LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 11 Απριλίου 2025 17:37 | Ανανέωση: 11 Απριλίου 2025 17:44

Διπλή δολοφονία – Αίγιο: Το παρελθόν του 23χρονου δράστη και τα ερωτήματα που προκύπτουν

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με την διπλή δολοφονία των 2 ανδρών στο Αίγιο από έναν 23χρονο.

αίγιο - διπλή δολοφονία

Του Γιώργου Καρκατζελάκη 

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η διπλή δολοφονία στο Αίγιο. Ο δράστης μόλις 23 ετών σκότωσε δύο άνδρες, τον 64χρονο θείο του και έναν 44χρονο φίλο του.

Η άγρια δολοφονία συνέβη μέσα στο σπίτι του θείου του και ο δράστης σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΑΝΤ1 στην περιοχή, Σπύρο Λεβειδιώτη, συνελήφθη την ώρα που έβγαινε από το σπίτι ενώ είχε διαπράξει το αποτρόπαιο έγκλημα, καθώς αστυνομικοί τον είδαν να τρέχει.

Το φονικό συνέβη στον Άγιο Αθανάσιο Αιγίου και στο σημείο βρίσκεται ιατροδικαστής για μία μακροσκοπική εξέταση πριν από τη διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής

Ο δράστης για την δολοφονία των 2 ανδρών χρησιμοποίησε το πόδι από ένα τραπέζι και μετά είχε σκοπό να διαφύγει από το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος έχει νοσηλευθεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Φέρεται να έχει χάσει τον πατέρα του και να ζούσε στο σπίτι των παππούδων του.

Το κίνητρο του μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο.

Το παρελθόν του 23χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, Μανώλης Ασαριώτης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1,  ο 23χρονος είναι γνωστός στις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Τον Μάιο του 2022 η αδελφή του τον είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία.

Τότε ο Εισαγγελέας είχε διατάξει την ακούσια νοσηλεία του και οι αστυνομικοί τον είχαν οδηγήσει στην κλινική, στο Ρίο.

Φαίνεται, όμως, ότι πολύ γρήγορα τον άφησαν να φύγει.

Μόλις έναν μήνα αργότερα, τον Ιούνιο, μήνυση για ενδοοικογενειακή βία υπέβαλε αυτή τη φορά η σύντροφός του.

Οι αστυνομικοί -σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου- ενημέρωσαν τον Εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος του, χωρίς καμία άλλη ενέργεια.

Τον Ιούλιο του ίδιο χρόνου αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Τον μετέφεραν σε κλινική στην Πάτρα, όπου οι γιατροί διέγνωσαν ότι δεν χρήζει νοσηλείας και τον κράτησαν εκεί μόνον για 48 ώρες.

Πριν από 2 ημέρες δύο πολίτες κάλεσαν την αστυνομία για κάποιον νεαρό, που περπατά στο δρόμο και φωνάζει λέγοντας ασυναρτησίες, χωρίς όμως να δώσουν άλλες λεπτομέρειες και χωρίς να τον εντοπίσει το πλήρωμα τού περιπολικού, που πήγε στη γειτονιά του 23χρονου.

Από αυτό το ιστορικό προκύπτουν ερωτήματα:

  • τού είχαν συστήσει κάποια φαρμακευτική αγωγή;
  • τη λάμβανε ;
  • έπαιρνε άλλες ουσίες;
  • τί ήταν εκείνο που πυροδότησε τον πυροδότησε και έφθασε στο διπλό έγκλημα;

Για όλα αυτά αναζητούν απαντήσεις οι αστυνομικοί.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την διπλή δολοφονία αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: 

«Συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αιγιαλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι, στο Αίγιο, ο κατηγορούμενος μετέβη σε οικία συγγενικού του προσώπου, στο οποίο βρισκόταν και έτερος άνδρας, φιλικό πρόσωπο του τελευταίου και με τη χρήση μεταλλικού αντικειμένου (πόδι τραπεζιού), κατάφερε χτυπήματα στα κεφάλια των δυο ανδρών, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει θανάσιμα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αιγιαλείας ενήργησαν άμεσες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν σε κοντινή απόσταση από τον τόπο του περιστατικού, τον κατηγορούμενο και να τον συλλάβουν, έπειτα από πεζή καταδίωξη.

Επισημαίνεται, ότι ο κατηγορούμενος, τυγχάνει υπότροπος σε αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας / Παράλληλη έδρα Αιγίου, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αιγιαλείας.»

Ειδήσεις σήμερα:

Αθήνα: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους - Τραγωδία σε πτήση

Αγία Παρασκευή: Ληστής άρπαζε τσάντες και έσερνε τα θύματά του στην άσφαλτο (βίντεο ντοκουμεντο)

Συντριβή ελικοπτέρου στον ποταμό Χαντσον: Η οικογενειακή τραγωδία, η στιγμή της πτώσης και η τελευταία φωτογραφία (εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμαΣήμερα 22:43 | Ειδήσεις

Εξετάζεται το σενάριο του αναμμένου τσιγάρου.

Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ - Ο 17χρονος στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι θα πεθάνωΣήμερα 20:02 | Ειδήσεις

Συγκλονίζει η περιγραφή του ενός από τους τέσσερις ανηλίκους, που έπεσαν από παιχνίδι σε λούνα παρκ στη Ρόδο.

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας Σήμερα 21:55 | Ειδήσεις

Οι ηγέτες ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

Αποφασισμένος για εκεχειρία ο Ζελένσκι – "Ιστορική η απόφαση παροχής εγγυήσεων ασφαλείας"Σήμερα 22:01 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ουκρανός πρόεδρος μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης της συμμαχίας των "προθύμων"

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συλλήψεις και πρόστιμα για φωτιές στην ύπαιθρο23:43Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ - Ο 17χρονος στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι θα πεθάνω23:26Επίσημο το "αντίο" στον Μαξίμοβιτς από τον Παναθηναϊκό23:12Επίθεση της Ζαχάροβα στον Μακρόν για τις δηλώσεις περί "συνθηκολόγησης" της Ουκρανίας22:58Τραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα22:44Ο Μισεουί έλαμψε στη νίκη - ανατροπή του Άρη επί του Αστέρα Τρίπολης22:29Αποφασισμένος για εκεχειρία ο Ζελένσκι – "Ιστορική η απόφαση παροχής εγγυήσεων ασφαλείας"22:15Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας 22:00Τουρκία: Νέα πυρκαγιά, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνονται από επτά χωριά21:44Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε έως το 2028 τον Νταβίντε Καλάμπρια 21:30"Κατέβασε ρολά" ο Ράγια, σκόραρε ο Καλαφιόρι κι η Άρσεναλ νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ21:14Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου- Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου21:00Δηλώσεις Φον ντερ Λάιεν - Ζελένσκι στις Βρυξέλλες: Τα σύνορα δεν αλλάζουν με τη βία, αυτές είναι αποφάσεις της Ουκρανίας20:45Χανιά: Ο ναυαγοσώστης που έσωσε 5 άτομα, στον ΑΝΤ1: Βούτηξα, χωρίς να έχω εξοπλισμό20:30Αυτοψίες για καταγραφή ζημιών από τις πυρκαγιές σε Χίο και Ζάκυνθο20:16Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο 38χρονου - Το προμηθεύτηκε από γνωστή της 20:02Στην Ουάσινγκτον με τον Ζελένσκι οι ευρωπαίοι ηγέτες19:46Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τέρενς Σταμπ19:32Σύλληψη 21χρονου για συμμετοχή σε ληστρική επίθεση σε βάρος φιλάθλων στην Αθήνα19:17ΕΝ.Φ.Ι.Α.: Απαλλαγή για τρία έτη σε πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά19:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο