LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 28 Μαΐου 2025 18:56

Θεσσαλονίκη: Η επίθεση σε πράκτορες της ΕΥΠ και οι αυτόπτες μάρτυρες (βίντεο)

Πώς συνέβη το πρωτοφανές περιστατικό. Τι περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες.


Του Μανώλη Ασαριώτη

Τούρκοι, πυροβόλησαν μέρα μεσημέρι, μέσα σε κόσμο, πράκτορες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, οι οποίοι παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους.

Παράλληλα με το ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δραστών, εξελίσσεται πυρετός συσκέψεων σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ένα ασημί τετρακίνητο όχημα περνά μπροστά από εταιρεία, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Πολλά χαρακτηριστικά του ταιριάζουν με το όχημα των Τούρκων μαφιόζων που άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε στέλεχος τής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Το περιστατικό έγινε έξω από πρατήριο καυσίμων στις τέσσερις το απόγευμα τής Τρίτης και ο υπάλληλος περιέγραψε σε γείτονα.

Όπως περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας, “εκεί, που τους έβαζα πετρέλαιο, κάποια στιγμή σηκώνουν τα πιστόλια κι αρχίζουν και πυροβολούν ένα αυτοκίνητο, που έρχεται από τη Γέφυρα προς Ταγαράδες. Μπαμ μπαμ μπαμ… τώρα αν το χτύπησαν ή όχι δεν ξέρω, το αυτοκίνητο έφυγε”.

Όταν οι ύποπτοι μπήκαν στο πρατήριο, το στέλεχος της ΕΥΠ αναγκάστηκε να σταματήσει το αυτοκίνητο, που οδηγούσε. Αυτό τους κίνησε τις υποψίες και ο συνοδηγός πήγε προς το μέρος του και πυροβόλησε τέσσερις φορές.

“Ενώ περίμενα την εγγονή μου να τη φέρει το σχολικό, άκουσα τέσσερις πυροβολισμούς... Ήμουν σχετικά μακριά, ευτυχώς”, αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

ΕΥΠ - ΚΔΕ

Οι 3 άνδρες από την Τουρκία, μόλις πέρασαν τα σύνορα υπέβαλαν αίτημα ασύλου. Δήλωσαν οπαδοί του Γκιουλέν, όπως προφασίζονται όλοι οι ομοεθνείς τους για να εξασφαλίσουν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρας μας.
Τα στελέχη των Μυστικών Υπηρεσιών πληροφορήθηκαν ότι οι
3 άνδρες από την Τουρκία είναι μέλη μαφίας, που εμπλέκονται σε συμβόλαια θανάτου και υποθέσεις ναρκωτικών στη γειτονική χώρα.

Και έτσι ξεκίνησαν να τους παρακολουθούν μέχρι να διαπιστώσουν τις προθέσεις και τις επαφές τους, αλλά και εάν δραστηριοποιούνται παράνομα στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει η ΕΥΠ, “Στην επιχείρηση παρακολούθησης συμμετείχαν περισσότερα στελέχη της Υπηρεσίας με άλλα οχήματα. Δεν ενεπλάκησαν, όμως, για να μην αποκαλυφθούν”.

Ο Άγγελος Αγραφιώτης, σύμβουλος διαχείρισης κρίσεων, σχολίασε σχετικά με το περιστατικό πως “Και καλά έκαναν και δεν ενεπλάκησαν, γιατί έτσι έχουν μάθει: να μην αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους. Τώρα μπορούν να παρακολουθούν ακόμα και τους ίδιους στόχους”.

Στο επίκεντρο των ερευνών ήδη έχουν μπει Τούρκοι υπήκοοι που μένουν στην περιοχή, αλλά και οι επαφές τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Καλλιθέα: Συγκλονίζει ο παππούς της 7χρονης - "Ούρλιαζε η κόρη μου... το παιδί ήταν σφαγμένο" (βίντεο)

Ηράκλειο: Κατήγγειλε τον θείο του για σεξουαλική κακοποίηση επί σειρά ετών

Χανιά: Νεογέννητο κινδύνεψε γιατί το ασθενοφόρο δεν είχε πετρέλαιο για διακομιδή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠλήθος κόσμου τιμά την 52η επέτειο της εξέγερσης του ΠολυτεχνείουΣήμερα 12:20 | Ειδήσεις

Ο εορτασμός της 52ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα κορυφωθεί, όπως κάθε χρόνο, με την πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ράνια Καρατζαφέρη: Τι είπε στον ΑΝΤ1 η δημοσιογράφος που εμπλέκεται στο επεισόδιο με τους αστυνομικούςΣήμερα 11:39 | Ειδήσεις

«Η ανθρωποφαγία που έγινε δεν υπάρχει. Έχουν γραφτεί τέρατα», ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Το Πρωινό».

Πολυτεχνείο 1973: Το χρονικό της εξέγερσης των φοιτητών (εικόνες)Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 08:35 | Ειδήσεις

Στις 17 Νοέμβρη κορυφώθηκε η αντιδικτατορική δράση των φοιτητών, με την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τα αιτήματα, το ραδιόφωνο στη σχολή ηλεκτρολόγων, το τανκ.

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούνΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 80χρονος που ανατίναξε το σπίτι του γιού του13:44Κιλκίς: 74χρονος παρέσυρε πεζή με το αυτοκίνητό του και εγκατέλειψε το σημείο13:32Γερμανία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν 12χρονο κωφό κορίτσι που τους επιτέθηκε με μαχαίρια 13:18Δραματική διάσωση ποδηλάτη στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης13:07Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν12:56Πλήθος κόσμου τιμά την 52η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου12:43Ηράκλειο: Ανήλικοι έκλεψαν αλκοολούχα ποτά από κατάστημα12:29Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Λευκάδα12:15Λίβανος-Ισραήλ: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως σκότωσε μέλος της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο12:01Ράνια Καρατζαφέρη: Τι είπε στον ΑΝΤ1 η δημοσιογράφος που εμπλέκεται στο επεισόδιο με τους αστυνομικούς11:47Σοβαρό τροχαίο στην Πτολεμαΐδα: ΙΧ συγκρούστηκε με φορτηγάκι - Δύο τραυματίες στο νοσοκομείο (βίντεο)11:34Γλυφάδα: Συνελήφθη 42χρονος που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές από σταθμευμένα οχήματα11:20Κυπριακό: Την Πέμπτη η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν στην Λευκωσία11:06Δευτέρα 17 Νοεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:52Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Το μετατρέπουμε σε καθημερινή προσπάθεια για Ελλάδα ισχυρή και δίκαιη10:38Πετρέλαιο: Πτωτικά κινούνται οι τιμές10:24Πέθανε ο δημιουργός του τραγουδιού τεκίλα10:11Χαρδαλιάς - Λουκέτο σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων:Δεν θα επιτρέψουμε, τη λειτουργία δομών που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ηλικιωμένων συμπολιτών μας09:57Πολυτεχνείο – Τασούλας: Η Δημοκρατία είναι το καλύτερο από τα εφικτά πολιτεύματα09:43Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην περιοχή της Πυλαίας09:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο