LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 08 Ιουνίου 2025 09:29

ΗΠΑ – Ταραχές στο Λος Άντζελες: Ο πρόεδρος Τραμπ έδωσε εντολή για ανάπτυξη 2.000 μελών της Εθνοφρουράς

Η τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε η Εθνοφρουρά ήταν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης το 1992.

ΗΠΑ - Απελάσεις - Επεισόδια - Μετανάστες

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την ανάπτυξη 2.000 μελών της Εθνοφρουράς στο Λος Άντζελες, μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στη διάρκεια διαμαρτυριών κατά των μαζικών συλλήψεων παράτυπων μεταναστών, με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ να επικρίνει δριμύτατα τις «ανίκανες» αρχές της Καλιφόρνιας.

«Σκόπιμα εμπρηστική» χαρακτήρισε την απόφαση ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ.

Κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με το επώνυμο του Νιούσομ (Newsom), τον οποίο αποκάλεσε Νιούσκαμ (Newscum = σε ελεύθερη μετάφραση: νέο σκουπίδι/απόβρασμα), ο πρόεδρος Τραμπ έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social: «Αν ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσκαμ και η δήμαρχος του Λος Άντζελες Κάρεν Μπας δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους – και όλοι ξέρουν ότι δεν μπορούν – τότε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παρέμβει και θα λύσει το πρόβλημα των ταραχών και των πλιατσικολόγων όπως θα έπρεπε να επιλυθεί».

ΗΠΑ - Απελάσεις - Επεισόδια - Μετανάστες

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι συνελήφθησαν χθες Σάββατο στο Λος Άντζελες επειδή αντιτάχθηκαν σε μέλη της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης (ICE) η οποία εδώ και εβδομάδες σαρώνει τις ΗΠΑ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη παράτυπων μεταναστών στο πλαίσιο επιχείρησης που διέταξε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Έχουν ήδη γίνει αρκετές συλλήψεις για παρεμπόδιση των επιχειρήσεών μας», έγραψε ο υποδιευθυντής του FBI Νταν Μποντζίνο σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ. «Θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμη. Χτενίζουμε τα βίντεο για να εντοπίσουμε τους δράστες. Εσείς φέρνετε το χάος, εμείς φέρνουμε χειροπέδες», συμπλήρωσε.

Στελέχη της ICE συγκεντρώθηκαν το πρωί στο προάστιο Πάραμαουντ, στο οποίο διαμένουν αρκετά μέλη της ισπανόφωνης κοινότητας, κοντά σε ένα κατάστημα της αλυσίδας Home Depot, όπου συνήθως ανειδίκευτοι εργάτες αναζητούν μεροκάματο προσφέροντας τις υπηρεσίες τους. Δεν είναι σαφές αν οι πράκτορες της ICE ετοιμάζονταν να συλλάβουν παράτυπους μετανάστες ή συγκεντρώθηκαν εκεί για να προετοιμάσουν κάποια επιχείρηση.

ΗΠΑ - Απελάσεις - Επεισόδια - Μετανάστες

Όταν έγινε αντιληπτή η παρουσία τους, προκλήθηκε ένταση και το γραφείο του σερίφη δήλωσε ότι ανέπτυξε αστυνομικούς για την αποκατάσταση της τάξης. Διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα στους αστυνομικούς και επιχείρησαν να εμποδίσουν την αναχώρηση λεωφορείου από την περιοχή. Αστυνομικοί απώθησαν το συγκεντρωμένο πλήθος με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Λίγες ώρες αργότερα, οι δρόμοι ήταν γεμάτοι συντρίμμια και αναποδογυρισμένα καροτσάκια αγορών, όπως φαίνεται σε πλάνα που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία ανέφεραν επίσης ότι ορισμένοι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε μια αμερικανική σημαία.

Παρόμοια περιστατικά είχαν σημειωθεί επίσης την Παρασκευή στο Λος Άντζελες, όπου διαδηλωτές έριξαν αυγά σε οχήματα της ICE αφότου πράκτορες της υπηρεσίας συνέλαβαν παράτυπους μετανάστες. Σε εικόνες που δημοσίευσε το Σάββατο στην πλατφόρμα Χ ο επικεφαλής της Συνοριοφυλακής Μάικλ Μπανκς και κοινοποίησε ο Στίβεν Μίλερ – σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ –, διακρίνονται δεκάδες πάνοπλοι πράκτορες με στρατιωτικές στολές να έρχονται αντιμέτωποι με διαδηλωτές. Σχολιάζοντας τα επεισόδια, ο Στίβεν Μίλερ έκανε λόγο για «εξέγερση» κατά της έννομης τάξης και της εθνικής κυριαρχίας των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Άμυνας προειδοποιεί πως θα κινητοποιήσει πεζοναύτες «εάν η βία συνεχιστεί»

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ προειδοποίησε πως το Πεντάγωνο είναι έτοιμο να κινητοποιήσει πεζοναύτες «εάν η βία συνεχιστεί» στο Λος Άντζελες.

«Το υπουργείο Άμυνας κινητοποιεί αμέσως την Εθνοφρουρά προκειμένου να υποστηρίξει τις ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου στο Λος Άντζελες. Εάν η βία συνεχιστεί, εν ενεργεία πεζοναύτες από τη βάση Πέντλετον θα κινητοποιηθούν επίσης – βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή», έγραψε ο Χέγκσεθ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πανελλαδικές εξετάσεις 2025: Οι πρώτες εκτιμήσεις για βαθμολογίες και βάσεις - Εκτός ΑΕΙ ένας στους τρεις από τα ΓΕΛ

Σεισμός στο Άγιον Όρος: Η στιγμή του εγκέλαδου (βίντεο)

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο αστέρας του Tik Tok, Κάμπι Λάμε - Είχε λήξει η βίζα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Δημήτρης Κυριαζίδης επανεντάσσεται στην ΚΟ της ΝΔ11:15Βασίλης Μπισμπίκης: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων για το τροχαίο στη Φιλοθέη (βίντεο)11:01Έκρηξη σε κέντρο διασκέδασης στη Μιχαλακοπούλου – Εντοπίστηκε εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος10:47Πάπας Λέων - Χουριέτ: “Κλείδωσε” η επίσκεψη του ποντίφικα στην Τουρκία10:33Γερμανία: Σε κρίσιμη κατάσταση η δήμαρχος που βρέθηκε μαχαιρωμένη – Υπό κράτηση ο 15χρονος υιοθετημένος γιος της10:20Τετάρτη 8 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας 10:06Τροχαίο στην Κατερίνη με τραυματίες: Ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ09:52Καστοριά: Συνελήφθη 45χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος09:38"Πρόσωπο με Πρόσωπο" με τον Νίκο Χατζηνικολάου: Πρεμιέρα απόψε στις 24:0009:24Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινάει η διάθεση του – Ποιοι δικαιούνται επίδομα09:10Δήμας: 80 νέοι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας ενισχύουν την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας 08:57Βρεφονηπιακοί σταθμοί – Μιχαηλίδου: Εντός 10ημέρου ανοίγει η πλατφόρμα08:43Χανιά: Κλειστό για τρίτη μέρα το φαράγγι της Σαμαριάς08:30Μόσχα: Αναχαιτίστηκαν 210 ουκρανικά drones σε μια από τις μαζικότερες επιθέσεις του Κιέβου08:16Ταϊλάνδη: Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις 08:02Λαμία: Πτώση σοβάδων σε πολυσύχναστο δρόμο στο κέντρο της πόλης 07:48Χρυσός: Έσπασε το φράγμα των 4.000 δολαρίων ανά ουγγιά07:34Γουίτκοφ και Κούσνερ σήμερα στην Αίγυπτο - Πιέσεις για συμφωνία για τη Γάζα07:21Τροχαίο δυστύχημα στο Μενίδι07:07Ισπανία: Νεκροί από την κατάρρευση πολυώροφου κτηρίου στη Μαδρίτη06:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο