LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 02 Ιουνίου 2025 17:41

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Επίσημη η αναβολή του τρίτου τελικού

Οριστική η αναβολή του μεγάλου τελικού ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Tην αναβολή του 3ου τελικού αγώνα της 4ης Ιουνίου 2025 μεταξύ των ομάδων ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο πλαίσιο της Γ’ Φάσης – Play offs του πρωταθλήματος Stoiximan GBL 2024-2025, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αποφάσισε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Ι. Βρούτσης, κατόπιν εισήγησης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και αφού είχε προηγηθεί η σχετική ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Π. Μαρινάκης.

Η απόφαση, όπως αναφέρεται στο «σκεπτικό» εδράζεται "στα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τον αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ΚΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ και ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΑΟ AKTOR που διεξήχθη στην Κλειστή Αθλητική Εγκατάσταση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) εχθές 1 Ιουνίου 2025 για το πρωτάθλημα της BASΚΕT LEAGUE 2024-2025 (2ος αγώνας τελικής φάσης), όπως προκύπτουν από το Φύλλο Αγώνα της συνάντησης, τις εκθέσεις των παρατηρητών της ΕΣΑΚΕ και της ΔΕΑΒ, το βιντεοληπτικό του αγώνα και το σχετικό υλικό από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά) από τα οποία διαφαίνεται σαφώς κίνδυνος διασάλευσης της δημόσιας τάξης λόγω του δημιουργηθέντος εξ αυτών έκρυθμου κλίματος, κατά τον επικείμενο, τρίτο, κατά σειρά, αγώνα της τελικής φάσης μεταξύ των ως άνω ΚΑΕ που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 4 Ιουνίου 2025 στο Κλειστό Γήπεδο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ), εισηγείται ομοφώνως όπως για λόγους αποτροπής σοβαρής διατάραξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας λάβετε το εξαιρετικό - προληπτικό μέτρο της αναβολής του ανωτέρω αγώνα”.

Αναλυτικά η ενημέρωση της GBL

Mε απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση αναβάλλεται ο τρίτος τελικός της Stoiximan GBL Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR-Ολυμπιακός που ήταν προγραμματισμένος για την Τετάρτη (4/6).


Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αναφέρει τα εξής: «Αποφασίζουμε την αναβολή του 3ου τελικού αγώνα της 4ης Ιουνίου 2025 μεταξύ του Παναθηναϊκού ΑΚΤΟR και του Ολυμπιακού στο πλαίσιο των τελικών της Stoiximan GBL 2024-2025, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

Τι ανακοίνωσε ο Μαρινάκης

Σε αναβολή οδηγήθηκε ο τρίτος τελικός της Basket League μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, που ήταν προγραμματισμένος για την Τετάρτη 4 Ιουνίου, έπειτα από τις εικόνες ντροπής που εκτυλίχθηκαν στον δεύτερο αγώνα της σειράς. Την απόφαση ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως «η βία δεν έχει θέση στον επαγγελματικό αθλητισμό».

Όπως έγινε γνωστό, το πρωί της ίδιας ημέρας (Τετάρτη) οι ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ καλούνται στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση. Σκοπός της συνάντησης είναι να δοθούν ρητές δεσμεύσεις από τις ομάδες για τον τερματισμό τέτοιων φαινομένων. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Μαρινάκης, το πρωτάθλημα θα διακοπεί οριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση, εδώ και 15 μήνες, έχει αναλάβει σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα:

  • Θεσπίστηκαν αυτοματοποιημένες ποινές,
  • Αυστηροποιήθηκαν οι ποινικές κυρώσεις,
  • Καθιερώθηκε η υποχρεωτική λειτουργία καμερών και
  • Ενισχύθηκε ο έλεγχος εισόδου στα γήπεδα.

«Από την πρώτη στιγμή μείναμε πιστοί στην εφαρμογή τους. Όπου η κατάσταση πήγαινε να ξεφύγει, επιβλήθηκαν αυστηρές αλλά δίκαιες ποινές. Κι αυτό είχε αποτέλεσμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης, προσθέτοντας πως «οι χθεσινές εικόνες δεν περιποιούν τιμή για τον επαγγελματικό αθλητισμό και πολύ περισσότερο για δύο ομάδες που πρωταγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως όπου υπάρχουν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες, αυτές θα αποδοθούν, και ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο δυστύχημα στη Λάρισα

Τιμολόγια ρεύματος - Ιούνιος: Γιατί θα πληρώσουμε ακριβότερα παρά τη μείωση στην χονδρική

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: 80χρονος καρφώθηκε σε κολώνα και σκοτώθηκε

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΠΑΟΚ: Σενάριο από Τουρκία για Κοτάρσκι και Γαλατάσαραϊ10:46Νιγηρία: Δεκάδες παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε εγκατάσταση εξόρυξης άμμου10:32Κυριακή Γρίβα - Δικηγόρος οικογένειας: Θα υπάρξουν και συλλήψεις μαρτύρων10:17Μητέρα Κυριακής Γρίβα: Έχω να αντιμετωπίσω αισχρές δικαιολογίες και ειρωνικές συγνώμες10:03Ιαπωνία: Επιστήμονες δημιούργησαν πλαστικό που διαλύεται εντός ωρών στη θάλασσα09:47Βρούτσης: Δεν είναι απαραίτητη η ταυτόχρονη παρουσία Γιαννακόπουλου – Αγγελόπουλων09:33Μετρό Θεσσαλονίκης: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα - Κανονικά η κυκλοφορία09:20Φωκίδα: Φίδι δάγκωσε ηλικιωμένη γυναίκα στην αυλή του σπιτιού της09:06Κέρκυρα: Οδηγός μηχανής ξεψύχησε στην άσφαλτο08:53Red Bull Showrun by ALUMIL: Το motorsports event που συγκλόνισε την Αθήνα 08:39Μετρό Θεσσαλονίκης: Ποιος σταθμός θα μείνει προσωρινά κλειστός08:25Δυναμικό ξεκίνημα για το επετειακό Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260!08:11Πάτρα: Απόπειρα εμπρησμού καταστήματος τα ξημερώματα (εικόνες)07:58Στο συνέδριο της ΠΟΞ στη Σαντορίνη η υπουργός Τουρισμού 07:44Σεισμός στην Καλαμάτα07:31AI στις καρτέλες ενσήμων - Στόχος οι ταχύτερες συντάξεις07:17Μάτι: Σήμερα η απόφαση για το ύψος των ποινών στους ενόχους07:03Συνάντηση του προέδρου της Βουλής με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Μολδαβίας06:50Πανελλαδικές Εξετάσεις: Σε ποια μαθήματα διαγωνίζονται οι υποψήφιοι των ΓΕΛ06:36Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Ιουνίου06:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο