LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 23 Απριλίου 2025 23:10

Έχασε το τρόπαιο στις... λεπτομέρειες ο ΠΑΟΚ

Οι Θεσσαλονικείς ανέβηκαν στο... δεύτερο σκαλί του βάθρου, με την Μπιλμπάο να κατακτά το πρώτο τρόπαιο Europe Cup της Ιστορίας της.

ΠΑΟΚ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Ο ΠΑΟΚ άγγιξε την υπέρβαση, «φλέρταρε» με το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Ιστορίας του, μετά το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1991 και το Κόρατς το 1994, αλλά «λύγισε» στο φινάλε, αδυνατώντας να καλύψει τη εις βάρος του διαφορά των 7 πόντων από τον πρώτο τελικό του Fiba Europe Cup επί ισπανικού εδάφους. Οι Θεσσαλονικείς νίκησαν με 84-82 τη Μπιλμπάο στο κλειστό της Πυλαίας, στον δεύτερο τελικό της διοργάνωσης και ανέβηκαν στο... δεύτερο σκαλί του βάθρου, με την ισπανική ομάδα να κατακτά το πρώτο τρόπαιο Europe Cup της Ιστορίας της.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 39-49, 63-61, 84-82

Με το... καλησπέρα, η Μπιλμπάο προηγήθηκε με 0-5, έχοντας τους Φρέι, Τζόουνς να βάζουν την μπάλα στο καλάθι. Ο ΠΑΟΚ, με κινητήριους μοχλούς τους Ρέινολντς τζούνιορ, Άπσον, «απάντησε» με επιμέρους 8-2 και πήρε τα ηνία στο σκορ με 8-7 στο 4’, διαφορά που «ανέβασε» στο +3 (18-15) στο 7’ και είχε στο ίδιο περίπου επίπεδο λίγο πριν την ολοκλήρωση της περιόδου (24-22).

«Πυροβολώντας» από τα 6.75 με τον Γκιέλο, οι Βάσκοι ενεργοποιήθηκαν, «έγραψαν» επιμέρους 1-11 και απέκτησαν στο 12’ «αέρα» 8 πόντων (25-33). Απόσταση που «ανέβασαν» στο +11 (34-45) στο 18’, με τους Φρέι, Ντράγκιτς να εκτελούν, επίσης , από το τρίποντο (7/12 τα σουτ από τα 6.75 για τους Βάσκους στο ημίχρονο, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν 3/14).

Πιέζοντας αμυντικά και βρίσκοντας λύσεις επιθετικά με τους Μπάρτλεϊ, Ρέινολντς, Κρούζερ, ο «Δικέφαλος» έτρεξε επιμέρους 16-5, μετατρέποντας το 39-49 του ημιχρόνου σε 55-54 στο 26’. Τρία λεπτά αργότερα, με την καταλυτική συμβολή επιθετικά του Γκράντισον, προηγήθηκε με +2 (29’ 63-61), με το σκηνικό να μην αλλάζει με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

ΠΑΟΚ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Με κάρφωμα από τον Τζόουνς το ματς ήταν σε ισορροπία (63-63), στην εκκίνηση της τέταρτης περιόδου. Οι Μπάρτλεϊ, Γκράντισον, ελάχιστα αργότερα, έστειλαν τον ΠΑΟΚ στο +4 (67-63), απόσταση η οποία στο 35’ με τρίποντο από τον Κρούζερ, «ανέβηκε» στο +7 (74-67), αναγκάζοντας τον Χάουμε Πονσαρνάου να ζητήσει τάιμ άουτ.

Στην επιστροφή στο παρκέ, ο ΠΑΟΚ , με καλάθι και φάουλ από τον Κατσίβελη ξέφυγε με +10 (77-67), με 3’16’’ να απομένουν για τη λήξη.

Με τον Πάντζαρ να έχει 3/4 βολές, η Μπιλμπάο μείωσε στους 5 πόντους (79-74) , στα 1’ 29’’ για το φινάλε και στους 4 πόντους (81-77), λίγο αργότερα. Ακολούθησαν άστοχες επιθέσεις από τον ΠΑΟΚ, 0/2 βολές από τον Τζόουνς και 1/2 βολές από τον Ντράγκιτς, που έδωσαν το 81-78 στα 14’’5 πριν το τέλος του αγώνα.

Στα 4’’5 πριν τη λήξη ο Μπάρτλεϊ, με τρίποντο, έδωσε στους «ασπρόμαυρους» διαφορά 4 πόντων (84-80) και ο Ντράγκιτς με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό 84-82.

Διαιτητές: Ρόσο (Γαλλία), Λίζκα (Πολωνία), Γκεντβίλας (Λιθουανία)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Μάσιμο Καντσελιέρι): Γκράντισον 13 (2) , Χέντερσον 8, Άπσον 5, Φόρεστερ 5, Κατσίβελης 9 , Παπαδάκης 3 (1), Μπάρτλεϊ 17 (2), Ρέινολντς 12, Κρούζερ 12 (2).

ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Χάουμε Πονσαρνάου): Φρέι 17 (4), Αμπντούρ-Ραχμάν 10 (2), Ντομίνγκεθ 3, Ντε Ρίντερ 8, Γκιέλο 8 (2), Μπαγκαγιόκο, Τζόουνς 6, Πάντζαρ 17 (1), Ραμπασέντα, Ντράγκιτς 6 (1), Χλίνασον 7, Σιλά.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Θα διεκδικήσω τρίτη θητεία – Νέες φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη

Φάρσαλα: Νεκρός 19χρονος που καταπλακώθηκε από τοίχο

Πειραιάς: Γαρίδες από το Εκουαδόρ “έκρυβαν” 56 κιλά κοκαΐνης - 1,6 εκατ. ευρώ η αξία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμαΣήμερα 22:43 | Ειδήσεις

Εξετάζεται το σενάριο του αναμμένου τσιγάρου.

Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ - Ο 17χρονος στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι θα πεθάνωΣήμερα 20:02 | Ειδήσεις

Συγκλονίζει η περιγραφή του ενός από τους τέσσερις ανηλίκους, που έπεσαν από παιχνίδι σε λούνα παρκ στη Ρόδο.

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας Σήμερα 21:55 | Ειδήσεις

Οι ηγέτες ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

Αποφασισμένος για εκεχειρία ο Ζελένσκι – "Ιστορική η απόφαση παροχής εγγυήσεων ασφαλείας"Σήμερα 22:01 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ουκρανός πρόεδρος μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης της συμμαχίας των "προθύμων"

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγία Πετρούπολη: Εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το περίφημο "Φεστιβάλ των Ονείρων"23:58Συλλήψεις και πρόστιμα για φωτιές στην ύπαιθρο23:43Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ - Ο 17χρονος στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι θα πεθάνω23:26Επίσημο το "αντίο" στον Μαξίμοβιτς από τον Παναθηναϊκό23:12Επίθεση της Ζαχάροβα στον Μακρόν για τις δηλώσεις περί "συνθηκολόγησης" της Ουκρανίας22:58Τραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα22:44Ο Μισεουί έλαμψε στη νίκη - ανατροπή του Άρη επί του Αστέρα Τρίπολης22:29Αποφασισμένος για εκεχειρία ο Ζελένσκι – "Ιστορική η απόφαση παροχής εγγυήσεων ασφαλείας"22:15Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας 22:00Τουρκία: Νέα πυρκαγιά, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνονται από επτά χωριά21:44Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε έως το 2028 τον Νταβίντε Καλάμπρια 21:30"Κατέβασε ρολά" ο Ράγια, σκόραρε ο Καλαφιόρι κι η Άρσεναλ νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ21:14Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου- Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου21:00Δηλώσεις Φον ντερ Λάιεν - Ζελένσκι στις Βρυξέλλες: Τα σύνορα δεν αλλάζουν με τη βία, αυτές είναι αποφάσεις της Ουκρανίας20:45Χανιά: Ο ναυαγοσώστης που έσωσε 5 άτομα, στον ΑΝΤ1: Βούτηξα, χωρίς να έχω εξοπλισμό20:30Αυτοψίες για καταγραφή ζημιών από τις πυρκαγιές σε Χίο και Ζάκυνθο20:16Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο 38χρονου - Το προμηθεύτηκε από γνωστή της 20:02Στην Ουάσινγκτον με τον Ζελένσκι οι ευρωπαίοι ηγέτες19:46Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τέρενς Σταμπ19:32Σύλληψη 21χρονου για συμμετοχή σε ληστρική επίθεση σε βάρος φιλάθλων στην Αθήνα19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο