LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 31 Μαΐου 2025 11:21

Βόλος: 34χρονος απειλούσε να σκοτώσει την πρώην σύντροφο του

Της έστησε καρτέρι έξω από το νηπιαγωγείο που φοιτά το παιδί τους.

Ενδοοικογενειακή βία

Ένας 34χρονος απείλησε ότι θα σκοτώσει την πρώην σύντροφό του, έξω από το νηπιαγωγείο όπου φοιτά ο 4χρονος γιος τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Μαΐου, έξω από το νηπιαγωγείο όπου φοιτά το παιδί, στο κέντρο του Βόλου.

Οι δύο αντίδικοι είχαν επιστρέψει από το Εφετείο Λάρισας, όπου εκδικαζόταν υπόθεση ασφαλιστικών μέτρων. Ο κατηγορούμενος, συνοδευόμενος από τη νέα του σύντροφο, μετέβη στο νηπιαγωγείο, προκειμένου, όπως κατέθεσε στην αστυνομία, να διαπιστώσει αν η πρώην σύντροφός του είχε επιστρέψει εγκαίρως από τη Λάρισα για να παραλάβει το παιδί.

Λίγη ώρα αργότερα, έφτασε στο σημείο η μητέρα του παιδιού, συνοδευόμενη από στενή της φίλη, η οποία την είχε μεταφέρει με το αυτοκίνητό της.

Σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας στο δικαστήριο, μόλις βγήκε από το αυτοκίνητο, την πλησίασε ο πρώην σύντροφός της και την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα χυδαίες εκφράσεις. Η ίδια κατευθύνθηκε προς την είσοδο του νηπιαγωγείου για να παραλάβει το παιδί και ζήτησε από τη φίλη της να παραμείνει στο αυτοκίνητο . Αμέσως κάλεσε την αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη του 34χρονου για ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση.

Η φίλη της παθούσας κατέθεσε ότι μόλις πλησίασε τον κατηγορούμενο, εκείνος έβγαλε το κινητό του και άρχισε να καταγράφει σε βίντεο την ίδια και το αυτοκίνητό της, γελώντας ειρωνικά. Όταν εκείνη του επεσήμανε ότι η βιντεοσκόπηση ήταν παράνομη, εκείνος απάντησε, συνεχίζοντας να γελά, πως όχι μόνο την καταγράφει, αλλά και την ηχογραφεί. Ενώπιον του δικαστηρίου, χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο ως «οξύθυμο», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν τον γνωρίζει προσωπικά.

Από την πλευρά του, ο 34χρονος ισχυρίστηκε πως δεν πλησίασε απειλητικά, αλλά παρέμεινε σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το νηπιαγωγείο, με σκοπό να διαπιστώσει αν η πρώην σύντροφός του θα παραλάμβανε το παιδί. Υποστήριξε επίσης πως πλησίασε μόνο για να ελέγξει αν υπήρχε παιδικό κάθισμα στο όχημα, καθώς η πρώην σύντροφός του τον είχε κατηγορήσει στο παρελθόν ότι δεν μεριμνά για την ασφάλεια του παιδιού.

Η έδρα του δικαστηρίου απηύθυνε ερώτηση στον κατηγορούμενο σχετικά με το κίνητρο που, κατά την άποψή του, θα μπορούσε να έχει η πρώην σύντροφός του για να τον καταγγείλει, εφόσον δεν είχε προβεί σε καμία απειλή ή άλλη επιθετική ενέργεια. Ο ίδιος απάντησε πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, υποστηρίζοντας πως η πρώην σύντροφός του έχει απώτερο στόχο να αποκτήσει την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού τους.

Στην αγόρευσή της, η Εισαγγελέας ανέφερε πως, βάσει των καταθέσεων που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση της πράξης της ενδοοικογενειακής απειλής, προτείνοντας την ενοχή του κατηγορουμένου.

Τελικώς, το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο, καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης 11 μηνών με αναστολή.

Πηγή: gegonota.news

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο δυστύχημα στην Κω: Τζιπάκι μπούκαρε μέσα σε φούρνο (εικόνες)

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο Τούρκος που πυροβόλησε πράκτορα της ΕΥΠ

Λέσβος: Νεκρή γυναίκα μετά από φωτιά σε σούπερ μάρκετ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κίνηση στους δρόμους: Πέντε τροχαία στον Κηφισό - Μεγάλες καθυστερήσεις08:35Euroleague: Για το «2 στα 2» ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπαρτσελόνα08:21Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εκτελεστική αντιπρόεδρο της ΕΕ08:07Τίλι Νόργουντ: Η AI ηθοποιός που αναστατώνει τη σόουμπιζ07:53Μουντιάλ 2026: Παρουσιάστηκαν οι μασκότ ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού που θα συνοδεύσουν την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση07:38Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα07:24Ελβετία: Δακρυγόνα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για την αναχαίτιση από το Ισραήλ του διεθνούς στόλου για τη Γάζα07:10Πυροβολισμοί στην Ομόνοια: Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας06:56Ινδονησία: Περισσότερα από 9.000 παιδιά στη χώρα έχουν υποστεί τροφική δηλητηρίαση από δωρεάν σχολικά γεύματα06:42Αταμάν: Ο Όσμαν έκανε προπόνηση, θα δούμε πώς είναι η κατάστασή του και θα αποφασίσουμε06:28Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω drones06:14Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:10Europa League: Θέλτα – ΠΑΟΚ: Δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ και ηττήθηκε στο Βίγκο από τη Θέλτα (βίντεο)23:59Euroleague: Ο Ολυμπιακός έμεινε από δυνάμεις στη Μαδρίτη23:50Conference League: Η Τσέλιε "έσπασε" το αήττητο της ΑΕΚ23:43Μάντσεστερ: 35χρονος Βρετανός ο ύποπτος για την επίθεση στη συναγωγή – Τέσσερις συνολικά συλλήψεις23:39Πυροσβεστική: Παραπάνω από 80 κλήσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων λόγω της κακοκαιρίας23:25Europa League: Ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για ΘΕΛΤΑ - ΠΑΟΚ (βίντεο)23:11Πρεσβεία Ισραήλ: Παράσταση διαμαρτυρίας για την επίθεση στον στολίσκο Sumud – Κλειστή η Κηφισίας (εικόνες)23:03ΗΠΑ: Νεκρός ένας 17χρονος – Οι φίλοι του τον πέρασαν για σκίουρο και τον πυροβόλησαν22:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο