LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Μαΐου 2025 23:00

ΗΠΑ: Μόνο με επίσημο συνοδό θα επιτρέπεται στο εξής να κυκλοφορούν οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι στο Πεντάγωνο

Επίσημη έγκριση και συνοδεία θα χρειάζονται οι δημοσιογράφοι για να έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος του Υπουργείου Άμυνας.

Τραμπ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ εξέδωσε την Παρασκευή εντολή, απαιτώντας να έχουν επίσημη συνοδεία οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι σε μεγάλο μέρος του κτιρίου του Πενταγώνου, σε άλλο ένα περιοριστικό μέτρο για τον Τύπο από την κυβέρνηση Τραμπ.

Τα μέτρα, που τίθενται σε ισχύ αμέσως, απαγορεύουν στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους την πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος του Υπουργείου Άμυνας, που βρίσκεται στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνιας, εκτός εάν έχουν επίσημη έγκριση και συνοδεία.

«Το υπουργείο παραμένει προσηλωμένο στη διαφάνεια, αλλά είναι επίσης υποχρεωμένο να προστατεύει τις διαβαθμισμένες και ευαίσθητες πληροφορίες, η μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη των οποίων θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή στρατιωτικών», ανέφερε ο Χέγκσεθ σε ένα υπόμνημά του.

Ο υπουργός χαρακτήρισε την προστασία των διαβαθμισμένων πληροφοριών και της επιχειρησιακής ασφάλειας «μια αταλάντευτη επιταγή για το υπουργείο».

Η Ένωση Τύπου του Πενταγώνου, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των δημοσιογράφων οι οποίοι καλύπτουν θέματα σχετικά με τον αμερικανικό στρατό, είπε ότι οι νέοι κανόνες φαίνεται να αποτελούν «άμεση επίθεση στην ελευθερία του Τύπου».

«Η απόφαση υποτίθεται ότι βασίζεται σε ανησυχίες σχετικά με την επιχειρησιακή ασφάλεια. Όμως οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι είχαν πρόσβαση σε μη ασφαλείς χώρους στο Πεντάγωνο για δεκαετίες, υπό ρεπουμπλικανικές και δημοκρατικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, χωρίς καμία ανησυχία για την εθνική ασφάλεια από την ηγεσία του υπουργείου», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ένα αίτημα για κάποιο σχόλιο ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Σον Πάρνελ, δήλωσε: «Αυτά τα επικαιροποιημένα μέτρα είναι ένα απαραίτητο βήμα για την προστασία ευαίσθητων πληροφοριών και για την προστασία των μελών των αμερικανικών υπηρεσιών από κινδύνους που μπορούν να αποφευχθούν».

Αφότου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην εξουσία τον Ιανουάριο, το Πεντάγωνο έχει ξεκινήσει έρευνα για διαρροές που είχαν ως αποτέλεσμα να τεθούν σε διοικητικοί άδεια τρία στελέχη του.

Απαίτησε επίσης από μεγάλους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των New York Times, της Washington Post, του CNN και του NBC News, να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους στο Πεντάγωνο τα οποία κατέλαβαν μέσα ενημέρωσης φιλικά προσκείμενα την κυβέρνηση, όπως τα New York Post, Breitbart, Daily Caller και One America News Network.

Επίσης, η κυβέρνηση Τραμπ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ανιχνευτές ψεύδους για να ερευνήσει διαρροές και ορισμένοι αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας κινδυνεύουν να απολυθούν επειδή αρνήθηκαν να υποβληθούν στο τεστ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Ο Λευκός Οίκος λέει ότι ο Τραμπ δεν θα ανεχθεί τις διαρροές στα μέσα ενημέρωσης και ότι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι που τις κάνουν θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλάνδρι: Αυτοκίνητο έπεσε σε στάση λεωφορείου – Τρεις τραυματίες

Φρίκη στη Γάζα: Ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια γιατρού - Έχασε εννέα από τα δέκα παιδιά της σε ισραηλινή επίθεση

Απαγωγή 24χρονου στον Υμηττό: Οι εμπλεκόμενοι, οι συλλήψεις και τα λύτρα (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Αττικό Νοσοκομείο: Το 2026 θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη ανάταξη υποδομών υγείαςΣήμερα 13:07 | Ειδήσεις

Στο Αττικό βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός για τα εγκαίνια του Ογκολογικού κέντρου «Αθηνά Ιωαν. Μαρτίνου» στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ΕΣΥ

Θεσσαλονίκη: 11χρονος ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητές τουΣήμερα 13:36 | Ειδήσεις

Οι γονείς του 11χρονου αγοριού καταγγέλλουν πως η διεύθυνση του σχολείου παραμένει αμέτοχη στα περιστατικά βίας μεταξύ μαθητών.  

Μαρινάκης για "Άγνωστο Στρατιώτη": Δεν θα σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών, όμως το μνημείο θα είναι μόνο για την τιμή των νεκρών (βίντεο)Σήμερα 11:32 | Ειδήσεις

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο "Καλημέρα Ελλάδα"

Καρυστιανού: Κάτω τα χέρια από το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη – Τα ονόματα των νεκρών θα μείνουν εκεί μέχρι την τελική δικαίωσηΣήμερα 14:21 | Ειδήσεις

«Μην τολμήσετε να οικειοποιηθείτε και το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, γιατί θα μας βρείτε απέναντι» αναφέρει σε ανάρτησή της

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λιμάνι Χανίων: 37χρονος έκρυψε στη χειραποσκευή του ναρκωτικές ουσίες15:42Φάμελλος: Δεν είμαστε αντίπαλοι με τον Τσίπρα15:28Κρήτη: Σφοδρό τροχαίο - Οδηγός προσέκρουσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα (εικόνες)15:14Ιταλία: Άνδρας μαχαίρωσε θανάσιμα την πρώην σύντροφο του15:00Μόσχα: Απάντηση στους ισχυρισμούς του Τραμπ περί κατάρρευσης της Ρωσικής οικονομίας14:46Καρυστιανού: Κάτω τα χέρια από το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη – Τα ονόματα των νεκρών θα μείνουν εκεί μέχρι την τελική δικαίωση14:32Θεσσαλονίκη: 11χρονος ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητές του14:18ΗΠΑ: Ο Έρικ Σπόλστρα θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ14:04Αφγανιστάν: Πολλαπλοί άμαχοι νεκροί και εκατό τραυματίες από επίθεση του Πακιστάν13:50Άννα Κυριακού: Το συγκινητικό τελευταίο αντίο (εικόνες)13:36Μητσοτάκης από Αττικό Νοσοκομείο: Το 2026 θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη ανάταξη υποδομών υγείας13:22Μπαρτσελόνα: Πότε και με ποια ομάδα θα μπει στο ανακαινισμένο "Καμπ Νου"13:08Συνελήφθη δραπέτης φυλακών από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θηβών12:54Ιταλία: Τρείς νεκροί καραμπινιέροι κατά την διάρκεια επιχείρησης έξωσης - Οι καταληψίες προκάλεσαν έκρηξη12:39Πολωνία: Συνελήφθη ζευγάρι Ρώσων για κατασκοπεία12:25Αθήνα: Συνελήφθησαν για παράνομες διαδικτυακές κοινότητες12:11Αργεντινή: Κορυφαίος όλων σε ασίστ ο Λιονέλ Μέσι11:57Ένταση έξω από το Αττικό νοσοκομείο κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού και του υπουργού Υγείας11:43Βουλή: Συνεχίζεται η συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου – Αύριο η ονομαστική ψηφοφορία11:29Πόλεμος στην Ουκρανία: Απογοητευμένος δηλώνει ο Τραμπ με τον Πούτιν11:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο