LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 24 Μαΐου 2025 08:49

Ολυμπιακός - Μονακό: Ο Σπανούλης αγκάλιασε τον απαρηγόρητο Φουρνιέ (βίντεο)

Μία συγκινητική στιγμή σημειώθηκε μεταξύ του Βασίλη Σπανούλη και του Εβάν Φουρνιέ στο τέλος της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Μονακό.

Σπανούλης - Φουρνιέ

Ο Βασίλης Σπανούλης έσπευσε ν' αγκαλιάσει τον απαρηγόρητο Εβάν Φουρνιέ που... έκλαιγε σαν μικρό παιδί, σκυμμένος... καθώς τα γόνατα του Γάλλου διεθνή του Ολυμπιακού... λύγισαν, με το τέλος του ημιτελικού με τη Μονακό και τον αποκλεισμό από τον τελικό της Euroleague στο φάιναλ φορ του Άμπου Ντάμπι. Ο τεχνικός των Μονεγάσκων που ανέλαβε μεσούσης της σεζόν τη Μονακό για να την οδηγήσει στον πρώτο τελικό στο δεύτερο φάιναλ φορ της Ιστορίας της, συνεχάρη τους παίκτες του για τη μεγάλη επιτυχία και την ίδια ώρα είχε μόνο λόγια σεβασμού για τον Ολυμπιακό, στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, στην "Etihad Arena".

«Όχι δεν ήταν το μεγαλύτερο ματς της ζωής μου γιατί δεν κέρδισα κάποιον τίτλο. Αλλά ακόμη και να ήταν δεν μπορώ να το πω αυτό όταν παίζαμε κόντρα στον Ολυμπιακό. Ήταν μια μεγάλη νίκη για εμένα, αλλά ακόμη μεγαλύτερη για τους παίκτες και τον οργανισμό. Ήταν μια μεγάλη νίκη μέχρι την επόμενη,» δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης, που στο πρώτο φάιναλ φορ Euroleague της καριέρας του ως προπονητής... πάει τελικό.

Αναλυτικά, ο τεχνικός της Μονακό, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη των Μονεγάσκων επί του Ολυμπιακού:

«Κάναμε ένα σπουδαίο παιχνίδι, τα παιδιά συγκεντρώθηκαν, εκτέλεσαν το πλάνο, έπαιξαν με χαρακτήρα, δεν ένιωσαν την πίεση ενός ημιτελικού, συγκεντρώθηκαν στο παιχνίδι για 40 λεπτά. Ήταν ένα ματς απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, ήταν ένα ματς κόντρα στο δεύτερό μου σπίτι, πολλά συναισθήματα για εμένα αλλά προσπάθησα να τα αφήσω έξω από αυτό. Πολλά συγχαρητήρια σε όλο τον οργανισμό της Μονακό.

Από το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα αρχίσαμε να δουλεύουμε για τον Ολυμπιακό. Για αυτό χάσαμε τα ματς στο γαλλικό πρωτάθλημα με 50 πόντους διαφορά και στα δύο παιχνίδια. Είχαμε στο μυαλό μας τον Ολυμπιακό, δουλεύαμε στην πνευματική προετοιμασία μας. Δεν ξέρω αν είχαν τόσο μεγάλη πίεση και δεν μπορούσαν να την ελέγξουν, είμαι ο προπονητής της Μονακό, όχι του Ολυμπιακού. Προσπαθήσαμε για να πάρουμε τη νίκη και αυτό είναι το νούμερο ένα σε αυτού του είδους τα ματς.

Ο τελικός με τη Φενέρμπαχτσε είναι διαφορετικό ματς, δεν έχουν σημασία τα ματς στην κανονική περίοδο. Θα είναι ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως και ο Ολυμπιακός. Θα το δουλέψουμε διαφορετικά συγκριτικά με το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό. Πρέπει να αλλάξουμε το τσιπ και να εκτελέσουμε το πλάνο.

Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου. Η δουλειά μας λοιπόν δεν έχει τελειώσει.

Ήταν ένα μεγάλο βήμα κοντρα σε μια εξαιρετική ομάδα. Κάτι περισσότερο από ομάδα. Δεν μπορώ να πω ότι ο Ολυμπιακός είναι απλά μια ομάδα. Είχα βαθιά συναισθήματα μέσα στην καρδιά μου. Όμως αυτή είναι η ζωή. Στο πρώτο φάιναλ φορ μου ως προπονητής, η μοίρα έστειλε σε εμένα τον Ολυμπιακό. Δεν ήταν εύκολο. Και εγώ από την πλευρά μου προετοιμάστηκα πνευματικά. Δεν ήταν εύκολο να δω όλους αυτούς τους φιλάθλους απέναντι, που καταλάβαινα ότι παλιότερα για πολλά χρόνια φώναζαν για εμένα.

Προσπάθησα, όμως, να συγκεντρωθώ στο ματς. Τα πολλά εύσημα πηγαίνουν στους παίκτες. Είμαι απλά ο προπονητής, οι παίκτες εκτελούν το πλάνο.

Όχι δεν ήταν το μεγαλύτερο ματς της ζωής μου γιατί δεν κέρδισα κάποιο τίτλο. Αλλά ακόμη και να ήταν δεν μπορώ να το πω αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό. Ήταν μια μεγάλη νίκη για εμένα, αλλά ακόμη μεγαλύτερη για τους παίκτες και τον οργανισμό. Ήταν μια μεγάλη νίκη μέχρι την επόμενη.

Για τον Εβάν Φουρνιέ, είναι σπουδαίος χαρακτήρας όπως και ο Σάσα και ο Παπανικολάου και όλοι. Είναι μεγάλοι παίκτες. Έχουμε μοιραστεί τα αποδυτήρια πολλά χρόνια και έχουμε πάρει πολλούς τίτλους, ο Σάσα είναι πολύ στενός μου φίλος, είναι πολύ κοντά στην οικογένειά μου και στα παιδιά μου, έρχεται σπίτι και μιλάμε. Έχω τεράστιο σεβασμό σε αυτά τα παιδιά.

Ο Εβάν έκανε πολύ δύσκολη τη ζωή του Άλφα Ντιαλό. Είναι ένας τόσο μεγάλος παίκτης που έβρισκε τον τρόπο να σκοράρει. Όλο αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού, πρέπει να σηκωθείς πάλι και να συνεχίσεις να παλεύεις.

Προσπαθώ να προετοιμάζω κάθε ματς με τον ίδιο τρόπο. Με τον Μπαρτζώκα έχουμε κατακτήσει μια Euroleague μαζί, όπως και με άλλους παίκτες του Ολυμπιακού που τώρα είναι αντίπαλοι. Αυτή είναι η ζωή. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το πλάνο μας πραγματικότητα. Σήμερα δούλεψε αυτό που σχεδιάσαμε. Ο Σάρας είναι ένας πολύ καλός φίλος, μοιραστήκαμε τα αποδυτήρια, κερδίσαμε μαζί. Αλλά την Κυριακή θα είμαστε αντίπαλοι».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροϋπολογισμός: Μία "ανάσα" από τα 8 δις το πρωτογενές πλεόνασμα στο 7μηνοΣήμερα 11:12 | Ειδήσεις

Αυξημένα κατά 822 εκατ. τα καθαρά έσοδα . Ξεπέρασαν τα 40,5 δις το φορο-έσοδα.

Μήνυμα Τραμπ σε Ζελένσκι πριν από τη συνάντηση: Η Ουκρανία δεν θα πάρει πίσω την Κριμαία και δεν θα γίνει μέλος του NATOΣήμερα 08:36 | Ειδήσεις

Απαντώντας μέσω Χ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγραψε πως θέλει ο πόλεμος με τη Ρωσία να τελειώσει «γρήγορα», αλλά κατά τρόπο «αξιόπιστο», ώστε να εξασφαλιστεί «ειρήνη που θα έχει διάρκεια».

Η Μόσχα εγκρίνει τις δηλώσεις ΤραμπΣήμερα 10:59 | Ειδήσεις

Ο Ρώσος διαπραγματευτής αναδημοσίευσε την ανάρτηση του προέδρου για την Ουκρανία

Στη Χίο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ο παράδεισος που μας χάρισε ο Θεός μετατρέπεται σε κόλασηΣήμερα 11:05 | Ειδήσεις

Τι τόνισε ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στις περιοχές που επλήγησαν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στη Χίο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ο παράδεισος που μας χάρισε ο Θεός μετατρέπεται σε κόλαση11:40Προϋπολογισμός: Μία "ανάσα" από τα 8 δις το πρωτογενές πλεόνασμα στο 7μηνο 11:22Η Μόσχα εγκρίνει τις δηλώσεις Τραμπ11:07Αγρίνιο: Παραμένει στο νοσοκομείο η ανήλικη μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε πάρτι 10:51Ήρα: Η χαριτωμένη σκυλίτσα ναυαγοσώστρια (βίντεο)10:36ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου10:20Ένας Έλληνας και ένας Τούρκος ένωσαν τις δυνάμεις τους και άνοιξαν καφέ στην Κωνσταντινούπολη10:03Στα δικαστήρια η χήρα του Έλβις Πρίσλεϊ - Κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της09:47ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου09:31O κυκλώνας Έριν απειλεί τις Μπαχάμες – Ποιες άλλες περιοχές θα σαρώσει09:17ΑΤ Κερατέας: Είχε συλληφθεί μια μέρα πριν ο κρατούμενος που εντοπίστηκε νεκρός 09:01Μήνυμα Τραμπ σε Ζελένσκι πριν από τη συνάντηση: Η Ουκρανία δεν θα πάρει πίσω την Κριμαία και δεν θα γίνει μέλος του NATO08:46Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Αυγούστου08:30Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα08:15Αγία Πετρούπολη: Εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το περίφημο "Φεστιβάλ των Ονείρων"23:58Συλλήψεις και πρόστιμα για φωτιές στην ύπαιθρο23:43Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ - Ο 17χρονος στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι θα πεθάνω23:26Επίσημο το "αντίο" στον Μαξίμοβιτς από τον Παναθηναϊκό23:12Επίθεση της Ζαχάροβα στον Μακρόν για τις δηλώσεις περί "συνθηκολόγησης" της Ουκρανίας22:58Τραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα22:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο