LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 12 Ιουνίου 2025 00:17

Παναθηναϊκός - Αταμάν: Δεν έχει προηγούμενο η πράξη του Φουρνιέ

Ο Εργκίν Αταμάν, επιβεβαίωσε την μεταγραφή του Σορτς και μίλησε για τον Μίτσιτς. Τι είπε για τον Φουρνιέ και όσα έγιναν στους τελικούς.

Εργκίν Αταμάν

Ο Εργκίν Αταμάν ταξίδεψε στην πατρίδα του μετά τη ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού και την Τετάρτη (11/6) ήταν καλεσμένος σε εκπομπή του HT Spor, μιλώντας για την εφετινή σεζόν με το «τριφύλλι».

Ο προπονητής του μπασκετικού «τριφυλλιού» επιβεβαίωσε τη μεταγραφή του Τι Τζέι Σορτς απ’ την Παρί στον Παναθηναϊκό, τόνισε πως δεν μπορεί να γίνει η μεταγραφή του Βασίλιε Μίτσιττς, ενώ αναφέρθηκε σε όλα έγιναν στους τελικούς της Greek Basket League με τον Ολυμπιακό, υπογραμμίζοντας πως η πράξη του Εβάν Φουρνιέ στον τρίτο τελικό «...δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του αθλητισμού».

«Πήραμε τον Τι Τζέι Σορτς, ο Βασίλιε Μίτσιτς θέλει να επιστρέψει, αλλά δεν είναι δυνατόν να τον πάρουμε» τόνισε αρχικά ο Αταμάν σε ερώτηση για τα μεταγραφικά, ενώ στη συνέχεια ανέλυσε απ’ την πλευρά του όλα όσα έγιναν στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος.

«Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τους τελικούς στην Ελλάδα για να σώσουν τη σεζόν. Κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδας κερδίζοντας τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός ήρθε χωρίς να κερδίσει τίποτα και έμεινε πίσω στο σκορ με 1-0. Όταν πήγαμε στον Πειραιά για τον δεύτερο αγώνα, συνέβησαν απίστευτα γεγονότα.

Τα γεγονότα ξεκίνησαν μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Απίστευτα συνθήματα και βρισιές ειπώθηκαν προς την οικογένεια και την κόρη του προέδρου μας. Αυτό το έκαναν για να προκαλέσουν τον πρόεδρο Γιαννακόπουλο. Οι διαιτητές έπρεπε να κάνουν ανακοινώσεις, αλλά η ομοσπονδία και οι διαιτητές παρέμειναν αδιάφοροι.

Το κύριο γεγονός εκεί ήταν ένας μεγάλος αγώνας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Ως αποτέλεσμα, η ελληνική πολιτεία αποφάσισε να διακόψει τους αγώνες και κάλεσε τους δύο συλλόγους να έρθουν σε συμφωνία. Είπαν ότι αν δεν μπορούσαμε να έρθουμε σε συμφωνία, θα έβαζαν τέλος στη σειρά των τελικών.

Ο σύλλογός μας είπε "εντάξει" και έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά ο αντίπαλος είπε "δεν θα καθίσω στο ίδιο τραπέζι". Κατόπιν τούτου, το υπουργείο έκανε πίσω και μας ζήτησε να πάμε ξεχωριστά και να δώσουμε διαβεβαιώσεις. Θα διεξαχθεί ο αγώνας, δεν θα διεξαχθεί ή πότε θα διεξαχθεί; Χάσαμε το ηθικό μας με όλη αυτή την αβεβαιότητα.

Είδα μπροστά μου 3 δικηγόρους του Ολυμπιακού και με κατηγορούσαν. Έχασα την ψυχραιμία μου, δεν έκανα πίσω. Αυτό που έγινε εναντίον της Τουρκίας είναι ρατσιστικό. ‘Μπορείτε να με βρίσετε, αλλά επειδή είμαι Τούρκος, το να βρίσετε την Τουρκία θεωρείται ρατσισμός’, το υπερασπίζομαι αυτό. Αντέδρασα αναλόγως, μπορεί να αντέδρασα σκληρά, αλλά θα αντιδρούσα ξανά με τον ίδιο τρόπο.

Το να κατηγορούμαι από 3 δικηγόρους της αντίπαλης ομάδας, είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Η περηφάνια μου πληγώθηκε, χάσαμε τον τρίτο αγώνα παίζοντας άσχημα».

Και συνέχισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού λέγοντας: «Η πράξη που έκανε ο Γάλλος παίκτης στους φιλάθλους στο τέλος του αγώνα ήταν μια πράξη που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του αθλητισμού. Ο πρόεδρός μας τιμωρήθηκε, εγώ τιμωρήθηκα.

Την επόμενη μέρα, έγινε μια ανακοίνωση, δεν υπήρξε καμία ποινή για τον παίκτη αυτό. Επηρεαστήκαμε από τα γεγονότα της φετινής σεζόν και δώσαμε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό. Βγήκα με ακουστικά στην αρχή του (τέταρτου) αγώνα για να μην επηρεαστώ.

Η χρήση της ελληνικής σημαίας αποτελεί πρόκληση εναντίον μου. Ο Παναθηναϊκός είναι επίσης ελληνική ομάδα. Σέβομαι τον ελληνικό λαό, το κράτος και τη σημαία. Όπως όλες τις χώρες του κόσμου. Δεν μπορείτε να βρίζετε τη χώρα μου επειδή είμαι Τούρκος. Αν κάποιος βρίζει την Τουρκία επειδή είμαι Τούρκος, αυτό είναι ρατσισμός. Παρά την υπεράσπισή μου, μου επιβλήθηκε πρόστιμο».

Ειδήσεις σήμερα: 

Δροσεροί, αλλά επικίνδυνοι βοριάδες

Ο πιο διάσημος TikToker αποχωρεί από τις ΗΠΑ μετά τη σύλληψή του για παραβίαση βίζας

Ο Μασκ τηλεφώνησε στον Τραμπ πριν εκφράσει "μεταμέλεια" για την κριτική του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμαΣήμερα 22:43 | Ειδήσεις

Εξετάζεται το σενάριο του αναμμένου τσιγάρου.

Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ - Ο 17χρονος στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι θα πεθάνωΣήμερα 20:02 | Ειδήσεις

Συγκλονίζει η περιγραφή του ενός από τους τέσσερις ανηλίκους, που έπεσαν από παιχνίδι σε λούνα παρκ στη Ρόδο.

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας Σήμερα 21:55 | Ειδήσεις

Οι ηγέτες ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

Αποφασισμένος για εκεχειρία ο Ζελένσκι – "Ιστορική η απόφαση παροχής εγγυήσεων ασφαλείας"Σήμερα 22:01 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ουκρανός πρόεδρος μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης της συμμαχίας των "προθύμων"

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγία Πετρούπολη: Εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το περίφημο "Φεστιβάλ των Ονείρων"23:58Συλλήψεις και πρόστιμα για φωτιές στην ύπαιθρο23:43Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ - Ο 17χρονος στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι θα πεθάνω23:26Επίσημο το "αντίο" στον Μαξίμοβιτς από τον Παναθηναϊκό23:12Επίθεση της Ζαχάροβα στον Μακρόν για τις δηλώσεις περί "συνθηκολόγησης" της Ουκρανίας22:58Τραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα22:44Ο Μισεουί έλαμψε στη νίκη - ανατροπή του Άρη επί του Αστέρα Τρίπολης22:29Αποφασισμένος για εκεχειρία ο Ζελένσκι – "Ιστορική η απόφαση παροχής εγγυήσεων ασφαλείας"22:15Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας 22:00Τουρκία: Νέα πυρκαγιά, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνονται από επτά χωριά21:44Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε έως το 2028 τον Νταβίντε Καλάμπρια 21:30"Κατέβασε ρολά" ο Ράγια, σκόραρε ο Καλαφιόρι κι η Άρσεναλ νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ21:14Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου- Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου21:00Δηλώσεις Φον ντερ Λάιεν - Ζελένσκι στις Βρυξέλλες: Τα σύνορα δεν αλλάζουν με τη βία, αυτές είναι αποφάσεις της Ουκρανίας20:45Χανιά: Ο ναυαγοσώστης που έσωσε 5 άτομα, στον ΑΝΤ1: Βούτηξα, χωρίς να έχω εξοπλισμό20:30Αυτοψίες για καταγραφή ζημιών από τις πυρκαγιές σε Χίο και Ζάκυνθο20:16Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο 38χρονου - Το προμηθεύτηκε από γνωστή της 20:02Στην Ουάσινγκτον με τον Ζελένσκι οι ευρωπαίοι ηγέτες19:46Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τέρενς Σταμπ19:32Σύλληψη 21χρονου για συμμετοχή σε ληστρική επίθεση σε βάρος φιλάθλων στην Αθήνα19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο