LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 23 Απριλίου 2025 12:01 | Ανανέωση: 23 Απριλίου 2025 12:14

Πειρατεία τηλεοπτικού περιεχομένου: 7000 συνδρομητές – πειρατές και κέρδος άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ

Στα 100 εκατομμύρια έφτασε η ζημία στα συνδρομητικά κανάλια σε Ελλάδα και εξωτερικό - Πουλούσαν ειδικές συσκευές και παρείχαν πρόσβαση σε όλες τις συνδρομητικές τηλεοπτικές πλατφόρμες.

Τηλεκοντρόλ - Τηλεόραση

ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ - ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Ένα από τα πιο οργανωμένα και επικερδή κυκλώματα διακίνησης παράνομου τηλεοπτικού περιεχομένου εντόπισαν οι Αρχές στην Πάτρα. Η δράση τους είχε οργανωμένα χαρακτηριστικά, με τουλάχιστον 7.000 πελάτες-συνδρομητές, οι οποίοι πλήρωναν μηνιαίες εισφορές σαφώς χαμηλότερες από τις επίσημες τιμές των νόμιμων συνδρομητικών παρόχων. Το κύκλωμα είχε αναπτύξει δίκτυο μεταπωλητών και εκτεταμένη οικονομική δραστηριότητα, μέσω της οποίας «ξέπλεναν» τα χρήματα που αποκόμιζαν από την παράνομη λειτουργία τους.

Το συγκεκριμένο δίκτυο, που επεκτεινόταν εντός κι εκτός συνόρων, είχε αποκομίσει παράνομο κέρδος περίπου 25 εκατομμυρίων ευρώ, προκαλώντας ταυτόχρονα ζημία σχεδόν 100 εκατ. ευρώ σε μεγάλες συνδρομητικές πλατφόρμες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή των εισαγγελικών και οικονομικών αρχών, έχουν παγωποιηθεί οι λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία των βασικών εμπλεκομένων ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πρόκειται ίσως για μεγάλο κύκλωμα της εγχώριας πειρατείας, καθώς η εντατικοποίηση των ελέγχων, η νομική αυστηροποίηση αλλά και η στροφή του κοινού σε προσιτές συνδρομητικές λύσεις. Η υπόθεση έχει ήδη φτάσει στη Δικαιοσύνη, με την παραπομπή των εμπλεκομένων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, ενώ το μέγεθος και η οργάνωση της εγκληματικής δραστηριότητας προκαλούν αίσθηση. Τα ευρήματα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες είναι αποκαλυπτικά για τη μεθοδικότητα και την πολυπλοκότητα με την οποία λειτουργούσε το κύκλωμα.δηγούν σταδιακά στην κάμψη του φαινομένου.

Από την ανάλυση των τραπεζικών στοιχείων προέκυψε ότι σημαντικό μέρος των παράνομων εσόδων επενδύθηκε σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα, κατατέθηκε σε στοιχηματικές εταιρείες ή και τοποθετήθηκε σε θυρίδες θησαυροφυλακίων, τις οποίες πλέον απαγορεύεται να ανοίξουν οι εμπλεκόμενοι.

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες εντόπισε σοβαρές ενδείξεις ξεπλύματος χρημάτων μέσω ανάμειξης των παράνομων εσόδων με νόμιμα περιουσιακά στοιχεία. Για τον λόγο αυτό διατάχθηκε η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και ακινήτων, καθώς και η απαγόρευση μεταβίβασης περιουσίας. Οι δεσμεύσεις περιλαμβάνουν τόσο μεμονωμένους λογαριασμούς όσο και κοινούς, με συνδικαιούχους ή πληρεξούσιους, καθώς και θυρίδες θησαυροφυλακίου. Ο στόχος είναι να αποτραπεί η απομάκρυνση ή μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αποδεικτικά στοιχεία.

Οκτώ κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν ήδη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ενώ οι Αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των εμπλεκομένων ξεπερνά τα 18 άτομα. Η υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να αποκαλυφθούν επιπλέον πτυχές, καθώς συνεχίζεται η κύρια ανάκριση.

Ειδήσεις σήμερα:

Βατικανό: Στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου η σορός του Πάπα Φραγκίσκου (live)

Αργοστόλι: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο 3χρονος με διπλό έγκαυμα στους πνεύμονες

Θεσσαλονίκη: 29χρονος έδειξε τα γεννητικά του όργανα σε επιβάτες αστικού λεωφορείου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Σήμερα 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΣήμερα 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο