LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: Σήμερα 14:11

Μητσοτάκης για αξιολόγηση στο Δημόσιο: Ερωτηματολόγιο στους πολίτες κάθε άνοιξη και φθινόπωρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε το πρωί σε διυπουργική σύσκεψη για τη νέα, ηλεκτρονική αξιολόγηση δεκάδων Yπηρεσιών

Μητσοτάκης - Δημόσιο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε το πρωί σε διυπουργική σύσκεψη για τη νέα ηλεκτρονική αξιολόγηση δεκάδων υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα από τους πολίτες. Πρόκειται για μια διαδικασία μέσω της οποίας, όπως τόνισε, ζητείται από τους πολίτες να διαθέσουν λίγο από τον χρόνο τους για να μπορεί και ο δημόσιος τομέας να γίνει καλύτερος, με τον εντοπισμό των αδυναμιών του.

«Είναι πραγματικά ξεχωριστή η σημερινή μας συνάντηση, καθώς ουσιαστικά αφορά κάτι το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα. Σχεδόν 5 εκατομμύρια πολίτες έχουν τη δυνατότητα να βαθμολογούν οι ίδιοι τις δημόσιες υπηρεσίες, έχοντας πια τον πρώτο λόγο, με στόχο ένα κράτος το οποίο να είναι πιο αποτελεσματικό και πιο φιλικό. Έτσι μπορούν να στείλουν το δικό τους μήνυμα για όσα απασχολούν την καθημερινότητά τους, από τον ΕΦΚΑ, το Κτηματολόγιο, την ΑΑΔΕ, τις δημόσιες συγκοινωνίες, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στις γειτονιές, στα σχολεία, στην καθαριότητα, στον ηλεκτροφωτισμό και πολλά ακόμα», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Στην αξιολόγηση θα μπορούν να λάβουν μέρος σχεδόν 5 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες και αλλοδαποί κάτοικοι οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας. Οι συμμετέχοντες θα συνδέονται με τους ατομικούς κωδικούς Taxisnet και κατ' αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν τις απαντήσεις τους μόνο μία φορά.

Μητσοτάκης - Δημόσιο

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού

Αναλυτικά, στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Είναι πραγματικά ξεχωριστή η σημερινή μας συνάντηση, καθώς ουσιαστικά αφορά κάτι το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα. Σχεδόν 5 εκατομμύρια πολίτες έχουν τη δυνατότητα να βαθμολογούν οι ίδιοι τις δημόσιες υπηρεσίες, έχοντας πια τον πρώτο λόγο, με στόχο ένα κράτος το οποίο να είναι πιο αποτελεσματικό και πιο φιλικό.

Έτσι μπορούν να στείλουν το δικό τους μήνυμα για όσα απασχολούν την καθημερινότητά τους, από τον ΕΦΚΑ, το Κτηματολόγιο, την ΑΑΔΕ, τις δημόσιες συγκοινωνίες, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στις γειτονιές, στα σχολεία, στην καθαριότητα, στον ηλεκτροφωτισμό και πολλά ακόμα.

Ουσιαστικά, αυτό το οποίο κάνουμε είναι η μεγαλύτερη έρευνα η οποία έχει γίνει ποτέ όσον αφορά στις σχέσεις της πολιτείας με την κοινωνία, με τους πολίτες. Μόνο που αυτή τη φορά είναι ο πολίτης αυτός ο οποίος υποδεικνύει στη Διοίκηση πού πρέπει να στρέψει την προσοχή της και πού πρέπει να βελτιώσει τη λειτουργία της.

Και όλα αυτά γίνονται με μια απλή διαδικασία, ανώνυμη διαδικασία, πέραν της αρχικής ταυτοποίησης, και αυτό το οποίο νομίζω ότι πρέπει να τονίσουμε είναι ότι αυτή η πανελλαδική έρευνα θα μπορεί να γίνεται -κι αυτός είναι και ο στόχος μας-, να διεξάγεται κάθε εξάμηνο. Τα δεδομένα θα είναι ανοιχτά, θα είναι προσβάσιμα σε όλους.

Μητσοτάκης - Δημόσιο

Ουσιαστικά, αξιοποιούμε ένα πολύ σημαντικό εργαλείο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας, που είναι το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, στο οποίο έχουν εγγραφεί πια σχεδόν 5 εκατομμύρια πολίτες. Θα δεχτούν, όπως είπε και ο υπουργός, όλοι αυτοί οι πολίτες μια ψηφιακή ειδοποίηση. Και εφόσον συμφωνούν θα μπορούν να απαντούν σε 50 ερωτήσεις, όπως είπαμε, για ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης, η ικανοποίηση θα βαθμολογείται σε μία κλίμακα από το 1 μέχρι το 10.

Ουσιαστικά, ζητάμε λίγο από τον χρόνο των πολιτών για να μας δώσουν εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Αυτός είναι ο κεντρικός σκοπός αυτής της προσπάθειας: να μπορούμε να εντοπίζουμε αδυναμίες και να μπορούμε να επιτυγχάνουμε πραγματική πρόοδο.

Είναι ουσιαστικά ένα εργαλείο λογοδοσίας. Δίνουμε τον λόγο στους πολίτες και φυσικά η υποχρέωσή μας την επόμενη ημέρα δεν είναι απλώς να θέσουμε στον δημόσιο διάλογο τα στοιχεία αυτά, αλλά να τα αξιοποιήσουμε έτσι ώστε πραγματικά να στρέψουμε την προσοχή μας εκεί που οι πολίτες μάς υποδεικνύουν ότι υπάρχουν σημαντικές αδυναμίες.

Τέλος, αυτό το οποίο θέλω να τονίσω είναι ότι αυτή είναι μία μόνο δράση από τις πολλές οι οποίες αναπτύσσονται σχετικά με την αξιολόγηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους πολίτες.

Μητσοτάκης - Δημόσιο

Δίνω πολύ μεγάλη έμφαση σε μια δράση η οποία θα ξεδιπλωθεί σύντομα από το υπουργείο Υγείας. Ποιος είναι ο σκοπός μας; Όταν ένας πολίτης εξέρχεται του νοσοκομείου ή οποιασδήποτε άλλης δομής υγείας, να μπορεί σύντομα να μας δίνει τη βαθμολογία του για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στη δομή υγείας την οποία επισκέφθηκε. Και αυτά τα δεδομένα θα είναι δημόσια και προφανώς και ο δημόσιος χαρακτήρας αυτών των δεδομένων λειτουργεί, θα έλεγα, ως παρότρυνση για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε πάντα τις υπηρεσίες μας.

Τονίζω ότι ο σκοπός αυτών των προσπαθειών δεν είναι ουσιαστικά ποτέ τιμωρητικός, είναι πώς θα γίνουμε καλύτεροι και πού οι πολίτες μάς ζητούν να στρέψουμε με μεγαλύτερη ένταση την προσοχή μας.

Να ζητήσω, λοιπόν, κι εγώ με τη σειρά μου από τους πολίτες οι οποίοι θα λάβουν αυτό το push notification, αυτό το μήνυμα από την ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία είναι εγγεγραμμένοι, να μην το αγνοήσουν. Λίγα λεπτά ζητάμε μόνο από τον χρόνο σας, για να μπορούμε όλοι ουσιαστικά να γίνουμε καλύτεροι».

Ειδήσεις σήμερα:

Κηδεία Πέτρου Μολυβιάτη: Τυλιγμένη με την ελληνική σημαία η σορός του (εικόνες)

Diddy: Αρχίζει η δίκη του ράπερ για σωματεμπορία, απάτη και ξυλοδαρμούς

Μετρό: "Λουκέτο" έως και την Πέμπτη σε τέσσερις σταθμούς

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος στον ΑΝΤ1: Βαθιά αναθεωρητικό κράτος η Τουρκία - Η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για το αναπάντεχο (βίντεο)Σήμερα 19:33 | Ειδήσεις

Πώς σχολιάζει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος τις προκλήσεις της Τουρκίας και ποια θα πρέπει να είναι η "απάντηση" της Ελλάδας.

Γερμανία: Ο Μερτς εξελέγη, με τη δεύτερη, καγκελάριοςΣήμερα 17:19 | Ειδήσεις

Λευκός καπνός στην Γερμανία. Η εκλογή Μερτς μετά το δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας

Συνελήφθη δάσκαλος ειδικού σχολείου - Κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων μαθητώνΣήμερα 14:41 | Ειδήσεις

Φρίκη προκαλεί μία νέα υπόθεση κακοποίησης ανήλικων μαθητών ειδικού σχολείου

Αττική Οδός: Σύγκρουση τριών οχημάτων και μηχανής - Μεγάλες καθυστερήσεις προς αεροδρόμιοΣήμερα 18:22 | Ειδήσεις

Πώς συνέβη το τροχαίο στην Αττική Οδό. Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μετρό Θεσσαλονίκης: Έρχονται από την Ηγουμενίτσα τα νέα βαγόνια (βίντεο)20:31Καιρός: Τοπικές βροχές, αφρικανική σκόνη και ζέστη την Τετάρτη20:17Κως: Οδηγός έπεσε στο λιμάνι στην προσπάθειά του να παρκάρει (βίντεο)20:03Φλώρος στον ΑΝΤ1: Βαθιά αναθεωρητικό κράτος η Τουρκία - Η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για το αναπάντεχο (βίντεο)19:48Eurovision 2025: Πώς θα εμφανιστεί η Klavdia στη σκηνή 19:34Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού για την εκλογή του Μερτς19:17Met Gala 2025: Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν (εικόνες)18:50Αττική Οδός: Σύγκρουση τριών οχημάτων και μηχανής - Μεγάλες καθυστερήσεις προς αεροδρόμιο18:36Βατικανό - Εκλογή νέου πάπα: Πότε θα βγει απο την Καπέλα Σιξτίνα ο “πρώτος καπνός”18:21Ισραήλ: Προειδοποίηση εκκένωσης για το διεθνές αεροδρόμιο της Υεμένης18:06Η νέα επίθεση από τον σκύλο της οικογένειας Τσιτσιπά - Η περιγραφή του θύματος στον ΑΝΤ117:52Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο γιός του κλήθηκε στην εθνική Πορτογαλίας U15 και θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα 17:37Χρυσοχοΐδης: Η εγκληματικότητα στην Δυτική Αττική, η νεοτρομοκρατία και η “Greek Mafia”17:23Γερμανία: Ο Μερτς εξελέγη, με τη δεύτερη, καγκελάριος17:08Χαλκίδα: Ηλικιωμένος έπεσε σε άδειο συντριβάνι και τραυματίστηκε 16:52Άγρια γυναικοκτονία στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης – Στους δρόμους οι γυναίκες16:38Ίντερ vs Μπαρτσελόνα: Οι διπλοί «πράκτορες»16:24Τι δεν καλύπτει η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου και πώς να προστατευτώ;16:10Conference League: Φιορεντίνα - Μπέτις ζωντανά στον ANT1 την Πέμπτη 15:56Αττική: Έφοδος σε κτηματολογικά γραφεία15:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο