LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 03 Μαΐου 2025 17:25 | Ανανέωση: 04 Μαΐου 2025 08:52

ΕΛΑΣ: Προσοχή σε πλαστό μήνυμα με υπογραφή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί για πλαστό email που εμφανίζεται ως επίσημη επιστολή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στοχεύει στην εξαπάτηση πολιτών με ψευδείς κατηγορίες.

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εφιστά την προσοχή των πολιτών, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες επιτήδειων προκειμένου να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με νέο διακινούμενο ψευδεπίγραφο - απατηλό μήνυμα με τη χρήση στοιχείων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δράστες, χρησιμοποιώντας αυτά τα στοιχεία σε επιστολή δήθεν αρμόδιων ελεγκτικών Aρχών, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες - χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων, ζητώντας, μάλιστα, από τους παραλήπτες την άμεση παροχή εξηγήσεων προς αποφυγή κυρώσεων.

Στην προσπάθειά τους, δε, να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή χρησιμοποιούν τα λογότυπα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Europol, καθώς και εντύπωμα σφραγίδας με δήθεν υπογραφή στελεχών της ανωτέρω υπηρεσίας.

Από την ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι το κείμενο - μήνυμα που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ως δήθεν επιστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν - παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην ανταποκρίνονται, να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία.

Υπενθυμίζεται, ότι περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές», ενώ επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΛΑΣ: Προσοχή σε πλαστό μήνυμα με υπογραφή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Καιρός: Αίθριος με περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας την Κυριακή

GP Μαϊάμι: Ο Φερστάπεν στην Pole position

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποταΣήμερα 10:37 | Ειδήσεις

Όλα όσα είπε στην ανάρτηση του ο πρωθυπουργός για τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

Κυρανάκης: Η ιστορία των τρόλεϊ αξίζει σεβασμό - Ευθύνη μας η επόμενη μέραΣήμερα 15:28 | Ειδήσεις

Ξεκίνησε σήμερα η αποξήλωση καλωδίων από τον Πειραιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και του δημάρχου, Γιάννη Μώραλη.

Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων σε βόρειο και νότιο ΈβροΣήμερα 15:20 | Ειδήσεις

Με συνεχιζόμενη την ενίσχυση των εν λόγω μπλόκων στο βόρειο και νότιο τμήμα του νομού, συνεχίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας μόνο των φορτηγών διεθνών μεταφορών σε Ορμένιο και Κήπους.

Αντώνης Σαμαράς: Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει χώραΣήμερα 19:11 | Ειδήσεις

Στο πλευρό των αγροτών τάσσεται ο Αντώνης Σαμαράς, παρεμβαίνοντας δυναμικά στη δημόσια συζήτηση για το μέλλον της ελληνικής παραγωγής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ινδία: 23 νεκροί από φωτιά σε νυχτερινό κέντρο20:02Ρωσία: Κρατικές πηγές αναφέρουν ότι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν χωριό στο Χάρκοβο19:48Βόλος: Ο κυβερνήτης επικαλέστηκε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χαμηλή ορατότητα19:34Αντώνης Σαμαράς: Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει χώρα19:20Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά το τελωνείο Προμαχώνα19:06Κομοτηνή: Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό18:52Τροχαίο στη Κίσσαμο: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες - Ένας τραυματίας18:38Κανονικά τα δρομολόγια των Intercity στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη18:24Παναθηναϊκός - Πανιώνιος: Το show του Ρογκαβόπουλου έκλεψε την παράσταση18:10Λάρισα: Νησίδα από φερτά υλικά δημιουργήθηκε στη γέφυρα του Πηνειού - Ανεβαίνει η στάθμη του νερού (εικόνες)17:56Νετανιάχου: Κοντά η δεύτερη φάση του αμερικανικού σχεδίου για τη Γάζα - Επαφές με Τραμπ στο τέλος του μήνα17:42Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων σε βόρειο και νότιο Έβρο17:28Πρόεδρος Βρετανικού Μουσείου: Υπάρχει “περιθώριο προσγείωσης” για τα Γλυπτά του Παρθενώνα17:14Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Λάντο Νόρις17:00Διάρρηξη στο Δημαρχείο Σαρωνικού: Ταυτοποιήθηκε 39χρονος ύποπτος16:46Βρετανία: Επίθεση με σπρέι πιπεριού έγινε στο αεροδρόμιο του Χίθροου16:32Λαμία: Σε κομβικά σημεία της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, τα αγροτικά μπλόκα16:18Βόλος: Ξεκίνησε η ανέλκυση του σκάφους του λιμενικού που βρέθηκε πάνω σε βραχίονα του λιμανιού16:04Λάρισα: Επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ15:50Κυρανάκης: Η ιστορία των τρόλεϊ αξίζει σεβασμό - Ευθύνη μας η επόμενη μέρα15:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο