LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: Χθες 17:25

ΕΛΑΣ: Προσοχή σε πλαστό μήνυμα με υπογραφή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί για πλαστό email που εμφανίζεται ως επίσημη επιστολή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στοχεύει στην εξαπάτηση πολιτών με ψευδείς κατηγορίες.

Απάτη - phising

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εφιστά την προσοχή των πολιτών, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες επιτήδειων προκειμένου να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με νέο διακινούμενο ψευδεπίγραφο - απατηλό μήνυμα με τη χρήση στοιχείων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δράστες, χρησιμοποιώντας αυτά τα στοιχεία σε επιστολή δήθεν αρμόδιων ελεγκτικών Aρχών, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες - χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων, ζητώντας, μάλιστα, από τους παραλήπτες την άμεση παροχή εξηγήσεων προς αποφυγή κυρώσεων.

Στην προσπάθειά τους, δε, να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή χρησιμοποιούν τα λογότυπα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Europol, καθώς και εντύπωμα σφραγίδας με δήθεν υπογραφή στελεχών της ανωτέρω υπηρεσίας.

Από την ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι το κείμενο - μήνυμα που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ως δήθεν επιστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν - παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην ανταποκρίνονται, να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία.

Υπενθυμίζεται, ότι περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές», ενώ επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΛΑΣ: Προσοχή σε πλαστό μήνυμα με υπογραφή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Καιρός: Αίθριος με περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας την Κυριακή

GP Μαϊάμι: Ο Φερστάπεν στην Pole position

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦορολογικές δηλώσεις: Ρεκόρ στην υποβολήΣήμερα 08:45 | Ειδήσεις

Μπέσα στις πρώτες 43 ημέρες, κατατέθηκαν σχεδόν οι μισές δηλώσεις. Τι ισχύει για την έκπτωση φόρου, για εφάπαξ εξόφληση της οφειλής.

ΕΛΑΣ: Προσοχή σε πλαστό μήνυμα με υπογραφή της Δίωξης Ηλεκτρονικού ΕγκλήματοςΧθες 17:25 | Ειδήσεις

Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί για πλαστό email που εμφανίζεται ως επίσημη επιστολή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στοχεύει στην εξαπάτηση πολιτών με ψευδείς κατηγορίες.

Βία Ανηλίκων: Σοκάρουν τα στοιχεία νεανικής εγκληματικότητας στην ΕλλάδαΧθες 20:56 | Ειδήσεις

Μόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους, είχαμε καθημερινά 23 περιστατικά νεανικής εγκληματικότητας.

Καιρός: Αίθριος με περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας την ΚυριακήΧθες 14:55 | Ειδήσεις

Που ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κρήτη: Κάμερα την “έπιασε στα πράσα” να κλέβει... μπουγάδα (βίντεο)09:34Φορολογικές δηλώσεις: Ρεκόρ στην υποβολή09:20Μάνδρα: Φωτιά σε εταιρεία ανακύκλωσης09:06ΕΛΑΣ: Προσοχή σε πλαστό μήνυμα με υπογραφή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος08:52GP Μαϊάμι: Ο Φερστάπεν στην Pole position08:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Μαΐου08:23Καιρός: Αίθριος με περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας την Κυριακή08:09Banksy: Σε δημοπρασία έργο που είχε ζωγραφίσει σε τοίχο αποθήκης23:49Νότιο Σουδάν: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανακοινώνουν ότι βομβαρδίστηκε νοσοκομείο τους23:35Βία Ανηλίκων: Ανησυχητικά τα περιστατικά που καταγράφονται23:22Ομόνοια: Νεκρός άνδρας που είχε προσαχθεί στο αστυνομικό Τμήμα23:08Χαλκιδική: Έκλεψε λίρες και κοσμήματα – Συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα22:53Ζελένσκι: Όλα όσα συζήτησε με τον Τραμπ, στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου22:36Κηφισιά: Ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια 71ης Ανθοκομικής Έκθεσης (βίντεο)22:19Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε ο 47χρονος που είχε εξαφανιστεί22:02Βία Ανηλίκων: Σοκάρουν τα στοιχεία νεανικής εγκληματικότητας στην Ελλάδα21:4527χρονος πουλούσε ναρκωτικά σε ανήλικους21:28Τρόμος στο Μαρούσι: Μαυροφορεμένος άνδρας φέρεται να παρενοχλεί νεαρές κοπέλες21:11Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη μοιραία νύχτα20:54Θεσσαλονίκη - Έκρηξη βόμβας: Σχέσεις με στέλεχος της νέας γενιάς τρομοκρατών φέρεται να είχε η 38χρονη20:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο