LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Ιουνίου 2025 16:10

Μαρινάκης: Ταυτοτικής σημασίας η αλλαγή το άρθρου 16 – Ελπίζουμε αυτή τη φορά το ΠΑΣΟΚ να τη στηρίξει

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε τόσο στην επερχόμενη συζήτηση στη Βουλή για σύσταση προανακριτικής επιτροπής όσο και για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Παύλος - Μαρινάκης - Μονή - Σινά


«Με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το άρθρο 16 μπαίνει μία σφραγίδα σε μία από τις πιο ιστορικές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας μεταπολιτευτικά, με αυτή τη μεταρρύθμιση η κυβέρνηση γράφει ιστορία, θα το είχαμε κάνει νωρίτερα, εάν το ΠΑΣΟΚ δεν είχε κάνει τότε μία ιστορική κυβίστηση» επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σχετικά με την ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων.

Όπως ανέφερε, «αξίζει να ανατρέξετε στις τοποθετήσεις των ηγεσιών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, είναι εκτός τόπου και χρόνου» και συμπλήρωσε οτι «η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί ακόμη μία πανηγυρική διάψευση της αντιπολίτευσης. Δυστυχώς στη χώρα δεν υπάρχει μία σοβαρή αντιπολίτευση. Πολλές φορές το πολιτικό σύστημα στη χώρα θεωρεί ότι όλα περιστρέφονται γύρω από εμάς, καταντήσαμε να είμαστε εμείς και η Κούβα οι μόνες εξαιρέσεις».

«Με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα υπάρξουν άλλες χαμένες ευκαιρίες, εάν ένα παιδί θέλει να φοιτήσει στη χώρα του θα μπορεί να το κάνει», υπογράμμισε ακόμα.

Επιπλέον σημείωσε ότι «για εμάς είναι εμβληματικής σημασίας να αλλάξει το άρθρο 16, ελπίζουμε αυτή τη φορά, σίγουρα το ΠΑΣΟΚ, γιατί όχι και τα υπόλοιπα κόμματα να συμφωνήσουν. Θα είναι μία από τις πρώτες και κυριότερες προτάσεις της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Η ιστορία έχει δείξει ότι η χώρα μας δεν αντέχει περισσότερα χαμένα χρόνια».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέθεσε, δε, ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τους περισσότερους φοιτητές στο εξωτερικό συναρτήση του πληθυσμού της, καθώς και ότι από τα 13 Πανεπιστήμια, που έχουν κάνει αίτηση, τα 4 από αυτά βρίσκονται σε υψηλότερη κατάταξη από τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Σε ερώτηση για το εάν ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην κοινοβουλευτική διαδικασία σύστασης της Προανακριτικής Επιτροπής για τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Κώστα Καραμανλή, ο κ. Μαρινάκης αρκέστηκε να δηλώσει ότι το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ανακοινώνεται την προηγούμενη ημέρα και αναφορικά με την κρίσιμη ψηφοφορία τόνισε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι η πιο συμπαγής Κοινοβουλευτική Ομάδα κυβέρνησης, δεύτερης 4ετίας.

«Οι υπόλοιποι 154 βουλευτές (πλην του Κώστα Καραμανλή) θα στηρίξουν την πρόταση αυτή και θα διαψεύσουν αυτούς, που διακινούν σενάρια, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τους χειρισμούς της Ελληνικής διπλωματίας στον απόηχο της σύγκρουσης Ισραήλ - Ιράν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «δεν κάνουμε τίποτα αφελώς και αποσπασματικά. Θα συνεχίσουμε σε αυτή τη λογική με κάθε κίνηση να είναι μετρημένη, με στόχο την αποκλιμάκωση και την απρόσκοπτη ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας, δεν κάνουμε εξωτερική πολιτική με συνθήματα. Έχουμε σχέδιο, δεν νιώθουμε ότι αυτή τη στιγμή διατρέχουμε ως χώρα πολύ μεγάλο κίνδυνο, αλλά δεν εφησυχάζουμε σε καμία περίπτωση».

Σε ερώτηση για το κατά πόσον η Ελλάδα ανησυχεί για το ρόλο, που επιχειρεί να διαδραματίσει η Τουρκία στο φόντο της νέας σύρραξης στη Μέση Ανατολή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «δεν ανησυχούμε, γιατί η θέση της χώρας είναι στο καλύτερο επίπεδο».

Προσέθεσε, δε, ότι δεν υπάρχει προς ώρας πληροφόρηση για επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ολλανδία την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ διέψευσε δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών περί αμερικανικής πρωτοβουλίας για Ελληνοτουρκικό διάλογο με στόχο την επίλυση της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το διαψεύδουμε, δεν έχουν καμία βάση, καμία πρόταση δεν έχει έλθει στην Ελλάδα, δεν θα υπάρξει καμία παρέκκλιση από τη θέση μας ότι η επίλυση της διαφοράς θα γίνει επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου».

Σε ερώτηση για την προοπτική ίδρυσης νέων κομμάτων από τους πρώην πρωθυπουργούς, Αλέξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι δεν ανησυχεί την κυβέρνηση μία τέτοια προοπτική επισημαίνοντας ότι «το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη δική μας αποτελεσματικότητα. Είμαστε η πρώτη χώρα σε ρυθμό μείωσης της ανεργίας στην Ευρώπη. Η πολιτική είναι πολιτικές και όταν είσαι στην κυβέρνηση πρέπει αυτές να είναι αποτελεσματικές. Από αυτό θα κριθούμε».

Σε ερώτηση, τέλος, για το τι πρόκειται να πράξει η κυβέρνηση, εάν διαπιστωθούν μεγάλες ανατιμήσεις εξαιτίας του πολέμου στη Μέση Ανατολή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «εάν οι αυξήσεις είναι αδικαιολόγητες θα επιβληθούν πρόστιμα. Εάν παρατηρηθεί η ανάγκη στήριξης των πολιτών σε ρεύμα ή καύσιμα, όπως το έχουμε ξανακάνει, το κράτος θα παρέμβει, δεν είμαστε εκεί όμως, έχουμε αποδείξει, πάντως, ότι όταν υπάρχει η ανάγκη τότε το Κράτος θα καλύψει αυτές τις αυξήσεις».





Ειδήσεις σήμερα:

Συντριβή Boeing 787 της Air India: Ανακτήθηκε το 2ο μαύρο κουτί

Πυρβολισμοί στο Περιστέρι - Αυτόπτης μάρτυρας: Αν δεν του είχε πέσει το όπλο θα είχε γίνει χαμός (βίντεο)

Εγνατία: Καραμπόλα οχημάτων με έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟλοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)Σήμερα 20:28 | Ειδήσεις

Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός και Ομόνοια ενώ παραμένει κλειστός ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής.

Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομίαΣήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή και ενός δικύκλου. 

Βορίζια: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμούΣήμερα 15:44 | Ειδήσεις

Πρόκειται για ανιψιό του 39χρονου δολοφονημένου, Φανούρη Καργάκη και γιο του προφυλακισμένου γαμπρού του νεκρού.

ΟΠΕΚΕΠΕ – Τέλλογλου: 88 εκατομμύρια ευρώ σε Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (βίντεο)Σήμερα 18:27 | Ειδήσεις

Νέες αποκαλύψεις του ΑΝΤ1 έρχονται στο φως για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στο Μαξίμου ο Τζόκοβιτς, συναντήθηκε με τον Κ. Μητσοτάκη: "Να ανεβάσουμε το ελληνικό τένις" 20:53Ολοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)20:38Αγρίνιο: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης20:24Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομία20:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:56Σεισμός στο Κιλκίς 19:42Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση "Δικέφαλος Αετός-25" στην Κρήτη19:28ΟΠΕΚΕΠΕ – Τέλλογλου: 88 εκατομμύρια ευρώ σε Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (βίντεο)19:14Θεσσαλονίκη: Πέντε προσαγωγές και δύο συλλήψεις πριν την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου18:59Νορβηγία: Ο Χάαλαντ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο18:44Επιστολή Φον ντερ Λάιεν στα κράτη – μέλη: Πρέπει να βρεθούν λύσεις για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ουκρανίας18:30Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο (εικόνες)18:16"Σπίτι μου 2": Παράταση για το πρόγραμμα 18:04Λαμία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κολώνα (βίντεο)17:50Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στη βορειοανατολική Ιταλία17:36Πρωθυπουργός της Πολωνίας: Η έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή οφείλεται σε δολιoφθορά17:22Η σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε στην Αμερικανική πρεσβεία (βίντεο)17:08Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη η πορεία με 43 προσαγωγές και 11 συλλήψεις16:56Ρωσική επίθεση σε τουρκικό πλοίο στην Ουκρανία – Φωτιά σε φορτίο 4.000 τόνων LPG, εκκενώσεις στη Ρουμανία (βίντεο)16:44Μακρόν: Η αναγέννηση του ουκρανικού στρατού, δέσμευση για την ασφάλεια όλων μας16:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο