LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 13 Απριλίου 2025 20:33 | Ανανέωση: 13 Απριλίου 2025 20:40

ΗΠΑ: Ανήλικος σκότωσε τους γονείς του για να βρει λεφτά και να... δολοφονήσει τον Τραμπ!

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για την διπλή δολοφονία στο Ουινσκόνσιν. Το σχέδιο για εξόντωση του Τραμπ, το "Τάγμα των Εννέα Γωνιών" και το όπλο του εγκλήματος. Τι αναφέρει έκθεση του FBI.

Ουισκονσιν - δολοφονία γονιών

Ένας έφηβος από το Ουισκόνσιν που φέρεται να σκότωσε τους γονείς του, είχε ως κεντρικό στόχο τη δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανέφεραν οι ομοσπονδιακές Αρχές σε πρόσφατα δικαστικά έγγραφα που αποκαλύφθηκαν σήμερα, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Νικίτα Κάσαπ, 17 ετών, ήταν θιασώτης της δολοφονίας του προέδρου των ΗΠΑ και της ανατροπής της κυβέρνησης του, όπως προκύπτει από έγγραφα και γραπτά μηνύματα του που βρήκαν οι ερευνητές, σύμφωνα με ομοσπονδιακή ένορκη κατάθεση, που επικαλείται το δίκτυο WISN.

Η δολοφονία των γονιών του εμφανίζεται ως μια προσπάθεια να βρει λεφτά, από μετρητά που είχαν διαθέσιμα και από τα κοσμήματα της μητέρας του, ενώ παράλληλος στόχος ήταν να αποκτήσει «την αυτονομία» του, για να πραγματοποιήσει το σχέδιό του, δήλωσαν οι ερευνητές.

Ο Κάσαπ αντιμετωπίζει εννέα κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένων δύο κατηγοριών για φόνο πρώτου βαθμού και δύο κατηγοριών για απόκρυψη πτώματος, σύμφωνα με το δικαστικό μητρώο της κομητείας Γαουκέσα. Οι ερευνητές επιδιώκουν επίσης τρεις ομοσπονδιακές κατηγορίες: απόπειρα δολοφονίας προέδρου, συνωμοσία και χρήση όπλων μαζικής καταστροφής, σύμφωνα με την ένορκη βεβαίωση που κατέθεσαν οι ερευνητές.

Η μητέρα του, Τατιάνα Κάσαπ και ο πατριός του, Ντόναλντ Μάγιερ, βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους από πυροβολισμούς. Οι αρχές πιστεύουν ότι δολοφονήθηκαν στις 11 Φεβρουαρίου. Το αστυνομικό τμήμα ΓουαΚίνι στο Κάνσας συνέλαβε αρχικά τον Κάσαπ για κλοπή του SUV του πατριού του και κατοχή πυροβόλου όπλου.

Ντόναλντ Τραμπ - επίθεση - απόπειρα δολοφονίας

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Γαουκέσα έλαβε ένταλμα έρευνας και βρήκε στο τηλέφωνο του Κάσαπ υλικό που σχετιζόταν με το «Τάγμα των Εννέα Γωνιών», το οποίο είναι «ένα δίκτυο ατόμων που έχουν νεοναζιστικές εξτρεμιστικές απόψεις με ρατσιστικά κίνητρα», σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Βρέθηκαν επίσης φωτογραφίες και επικοινωνίες που αναφέρονται σε ένα αυτοπροσδιοριζόμενο μανιφέστο σχετικά με τη δολοφονία του προέδρου, την κατασκευή βομβών και τρομοκρατικές επιθέσεις, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Στο όχημα, το γραφείο του σερίφη βρήκε ένα ανοιχτό χρηματοκιβώτιο, γυναικεία κοσμήματα, ηλεκτρονικά είδη, περίπου 14.000 δολάρια και τραπεζικά έγγραφα. Ένα τρισέλιδο έγγραφο που βρήκε το FBI καλούσε σε δολοφονία του Τραμπ για να δημιουργηθεί πολιτική επανάσταση στις ΗΠΑ και να «σωθεί η λευκή φυλή». Το έγγραφο περιείχε επίσης εικόνες του Αδόλφου Χίτλερ μαζί με το κείμενο: «Χαίρε Χίτλερ, Χαίρε Λευκή Φυλή, Χαίρε Νίκη (Sieg Hail σε μετάφραση από τα αγγλικά στα νεοναζιστικά)». Το FBI βρήκε επιπλέον μια εικόνα και μηνύματα στο τηλέφωνό του με πληροφορίες για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα drone ως όπλο επίθεσης.

Πλήρωσε, τουλάχιστον εν μέρει, για ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος και εκρηκτικά για να διαπράξει μια επίθεση, δήλωσαν οι ερευνητές. Είχαν επίσης βρει φωτογραφίες από τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες του πατριού, καθώς και κωδικούς πρόσβασης σε έναν τραπεζικό λογαριασμό του άτυχου άνδρα.

Συμμαθητής του 17χρονου είπε στο γραφείο του σερίφη τον Μάρτιο ότι ο Κάσαπ του είχε πει ότι σχεδίαζε να σκοτώσει τους γονείς του, αλλά δεν είχε πρόσβαση σε όπλο, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση. Αργότερα ο Κάσαπ είπε στον συμμαθητή του ότι θα γινόταν φίλος με κάποιον που είχε όπλο και θα το έκλεβε, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση. Το δικαστικό έγγραφο αναφέρει επίσης ότι ο Κάσαπ είπε στον συμμαθητή του ότι ήταν σε επαφή με κάποιον στη Ρωσία και ότι σχεδίαζαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ και να δολοφονήσουν τον Τραμπ.

Ντόναλντ Τραμπ - επίθεση - απόπειρα δολοφονίας

Ο Κάσαπ έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί για την απαγγελία κατηγοριών στις 7 Μαΐου, σύμφωνα με το πινάκιο του δικαστηρίου της κομητείας Γαουκέσα. 

Μια συμμαθήτρια του δήλωσε στους ερευνητές ότι εβδομάδες πριν από τους φόνους, ο Νικίτα ανέφερε ρητά ότι «σχεδίαζε να σκοτώσει τους γονείς του» και, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, της είπε ότι θα το μετάνιωνε αν το έλεγε σε κανέναν. Είπε επίσης ότι είχε περιγράψει ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας και, τουλάχιστον μία φορά, δήλωσε ότι θα δολοφονούσε τους γονείς του εκ των προτέρων προκειμένου «να μην τους υποβάλει στον δικό του θάνατο».

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν δύο εβδομάδες πριν από τις δολοφονίες, δείχνουν τον 17χρονο να κρατάει ένα όπλο σαν αυτό που χρησιμοποιήθηκε αργότερα στους φόνους. Μετά τους φόνους της 11ης Φεβρουαρίου, έκανε ηλεκτρονικά τις σχολικές εργασίες του και χρησιμοποιούσε τα τηλέφωνα των γονιών του για να στέλνει μηνύματα στην οικογένεια του πατριού του και στον διευθυντή του.

Μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου, είχε συγκεντρώσει σχεδόν 14.000 δολάρια μετρητά, περίπου 70 κοσμήματα της μητέρας του και τις τραπεζικές κάρτες των γονέων του, προτού διαφύγει με το όχημα του πατριού του.

Ειδήσεις σήμερα:

Βερολίνο: Σκότωσαν τον άνδρα που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου επιβάτη στο Μετρό

Λέσβος - Πυροβολισμοί σε σκάφος του Λιμενικού: Βίντεο από την καταδίωξη του τουρκικού αλιευτικού

Ο ΑΝΤ1 στο αεροπλανοφόρο "Charles De Gaulle" (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Προσάραξη ιστιοπλοϊκού σκάφους βόρεια της Αντιπάρου - Άμεση επέμβαση του Λιμενικού10:56Αγρότες: Παραμένουν στα μπλόκα - Μετρούν αντίστροφα για την πανελλαδική σύσκεψη στα Μάλγαρα 10:42Ενδοοικογενειακή βία στο Ηράκλειο - Γιος ξυλοκόπησε τον πατέρα του10:28Το Ισραήλ επιβεβαιώνει την απαγόρευση της πρόσβασης 37 μεγάλων ξένων ΜΚΟ στη Λωρίδα της Γάζας10:14Θεσσαλονίκη: Σαραντατριάχρονος παρενόχλησε 20χρονη σε μπαρ κι αυτή τον έδειρε με τον σύντροφό της10:00Νότια Αφρική: Tέσσερις άνδρες εγκλωβίστηκαν για ώρες σε σκάφος στην άκρη φράγματος 40 μέτρων (βίντεο)09:46Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος χτύπησε και τραυμάτισε ηλικιωμένο09:32Τραγωδία στην Ελβετία: Δύσκολη η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων (βίντεο)09:18Τα μεγάλα ραντεβού στα σπορ το 202609:04Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Ιανουαρίου 08:52Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο Ίλιον - Δύο Ι.Χ. οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους08:38Τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Μαρκοπούλου - Οδηγός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του08:24Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή08:10Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο