Κρήτη: Διάσωση 65χρονης από ισχυρά ρεύματα
Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην κεντρική παραλία της Ελούντας, όταν μια 65χρονη Ελληνίδα παρασύρθηκε από ισχυρά επιφανειακά ρεύματα και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 2:00 μ.μ., σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από την ακτή.
Η αντίδραση του ναυαγοσώστη Ζαχαρία Κλάδου, μέλους της ομάδας «ΑΚΤΑΙΑ», υπήρξε καθοριστική. Ο νεαρός ναυαγοσώστης βούτηξε άμεσα στη θάλασσα, έφτασε γρήγορα στη γυναίκα και κατάφερε να τη μεταφέρει με ασφάλεια στην ακτή. Η 65χρονη, αν και σοκαρισμένη, δεν τραυματίστηκε και αρνήθηκε μεταφορά στο νοσοκομείο.
Το περιστατικό αναδεικνύει την καθοριστική σημασία της παρουσίας εκπαιδευμένων ναυαγοσωστών στις ελληνικές παραλίες, ειδικά ενόψει της θερινής περιόδου. Η άμεση και αποτελεσματική δράση του Ζαχαρία Κλάδου απέτρεψε μια πιθανή τραγωδία, υπενθυμίζοντας πόσο κρίσιμος είναι ο ρόλος τους στην ασφάλεια των λουομένων.
Πηγή: neakriti.gr
Σεισμός στο Άγιον Όρος: Η στιγμή του εγκέλαδου (βίντεο)
ΗΠΑ: Συνελήφθη ο αστέρας του Tik Tok, Κάμπι Λάμε - Είχε λήξει η βίζα του