LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 02 Ιουνίου 2025 17:09 | Ανανέωση: 02 Ιουνίου 2025 17:33

Κομισιόν κατά Τραμπ: Η αύξηση των δασμών στον χάλυβα υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις

«Σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις μας δεν οδηγήσουν σε ισορροπημένο αποτέλεσμα, η ΕΕ είναι έτοιμη να επιβάλει αντίμετρα», δήλωσε ο Όλοφ Ζιλ.

Τραμπ


Τη «βαθιά λύπη» της για την αύξηση των δασμών στον χάλυβα και στο αλουμίνιο στο 50% από τις ΗΠΑ, εξέφρασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η απόφαση προσθέτει περαιτέρω αβεβαιότητα στην παγκόσμια οικονομία και αυξάνει τις ζημιές για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Υπονομεύει επίσης τις συνεχιζόμενες προσπάθειές μας να επιτύχουμε μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα εμπορίου, Όλοφ Ζιλ.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η ΕΕ, καλή τη πίστει, πάγωσε τα αντίμετρά της στις 14 Απριλίου, για να δημιουργήσει χώρο για συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Πρόσθεσε, επίσης, ότι σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ της προέδρου της Επιτροπής και του Αμερικανού προέδρου, «οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επιταχύνουν τον ρυθμό των συνομιλιών».

Σε αυτό το πλαίσιο, τεχνικά κλιμάκια της Επιτροπής βρίσκονται καθ'οδόν προς την Ουάσινγκτον, ενώ ο Επίτροπος Εμπορίου, Μάρος Σέφκοβιτς, θα συναντηθεί με τους Αμερικανούς ομολόγους του, την Τετάρτη στο Παρίσι, στο περιθώριο υπουργικής συνόδου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

«Σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις μας δεν οδηγήσουν σε ισορροπημένο αποτέλεσμα, η ΕΕ είναι έτοιμη να επιβάλει αντίμετρα», δήλωσε ο Όλοφ Ζιλ.

Αυτή τη στιγμή, στην ΕΕ ολοκληρώνονται οι διαβουλεύσεις για έναν εκτεταμένο κατάλογο αντιμέτρων και «εάν δεν επιτευχθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση, τόσο τα υπάρχοντα όσο και τα πιθανά πρόσθετα μέτρα της ΕΕ θα τεθούν αυτόματα σε ισχύ στις 14 Ιουλίου ή νωρίτερα, εάν το απαιτούν οι περιστάσεις». «Η Επιτροπή είναι έτοιμη να αναλάβει δράση και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της ΕΕ, για τους εργαζομένους, τους καταναλωτές και τη βιομηχανία της», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο δυστύχημα στη Λάρισα

Τιμολόγια ρεύματος - Ιούνιος: Γιατί θα πληρώσουμε ακριβότερα παρά τη μείωση στην χονδρική

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: 80χρονος καρφώθηκε σε κολώνα και σκοτώθηκε

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συνελήφθησαν διακινητές ναρκωτικών στα Προσφυγικά έπειτα από καταδίωξη16:58Σητεία: Ξεκίνησε η διαδικασία απομάκρυνσης του ημιβυθισμένου “MN KOSTAS”16:44Λαβρόφ για συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι: Θα πρέπει να είναι η αποκορύφωση των διαπραγματεύσεων16:31Φωτιά στην Ηλεία16:17Ιαπωνία: Μια εξαιρετικά λαμπρή πύρινη σφαίρα διέσχισε τον ουρανό (βίντεο)16:03Αττική: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση ομάδων της τουρκικής μαφίας – Έξι συλληφθέντες μέχρι στιγμής15:49Χαλκιδική: Ξηλώνονται ομπρέλες και κατασκευές από γνωστό κάμπινγκ (εικόνες)15:35Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:21Τουρκία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν15:07Σοκαριστικό τροχαίο στην Κυπαρισσία: 74χρονος "καρφώθηκε" σε κολώνα και εκτινάχθηκε (εικόνες)14:52Περιοδεία σε πυρόπληκτες περιοχές πραγματοποιούν Σ. Φάμελλος και Δ. Κουτσούμπας14:38Ο Τραμπ προτείνει τη Βουδαπέστη για συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι14:24Αφιέρωμα στο 33ο τουρνουά Ακρόπολις: Η ώρα του Αντετοκούνμπο14:10Σκουπίδια στο Ηράκλειο: Κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία έδειξαν οι έλεγχοι13:56Φυλακές Κορυδαλλού: Συνελήφθησαν 4 έγκλειστοι σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. – Τι βρήκαν και κατέσχεσαν οι αστυνομικοί (εικόνες)13:42Δανία: Κατάργηση του ΦΠΑ στα βιβλία θέλει η κυβέρνηση – Στόχος η ενθάρρυνση της ανάγνωσης 13:28Γαύδος: Νέο περιστατικό διάσωσης – 25 μετανάστες μεταφέρονται στα Χανιά13:14Πορτογαλία: Τρίτος νεκρός από τις πυρκαγιές13:00Ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει πως τυχόν συμφωνία ειρήνης στην Ουκρανία θα τον βοηθούσε να "πάει στον Παράδεισο"12:45Τετάρτη 20 Αυγούστου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας12:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο