LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 14 Απριλίου 2025 09:13

Κυρανάκης: Τι θα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για την ασφάλεια στα τρένα (βίντεο)

Τι ανέφερε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης το πρωί της Μ. Δευτέρας σχετικά με το νομοσχέδιο που φέρνει το Υπουργείο Μεταφορών σχετικά με την ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης μίλησε το πρωί της Μ. Δευτέρας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” μεταξύ άλλων για τις αλλαγές που “φέρνει” το νέο νομοσχέδιο για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Σχετικά με την ασφάλεια στα τρένα ανέφερε ότι «αδιάκοπα κάθε μέρα εργάζομαι για ασφαλή τρένα και ασφαλή σιδηρόδρομο. Το νέο νομοσχέδιο που φέρνουμε στις 28 του μηνός έρχεται να αναβαθμίζει την ασφάλεια».

Όπως εξήγησε το νέο νομοσχέδιο θα σταθεί σε δύο πυλώνες. Ο ένας είναι το προσωπικό, σχετικά με το οποίο θα πρέπει να γίνει αυστηροποίηση αρκετών μέτρων και δήλωσε ότι κάποια πράγματα στο κομμάτι αυτό «πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν» και συμπλήρωσε ότι «θα υπάρξουν ποινές όταν γίνονται λάθη».

Ο άλλος πυλώνας είναι τα συστήματα τεχνολογίας που συμπληρώνουν τους ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή.

Όπως ανέφερε «θα προβλέπεται ο γεωεντοπισμός των τρένων σε πραγματικό χρόνο. Θα γίνει υποχρεωτικό το μέτρο να έχει πομπό κάθε τρένο και σε πραγματικό χρόνο να βλέπουμε σε ποια γραμμή είναι. Θα λειτουργήσει σε 3 μήνες από σήμερα».

Ερωτηθείς για το τι έχει γίνει μέχρι στιγμής στον ελληνικό σιδηρόδρομο απάντησε ότι «έχουνε γίνει πολλά» και συμπλήρωσε ότι «η κατάσταση στον σιδηρόδρομο δεν μπορεί να είναι άσπρο - μαύρο. Έχουνε γίνει πολλά αλλά τα χρόνια της κρίσης είναι η αλήθεια ότι ο σιδηρόδρομος παρατήθηκε».

Συμπλήρωσε επίσης ότι «στους υπάλληλους έχει ξεκινήσει η επαναξιολόγηση. Πρέπει να αλλάξει αυτή η χαλαρότητα για κάποιους, αυτό πρέπει να τελειώσει».

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά από φωτιά σε κάδο απορριμμάτων (εικόνες)

Μάριο Βάργκας Γιόσα: Πέθανε ο νομπελίστας συγγραφέας

Δασμοί - Τραμπ: Καμιά χώρα δεν θα τη “γλιτώσει”

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στο Ωραιόκαστρο (βίντεο)12:34Πάνος Ρούτσι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις - Η επίσημη ανακοίνωση 12:20Παρασκευή 3 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας12:06Θεσσαλονίκη: 59χρονος συνελήφθη για παράνομη υιοθεσία11:52Ηράκλειο: Συνελήφθη 57χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:38Θεσσαλονίκη: 61χρονος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:24Φαράγγι Σαμαριάς: Κλείνει εκτάκτως και από τις δύο εισόδους του11:10Μόναχο: Επαναλειτούργησε το αεροδρόμιο10:56Υπερχείλισε ο ποταμός Τριπόταμος - Διακοπή της κυκλοφορίας10:42Αγρίνιο: Άνδρας πυροβόλησε αδέσποτες γάτες από το μπαλκόνι του σπιτιού του10:28Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Οκτωβρίου10:14Βασίλης Μπισμπίκης: Πήρε γλυκά και ζήτησε συγνώμη από τους κατοίκους της περιοχής10:00Νίνα Σιμόν: Η ζωή, οι αγώνες και η κληρονομιά μιας καλλιτέχνιδας που δεν δίστασε να μιλήσει09:46Ο Τραμπ προειδοποίησε για κύμα απολύσεων και περικοπών εάν συνεχιστεί το shutdown09:32ΗΠΑ: Γυναίκα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών για απόπειρα πνιγμού 3χρονου κοριτσιού παλαιστινιακής καταγωγής09:17Κρήτη: Εργατικό ατύχημα σε απόκομιδή απορριμάτων - Ερευνώνται οι συνθήκες09:03Πάνος Ρούτσι: Διακομίζεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για ιατρικές εξετάσεις08:49Κίνηση στους δρόμους: Πέντε τροχαία στον Κηφισό - Μεγάλες καθυστερήσεις08:35Euroleague: Για το «2 στα 2» ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπαρτσελόνα08:21Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εκτελεστική αντιπρόεδρο της ΕΕ08:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο