LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 02 Μαΐου 2025 10:41

Βίντεο ντοκουμέντα από σπείρα διαρρηκτών που "χτυπούσε" σπίτια σε Αττική και Χαλκίδα με τη βοήθεια... drone

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δρούσε σε Αττική και Χαλκίδα

Στη σύλληψη 4 ατόμων, μέλη συμμορίας, που φέρονται να διέπρατταν διαρρήξεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Χαλκίδας, προχώρησε η Αστυνομία. Η σύλληψη των κατηγορούμενων έγινε μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (28/4) ταυτόχρονα σε 8 διαφορετικά σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βορειοανατολικής Αττικής και των Τμημάτων Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βορειοανατολικής Αττικής, με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ.

Σε βάρος των συλληφθέντων, αλλά και τουλάχιστον 7 ταυτοποιημένων συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- διακεκριμένες κλοπές κατ' επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας (σε βάρος αστυνομικού) και πλαστογραφία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν, τουλάχιστον από τα μέσα Μαρτίου είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση και επεδίωκαν τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι, έχοντας ως ορμητήριο την περιοχή των Άνω Λιοσίων, όπου συγκεντρώνονταν πριν από τη διάπραξη των κλοπών, προέβαιναν στη διάπραξη διαρρήξεων πολυτελών σπιτιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Χαλκίδας.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, ο οδηγός της εγκληματικής οργάνωσης με το «επιχειρησιακό» όχημα, το οποίο στάθμευε σε «καβάτζα», παραλάμβανε τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας και με μεγάλη ταχύτητα εισέρχονταν στην Αττική Οδό, μέχρι να καταλήξουν στους υποψήφιους στόχους τους.

Η επιλογή του στόχου τους γινόταν με γνώμονα την ευκολία πρόσβασης (ισόγειες οικίες ή με δυνατότητα αναρρίχησης), καθώς και την εύκολη και άμεση διαφυγή, ενώ διέπρατταν περισσότερες από μία κλοπές εντός της ημέρας, επιδιώκοντας την αποκόμιση του μέγιστου δυνατού κέρδους.

Συμμορία - κλοπές - Αθήνα - Χαλκίδα

Μάλιστα, τα μέλη της οργάνωσης, για τη διάπραξη των διαρρήξεων ήταν πάντα κατάλληλα εφοδιασμένα με λοστούς και λοιπά εργαλεία, ενώ φρόντιζαν να έχουν καλυμμένα όλα τα μέρη του σώματός τους με γάντια, καπέλα, χειρουργικές μάσκες, κουκούλες φούτερ και κουκούλες full-face, ώστε να δυσχεραίνεται η ταυτοποίησή τους από τις Αρχές.

Επιπλέον, χρησιμοποιούσαν μισθωμένα πολυτελή οχήματα μεγάλου κυβισμού καθώς λόγω κυβισμού και ιπποδύναμης, διευκόλυναν και τη διαφυγή τους, ενώ επέτρεπαν την πραγματοποίηση διαρρήξεων με τη συμμετοχή ακόμα και 5 επιχειρησιακών μελών.

Επίσης, για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους, συχνά επέλεγαν να προσαρμόζουν στα «επιχειρησιακά» οχήματα πλαστές ή κλεμμένες πινακίδες καθώς και φιμέ τζάμια, ενώ συχνά μετακινούσαν το όχημα σε διαφορετικό σημείο - «καβάτζα».

Τέλος, μετά την κλοπή διοχέτευαν τη λεία τους στον αρχηγό της οργάνωσης, ο οποίος την παρέδιδε σε ενεχυροδανειστήριο, προκειμένου να αποκομίζουν άμεσα οικονομικό όφελος και να μην διατηρούν στην κατοχή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα τα κλοπιμαία.

Από την έρευνά της η Αστυνομία εξακρίβωσε τη συμμετοχή των κατηγορουμένων σε 15 περιπτώσεις κλοπών καθώς και σε μία περίπτωση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τον οποίο επιχείρησαν να παρασύρουν με όχημα, για να διαφύγουν από αστυνομικό έλεγχο.

Από την ΕΛΑΣ υπολογίζεται ότι το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση ανέρχεται σε 35.000 ευρώ, ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Από τις σωματικές έρευνες και τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος ρολογιών χειρός,
  • 12 κινητά τηλέφωνα,
  • κάρτες sim,
  • καταγραφικό κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης,
  • 2 κλειδιά οχήματος,
  • drone με χειριστήριο και
  • παιχνιδομηχανή.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Ειδήσεις σήμερα:

Βασιλιάς Κάρολος: Η εξομολόγηση για τον καρκίνο

Επίθεση στη Νομική: Σαρώνουν τις κάμερες ασφαλείας στην ΕΛΑΣ για να εντοπίσουν τους δράστες

Φλόριντα: Εκτελέστηκε 62χρονος θανατοποινίτης για τη δολοφονία της συντρόφου του και των τριών ανήλικων παιδιών της

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜέγαρα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών (βίντεο)Σήμερα 06:51 | Ειδήσεις

Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ρόδος: Άνδρας έπαθε ανακοπή στο αεροδρόμιο - Τον επανάφερε στην ζωή μία γιατρός με ΚΑΡΠΑ (βίντεο)Σήμερα 07:53 | Ειδήσεις

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε άμεσα στο σημείο και μετέφερε τον άνδρα στο νοσοκομείο.

Δίκη Φιλιππίδη: Ολοκληρώνεται σήμερα η αγόρευση του Εισαγγελέα με την πρότασή του για την δεύτερη απόπειρα βιασμού Σήμερα 06:37 | Ειδήσεις

Ο Εισαγγελέας σήμερα πρόκειται να ολοκληρώσει την αγόρευση του για την υπόθεση που σε πρώτο βαθμό οδήγησε σε καταδίκη 8 ετών του κ. Φιλιππίδη.

"Αλκατράζ με αλιγάτορες": Ο Τραμπ εγκαινιάζει το πιο σκληρό κέντρο κράτησης μεταναστώνΣήμερα 07:11 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μεταβεί σήμερα στη Φλόριντα, θα επισκεφτεί κέντρο κράτησης παράτυπων μεταναστών υπό κατασκευή στους βάλτους του εθνικού πάρκου Έβεργκλεϊντς, που βαφτίστηκε "Αλκατράζ με αλιγάτορες".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κρήτη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση - Διακινούσε πυρχομαχικά (βίντεο)09:07Έρευνα ΑΝΤ1: "Χρυσάφι" οι θέσεις πάρκινγκ - Πόσο κοστίζουν στο κέντρο της Αθήνας 08:50Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς: Κίτρινος συναγερμός σε 23 περιοχές08:36Ρόδος: Άνδρας έπαθε ανακοπή στο αεροδρόμιο - Τον επανάφερε στην ζωή μία γιατρός με ΚΑΡΠΑ (βίντεο)08:21Υπουργείο Εργασίας: Τα fake news και οι αλήθειες για το νέο νομοσχέδιο08:04Τουρκία: Συλλήψεις δημοσιογράφων και σκιτσογράφων περιοδικού που δημοσίευσε σκίτσο του Μωάμεθ - Έντονες αντιδράσεις (βίντεο)07:47Μέγαρα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών (βίντεο)07:30"Αλκατράζ με αλιγάτορες": Ο Τραμπ εγκαινιάζει το πιο σκληρό κέντρο κράτησης μεταναστών 07:13Δίκη Φιλιππίδη: Ολοκληρώνεται σήμερα η αγόρευση του Εισαγγελέα με την πρότασή του για την δεύτερη απόπειρα βιασμού 06:59ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 4 Ιουλίου06:45Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 1 Ιουλίου 06:30Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:14Στίβεν Σπίλμπεργκ: Η ταινία που τον σημάδεψε…23:59Γαλλία-ΟΗΕ: Οι τελωνειακοί δασμοί εμποδίζουν την καταπολέμηση της φτώχειας23:49Κερατσίνι: Διαρρήκτες πιάστηκαν στα πράσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ23:32Ιταλία: Απαγορεύεται η εργασία κάτω από τον ήλιο όταν έχει καύσωνα και για συγκεκριμένες ώρες23:18Τραμπ: Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν στο 1%23:02Ρόδος: Αυτοκίνητο έκανε βουτιά στο βυθό του λιμανιού22:48Μέγαρα – Πυρκαγιά: Στάλθηκε μήνυμα από το 11222:19Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο από την GlobiLED22:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο