LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 09 Απριλίου 2025 10:41

Τέμπη - Λακαφώσης: Το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, τα e-mail και η “διάσπαση” των συγγενών (video)

Τι ανέφερε ο Κώστας Λακαφώσης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Το Πρωινό" για τα email με το Πανεπιστήμιο της Γάνδης, το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ και τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών.

Ο Κώστας Λακαφώσης μίλησε το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Το Πρωινό”.

Όπως ανέφερε αρχικά για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών «δεν είναι δυο οι μεριές στις οποίες έχουν χωριστεί οι οικογένειες. Με τον κύριο Πλακιά έχουμε μιλήσει σε ανθρώπινο επίπεδο κάποιες φορές, με την κυρία Καρυστιανού μια φορά μόνο και ανταλλάξαμε ανθρώπινες κουβέντες».

Σχετικά με την άποψη του κύριου Πλακιά για την πυρόσφαιρα είπε «δεν μπορώ να ξέρω γιατί το πιστεύει αυτό ο κύριος Πλακιάς για την πυρόσφαιρα, είναι η άποψή του». Επανέλαβε ότι «είναι πολυδιασπασμενοι οι συγγενείς και υπάρχουν και πολλοί που δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ δημοσίως, εγώ δεν έχω καμία σχέση με καμία πλευρά».

Σχετικά με το e-mail που στάλθηκε από τον κύριο Λακαφώση προς το πανεπιστήμιο της Γάνδης και έγινε κοινοποίηση στον πρόεδρο του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, είπε ότι είναι «περίπου έτσι».

Σχετικά με το e-mail που ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου είπε ότι «ήταν το απαντητικό e-mail γιατί όταν κάποια στιγμή νωρίτερα ενημερώθηκα από τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ ότι έγινε συμφωνία με το Πανεπιστήμιο της Γάνδης να διασταυρώσει και να ελέγξει κάποια πράγματα τα οποία είχαμε ζητήσει εμείς πρώτοι. Τους είπαμε ότι θα σας δώσουμε κάποια συμπεράσματα αλλά να τα ελέγξει και κάποιος τρίτος, βρείτε (σ.σ. ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ) κάποιον να μας ελέγξει.

Έψαξαν από μόνοι τους και κατέληξαν σε ένα συγκεκριμένο contact στο πανεπιστήμιο της Γάνδης και μου είπαν να στείλω όλες τις πληροφορίες για να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της δουλειάς.

Όμως τέλη Ιανουάριου ολοκληρώθηκε αυτό το κομμάτι και ήταν μόνο γνωμοδότησή για το CFD και ο καθηγητής Μerci απαντάει στον ΕΟΔΑΣΑΑΜ στέλνοντας απ' ευθείας στον οργανισμό το report κάτι που δείχνει ότι καταλαβαίνει ότι είμαι αξιολογούμενος». 

Σχετικά με τις δηλώσεις και την αλλαγή στάσης του προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για την αφαίρεση του κομματιού που αναφέρει για την πυρόσφαιρα από το πόρισμα είπε τα εξης: «Δεν θέλω να κρίνω τις ενέργειες και τις αποφάσεις κάποιου. Το αποτέλεσμα και το συμπέρασμα της διερεύνησης του ΕΟΔΑΣΑΑΜ δεν στηρίζεται αποκλειστικά στη δουλειά του CFD που ενεπλάκη και η Γάνδη. Ήταν ένα εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε για να καταλήξουμε στην ποσότητα. Αν αποσυρθεί δεν αλλάζει η ουσία του πορίσματος, ήταν συμπληρωματικό». 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομη ταρίχευση νεκρών: Σύλληψη ιατροδικαστή, νεκροτόμου και ιδιοκτήτη γραφείου τελετών 

Σπάτα: Νεκρό 3χρονο παιδί που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Έγκλημα - Εύβοια: Έχασε το σπίτι σε πλειστηριασμό, σκότωσε τον νέο ιδιοκτήτη και αυτοκτόνησε

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμαΣήμερα 22:43 | Ειδήσεις

Εξετάζεται το σενάριο του αναμμένου τσιγάρου.

Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ - Ο 17χρονος στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι θα πεθάνωΣήμερα 20:02 | Ειδήσεις

Συγκλονίζει η περιγραφή του ενός από τους τέσσερις ανηλίκους, που έπεσαν από παιχνίδι σε λούνα παρκ στη Ρόδο.

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας Σήμερα 21:55 | Ειδήσεις

Οι ηγέτες ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

Αποφασισμένος για εκεχειρία ο Ζελένσκι – "Ιστορική η απόφαση παροχής εγγυήσεων ασφαλείας"Σήμερα 22:01 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ουκρανός πρόεδρος μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης της συμμαχίας των "προθύμων"

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγία Πετρούπολη: Εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το περίφημο "Φεστιβάλ των Ονείρων"23:58Συλλήψεις και πρόστιμα για φωτιές στην ύπαιθρο23:43Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ - Ο 17χρονος στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι θα πεθάνω23:26Επίσημο το "αντίο" στον Μαξίμοβιτς από τον Παναθηναϊκό23:12Επίθεση της Ζαχάροβα στον Μακρόν για τις δηλώσεις περί "συνθηκολόγησης" της Ουκρανίας22:58Τραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα22:44Ο Μισεουί έλαμψε στη νίκη - ανατροπή του Άρη επί του Αστέρα Τρίπολης22:29Αποφασισμένος για εκεχειρία ο Ζελένσκι – "Ιστορική η απόφαση παροχής εγγυήσεων ασφαλείας"22:15Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας 22:00Τουρκία: Νέα πυρκαγιά, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνονται από επτά χωριά21:44Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε έως το 2028 τον Νταβίντε Καλάμπρια 21:30"Κατέβασε ρολά" ο Ράγια, σκόραρε ο Καλαφιόρι κι η Άρσεναλ νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ21:14Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου- Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου21:00Δηλώσεις Φον ντερ Λάιεν - Ζελένσκι στις Βρυξέλλες: Τα σύνορα δεν αλλάζουν με τη βία, αυτές είναι αποφάσεις της Ουκρανίας20:45Χανιά: Ο ναυαγοσώστης που έσωσε 5 άτομα, στον ΑΝΤ1: Βούτηξα, χωρίς να έχω εξοπλισμό20:30Αυτοψίες για καταγραφή ζημιών από τις πυρκαγιές σε Χίο και Ζάκυνθο20:16Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο 38χρονου - Το προμηθεύτηκε από γνωστή της 20:02Στην Ουάσινγκτον με τον Ζελένσκι οι ευρωπαίοι ηγέτες19:46Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τέρενς Σταμπ19:32Σύλληψη 21χρονου για συμμετοχή σε ληστρική επίθεση σε βάρος φιλάθλων στην Αθήνα19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο