LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 07 Μαΐου 2025 18:32

Γερμανία: Αυστηροποίηση συνοριακών ελέγχων διέταξε ο νέος Υπουργός Εσωτερικών

 Για τις ανάγκες ενίσχυσης των συνοριακών ελέγχων θα αυξηθεί και ο αριθμός των αρμόδιων αστυνομικών

Μετανάστες - Αιγαίο - Βάρκα

Την απαγόρευση εισόδου όλων των μεταναστών που φθάνουν παράνομα στα χερσαία σύνορα της Γερμανίας, διέταξε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Αλεξάντερ Ντόμπριντ (CSU). Για τις ανάγκες ενίσχυσης των συνοριακών ελέγχων θα αυξηθεί και ο αριθμός των αρμόδιων αστυνομικών.

Στην πρώτη του μέρα στο υπουργείο, ο κ. Ντόμπριντ, με προφορική εντολή, διέταξε αυστηροποίηση στον έλεγχο των μήκους 4.000 χιλιομέτρων χερσαίων συνόρων της Γερμανίας, ακόμη και επιτόπου απόρριψη όποιου επιχειρήσει να εισέλθει παρανόμως στην χώρα. Ο αριθμός των αστυνομικών που υπηρετούν στα σύνορα θα αυξηθεί από τις 11.000 στις 14.000 και αναλόγως θα αυξηθούν και τα - σήμερα 50 - σημεία ελέγχου, ενώ θα υπάρχουν και κινητές μονάδες ελέγχου. Σύμφωνα μάλιστα με το περιοδικό Der Spiegel, ο νέος υπουργός Εσωτερικών, ως επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ζητήσει από τους αστυνομικούς στα σύνορα να υπηρετούν σε 12ωρες αντί για 8ωρες βάρδιες.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Γενς Σπαν δήλωσε ότι το μέτρο της απόρριψης μεταναστών στα σύνορα, το οποίο η τέως υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ θεωρούσε νομικώς αμφιλεγόμενο, θα εφαρμοστεί ακόμη και παρά τη θέληση των γειτονικών χωρών. «Δεν εξαρτόμαστε από την συναίνεση άλλων χωρών», τόνισε.

Το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών επανέλαβε σήμερα την αρνητική του στάση στα γερμανικά σχέδια. «Υποθέτουμε ότι η Γερμανία θα τηρήσει το ευρωπαϊκό δίκαιο σε όλα τα μέτρα που λαμβάνει. Τα πραγματικά μέτρα των γερμανικών αρχών που αποκλίνουν από αυτό, δεν θα γίνουν αποδεκτά», ανέφερε στο Focus εκπρόσωπος του υπουργείου στη Βιέννη και διευκρίνισε ότι «τα μέτρα που λαμβάνουν οι αυστριακές αρχές προσαρμόζονται συνεχώς στις τρέχουσες ανάγκες» και σε περίπτωση που η κατάσταση στα σύνορα Αυστρίας - Γερμανίας αλλάξει, η αστυνομία θα αντιδράσει αναλόγως. Σε χαμηλότερους τόνους ήταν η αντίδραση του τσεχικού υπουργείου Εσωτερικών: «Βρισκόμαστε σε τακτική επικοινωνία με τους Γερμανούς ομολόγους μας και εκτιμούμε την καλή συνεργασία στη διαχείριση των κοινών συνόρων. Θέλουμε να την συνεχίσουμε και στο μέλλον», δήλωσε εκπρόσωπος.

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: 4χρονη υπέστη εγκαύματα ενώ ήταν στον παιδικό σταθμό - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ισόβια και κάθειρξη 19 ετών στον δράστη που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό

Μαντλίν ΜακΚαν: Νέα στοιχεία δείχνουν ότι μάλλον είναι νεκρή και "καίνε" τον ύποπτο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΦΚΑ: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου16:18Στην Αμοργό το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης16:04Πάτρα: Έπαθε έφραγμα την ώρα που την έλουζαν στο κομμωτήριο15:50Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση15:36Πάτρα: Ανήλικοι πήγαν να κλέψουν ηλικιωμένο - Έπεσε στην προσπάθειά του να τους πιάσει (Βίντεο)15:22Βόλος: Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά μετά από τροχαίο ατύχημα (εικόνες)15:08Βουλιαγμένη: Συνελήφθη 47χρονος για κατοχή όπλων και αρχαιοτήτων14:54Βρετανία: Γυναίκα για πρώτη φορά στην ιστορία η νέα Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής εκκλησίας14:40Αμαλιάδα: Ηλικιωμένη παρασύρθηκε από φορτηγό - Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος (εικόνες)14:26Πάρος: 40χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος - Εξετάζεται η εγκληματική ενέργεια14:12Όλες οι απαντήσεις για τις υπηρεσίες υγείας στο 156613:58Ηράκλειο: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω μεθυσμένης τουρίστριας13:44Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες, που δίνουν προοπτική13:30Άδωνις Γεωργιάδης - Το Πρωινό: Δεν πιστεύω ότι έχει ευθύνη ο Καραμανλής για το δυστύχημα στα Τέμπη13:16Έβρος: Συνελήφθησαν 13 Τούρκοι - Βρέθηκαν στην κατοχή τους 147 όπλα13:02Αμαλιάδα: Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο μέσα σε δύο λέπτα (βίντεο)12:48Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στο Ωραιόκαστρο (βίντεο)12:34Πάνος Ρούτσι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις - Η επίσημη ανακοίνωση 12:20Παρασκευή 3 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας12:06Θεσσαλονίκη: 59χρονος συνελήφθη για παράνομη υιοθεσία11:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο