LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Μαΐου 2025 16:54 | Ανανέωση: 26 Μαΐου 2025 17:44

Μακρόν για το χαστούκι της Μπριζίτ: Ήταν αστείο... χαλαρώστε

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, μίλσε ακόμη για τους δασμούς από τις ΗΠΑ, τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα πως είναι «βέβαιος» στο θέμα του εμπορίου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την ανακοίνωση από τον ομόλογό του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι παρατείνεται έως τις 9 Ιουλίου η αναστολή των δασμών που θέτουν στον στόχαστρο την ΕΕ. Ακόμα, σε δηλάσεις του αναφέρθηκε και στο αμήχανο περιστατικό που απαθανατίστηκε από τον φακό, με τη σύζυγό του Μπριζίτ να τον χαστουκίζει.

«Είμαι βέβαιος» (σχετικά με τη θετική έκβαση του θέματος) δήλωσε στους δημοσιογράφους από το Ανόι, την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, απ΄όπου ξεκίνησε την περιοδεία του σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

«Οι συζητήσεις προχωρούν καλά, υπήρξε μια καλή ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στον πρόεδρο Τραμπ και την πρόεδρο [της Ευρωπαϊκής Επιτροπής] Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο, που πρέπει να μας οδηγήσει στο να επανέλθουμε στους χαμηλότερους δυνατούς δασμούς», είπε.

«Πιστεύουμε πως οι εμπορικές ανισορροπίες, όταν υπάρχουν, δεν διευθετούνται με δασμούς», είπε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή πως δεν «επιδιώκει συμφωνία» για το εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και απείλησε να επιβάλει τελωνειακούς δασμούς 50% στις εισαγωγές από τους "27" από την 1η Ιουνίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που διαπραγματεύεται τις εμπορικές συμφωνίες εκ μέρους της ΕΕ, αντέδρασε αμέσως ζητώντας σεβασμό εκ μέρους της Ουάσινγκτον.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ότι είχε μια «καλή τηλεφωνική συνδιάλεξη» με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιβεβαίωσε πως θα υπάρξει αναστολή μέχρι τις 9 Ιουλίου στους δασμούς που θέτουν στο στόχαστρο την ΕΕ.

Το Βιετνάμ βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο της κυβέρνησης Τραμπ, που απειλεί να επιβάλει δασμούς 46% στις εξαγωγές του Βιετνάμ με προορισμό τις ΗΠΑ εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία εντός των ερχόμενων εβδομάδων.

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η «οργή» του Αμερικανού ομολόγου του απέναντι στη Ρωσία θα «μεταφραστεί σε πράξεις», κυρίως η απειλή για «μαζικές» αμερικανοευρωπαϊκές κυρώσεις, έπειτα από ένα Σαββστοκύριακο ρωσικών φονικών επιθέσεων εναντίον της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που ήθελε να βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία γρήγορα, κατηγόρησε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι έχει «τρελαθεί τελείως».

«Ο πρόεδρος Τραμπ συνειδητοποιεί ότι όταν ο πρόεδρος Πούτιν είπε στο τηλέφωνο ότι ήταν έτοιμος για την ειρήνη, ή όταν είπε στους απεσταλμένους του ότι ήταν έτοιμος για ειρήνη, τους είπε ψέματα», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στους δημοσιογράφους από το Ανόι.

«Είδαμε τις τελευταίες ώρες, γι΄άλλη μια φορά, να εκφράζεται η οργή του Ντόναλντ Τραμπ. Ένα είδος ανυπομονησίας. Ελπίζω απλώς, τώρα, να μεταφραστεί σε πράξεις», πρόσθεσε.

Μακρόν - Μπριζίτ - Βιετνάμ

«Επανειλημμένα», στο παρελθόν, ο Αμερικανός ηγέτης «επέκρινε, καταδίκασε τα πλήγματα», είπε ο Γάλλος πρόεδρος. «Εδώ, ελπίζω πως αυτή η οργή την οποία εξέφρασε, την οποία μοιραζόμαστε, θα μεταφραστεί σε μια ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, μαζί με τους Ευρωπαίους, να απειλήσουν με ένα πακέτο κυρώσεων εντελώς διαφορετικό και πιο μαζικό, που θα επιτρέψει να αποτραπεί η Ρωσία και εντέλει να σταματήσει τη σύγκρουση», επέμεινε.

«Πρόκειται για την αξιοπιστία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής», εκτίμησε ο Μακρόν, ο οποίος είπε ότι μίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο Εμανουέλ Μακρόν, πήγαν στο Κίεβο στις 10 Μαΐου και έθεσαν τελεσίγραφο στη Ρωσία, σε συντονισμό με την Ουάσινγκτον, να αποδεχθεί άμεση κατάπαυση του πυρός. Είχαν απειλήσει ήδη τότε να επιβάλουν «μαζικές κυρώσεις».

Όμως η Μόσχα απέρριψε αυτό το αίτημα και άνοιξε την πόρτα σε απευθείας διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν σημειώσει καμία πρόοδο.

Ο Γάλλος πρόεδρος τάχθηκε εκ νέου σήμερα υπέρ της ανανέωσης του τελεσιγράφου.

Η «προτεραιότητα» είναι «να δώσουμε μια καταληκτική ημερομηνία στον πρόεδρο Πούτιν, όλοι εντέλει να μπορέσουν να διαπιστώσουν ότι λέει ψέματα» όταν λέει ότι θέλει ειρήνη, «και ότι πέρα από αυτή την καταληκτική ημερομηνία», θα υπάρξει «απειλή για μαζικές κυρώσεις», εξήγησε.

Ο Εμανουέλ Μακρόν διέψευσε, επίσης, ότι είχε ένα «οικογενειακό καβγαδάκι» με τη σύζυγό του έπειτα από ένα βίντεο που έγινε viral στο διαδίκτυο κατά την άφιξή του στο Βιετνάμ, λέγοντας ότι το ζευγάρι «αστειεύονταν» μεταξύ τους και κάλεσε «όλους να χαλαρώσουν» σχετικά με τις ερμηνείες αυτών των εικόνων.

«Αστειευόμασταν με τη σύζυγό μου όπως το κάνει κάποιος αρκετά συχνά. Εδώ και τρεις εβδομάδες, είναι κάποιοι που είδαν βίντεο και νομίζουν πως μοιράστηκα ένα σακουλάκι κοκαΐνη, ότι έκανα χειραψία με έναν Τούρκο πρόεδρο, και εδώ, τώρα, έχω οικογενειακό καβγαδάκι με τη σύζυγό μου. Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια (...) άρα πρέπει όλοι να χαλαρώσουν», είπε ο Γάλλος πρόεδρος στους δημοσιογράφους στο Ανόι.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΟΔΥ - Στρεπτόκοκκος: Δεν πρέπει να κλείνουν τα σχολεία

Λάρισα - Κακοποίηση ανηλίκων: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο βιολογικός πατέρας

Νυφίδα: Γερμανός τουρίστας βρέθηκε νεκρός σε χωράφι

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε -Όποιος πήρε αποζημιώσεις που δεν δικαιούται θα τις επιστρέψειΣήμερα 10:32 | Ειδήσεις

Όλα όσα αναφέρει στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη ΔευτέραΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατά τόπους τη Δευτέρα (30/06), λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων. Αναλυτικά οι περιοχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:0248 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21Formula 1 - GP Αυστρίας: Νικητής ο Νόρι - "1-2" η McLaren19:07Κικίλιας για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα: Η νομοθεσία πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα18:51Τη Δευτέρα στις 10 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στις 12 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο18:37Μυτιλήνη: 35χρονος δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές σε πανηγύρι - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση18:22Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα18:08Παναθηναϊκός: Η 33μελής αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία17:53Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσα17:39Κρήτη: Διανομέας τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο (εικόνες)17:24Φωτιά στο Τατόι κοντά στο αεροδρόμιο17:10Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)16:54Καβάλα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι16:40Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα16:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο