LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Απριλίου 2025 17:15

Δένδιας: Η απάντηση στην αντιπολίτευση για την τέταρτη φρεγάτα

Τι είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας για την υπόθεση της 4ης φρεγάτας Belharra.

Belharra - φρεγάτα

"Η υπόθεση της τέταρτης φρεγάτας αναγράφεται και περιλαμβάνεται στη Νέα Δομή Δυνάμεων, η οποία πέρασε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων. Μάλιστα, με πιθανή ημερομηνία παράδοσής της, αν υπογραφεί η σχετική σύμβαση. Όπως επίσης περιέχεται και στον ΜΠΑΕ (Μακροπρόθεσμο Προγραμματισμό Αμυντικών Εξοπλισμών), ο οποίος επίσης πέρασε από τη Βουλή των Ελλήνων και παρουσιάστηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Υπάρχει ειδική γραφική παράσταση για το θέμα της φρεγάτας, με επίσης πιθανολογούμενη τιμή κόστους".

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μετά το πέρας του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου, σχετικά με τις τοποθετήσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης για δήθεν «μη ενημέρωσή τους» για τη 4η φρεγάτα Belharra (FDI).

Νίκος Δένδιας - ΚΥΣΕΑ

«Με ιδιαίτερη έκπληξη παρατήρησα τις τελευταίες δύο ημέρες ανακοινώσεις των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης ότι δεν έτυχαν ενημέρωσης ως προς το θέμα της τέταρτης φρεγάτας Belharra (FDI). Νομίζω ότι στην παρουσία μου τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών όσο και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα μπορούσα ίσως να κατηγορηθώ για υπερβολική ενημέρωση. Πάντως όχι για μη ενημέρωση» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

«Θα ήθελα να παρακαλέσω, τα ζητήματα της υπαρξιακής αγωνίας των κομμάτων να μένουν εκτός των θεμάτων της Εθνικής Άμυνας. Η Εθνική Άμυνα είναι κάτι στο οποίο πρέπει να ομονοούμε και να συνεννοούμαστε. Έχω δηλώσει ξεκάθαρα προς τη Βουλή των Ελλήνων ότι είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε, οποτεδήποτε, για ενημέρωση, είτε κόμματος είτε Βουλευτή. Και έχουμε, επίσης, ανακοινώσει πολύ συγκεκριμένη σειρά μέτρων διαφάνειας, στα οποία ουδέν προσετέθη από οιοδήποτε κόμμα της Βουλής. Κατά τα λοιπά, Καλή Ανάσταση σε όλους!» κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Ειδήσεις σήμερα:

Εγνατία: Εικόνες αποκάλυψης στο σημείο του τροχαίου με τους 2 νεκρούς 

Μαγνησία- Κουρέτας για δρόμο που κατέρρευσε: Είχα πάει την μελέτη για τον δρόμο 1 χρόνο πίσω (βίντεο)

ΑΑΔΕ: Επικαιροποιείται ο κατάλογος των αποζημιώσεων, επιδομάτων, ασφαλίστρων και λοιπών βοηθημάτων

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧαλκιδική: Αίσιο τέλος για τον 12χρονο και τον 20χρονο που αγνοούνταν - Βρέθηκαν ζωντανοί πάνω σε βράχοΣήμερα 09:31 | Ειδήσεις

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε σε στεριά και θάλασσα για τον εντοπισμό 12χρονου και 20χρονου από τη Ρωσία που είχαν χαθεί στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Ηλεία: 22χρονος μπούκαρε σε σπίτι και βίασε 66χρονη πριν την ληστέψειΧθες 23:51 | Ειδήσεις

Μιλώντας στους αστυνομικούς, υποστήριξε ότι βρισκόταν σε συναισθηματική φόρτιση εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε χωρίσει από την κοπέλα του.

Ryanair: Πάνω από 5.000 καθυστερήσεις πτήσεων στην Ελλάδα το 2025 – Καταγγελία στην ΚομισιόνΣήμερα 08:59 | Ειδήσεις

Καθυστέρηση 12 πτήσεων και ταλαιπωρία άνω των 2.000 επιβατών προκάλεσε βλάβη στον εξοπλισμό ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Αθήνα.

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι επιτέθηκαν με πέτρες σε τουριστικό λεωφορείο - 3 τραυματίεςΣήμερα 08:30 | Ειδήσεις

Σκηνές τρόμου για Σέρβους τουρίστες στη Θεσσαλονίκη, όταν το λεωφορείο τους έγινε στόχος ανηλίκων με πέτρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Επαναλειτουργεί το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» μετά τη φωτιά που είχε σημειωθεί στις 26 Ιουλίου11:10Αιματηρά επεισόδια στον αγώνα Ιντεπεντιέντε – Ουνιβερσιδάδ: Τρεις νεκροί, δεκάδες τραυματίες10:56Υπό συνεχή επιτήρηση το ημιβυθισμένο MN KOSTAS στη Σητεία – Αναμένεται η ανέλκυση του φορτηγού πλοίου10:42Νίκος Δένδιας: Τιμάμε τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας 10:28Ουγγαρία: Η χώρα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας10:14Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Αυγούστου10:00Χαλκιδική: Αίσιο τέλος για τον 12χρονο και τον 20χρονο που αγνοούνταν - Βρέθηκαν ζωντανοί πάνω σε βράχο09:45Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι επιτέθηκαν με πέτρες σε τουριστικό λεωφορείο - 3 τραυματίες09:31Τι καιρό θα κάνει σήμερα Πέμπτη09:17Ryanair: Πάνω από 5.000 καθυστερήσεις πτήσεων στην Ελλάδα το 2025 – Καταγγελία στην Κομισιόν09:03Συναγερμός στις φυλακές Ναυπλίου: Επτά κρατούμενοι στο νοσοκομείο08:48Σπάνιο αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του "Χόμπιτ" πωλήθηκε έναντι 57.000 δολαρίων08:34Ηλεία: 22χρονος μπούκαρε σε σπίτι και βίασε 66χρονη πριν την ληστέψει08:20Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του23:59Καλαμάρι εκδικείται ψαρά που το... αιχμαλώτισε!23:43Φυλακές Ναυπλίου: Δεκάδες κρατούμενοι με τροφική δηλητηρίαση23:28Ιταλία: Λιώνει ραγδαία ο παγετώνας - Αλλάζει μετά από 130 χρόνια ο τρόπος μέτρησης23:12Ελλάδα – Λετονία: Εμφατική νίκη στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο22:57ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Χαλκιδική: Αγνοούνται 20χρονος και 12χρονος που είχαν πάει για ψαροντούφεκο22:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο