Φωτιά στη Ριτσώνα: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Mεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας 19.5 σε δασική έκταση στη Ριτσώνα
Η φλόγες εκδηλώθηκαν σήμερα το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στη Ριτσώνα, λίγες ώρες μετά τη φωτιά στο Μαρκόπουλο, για την οποία εκδόθηκε και μήνυμα του 112.
Αυτές οι 2 φωτιές προμηνύουν πως το καλοκαίρι θα είναι αρκετά δύσκολο καθώς μόλις σήμερα ξεκίνησαν ουσιαστικά οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες.
Στο σημείο επιχειρούν 10 οχήματα με 16 πυροσβέστες και 2 ομάδες πεζοπόρων και υδροφόρες του Δήμου Χαλκιδέων.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά έγινε αντιληπτή από το ειδικό σύστημα ειδοποιήσεις καπνού.
Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά στη Ριτσώνα. Συγκεκριμένα έχουν κινητοποιηθεί 100 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 27 οχήματα κι από αέρος 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 12:57, ξεκίνησε μεταξύ χωραφιών και δάσους και στην συνέχεια εξαπλώθηκε σε δασική έκταση, χωρίς ωστόσο να απειλεί κάποιον οικισμό.
Ισραήλ: Ο στρατός αναγγέλλει ευρείας κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα
Φωτιά σε όχημα στην Αττική Οδό
Λάρισα: Ανήλικα παιδιά στο νοσοκομείο με σημάδια από καύτρα τσιγάρου - Συνελήφθη η μητέρα τους