LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 27 Μαρτίου 2025 11:01

Τουρκικά ΜΜΕ για Chevron: Αγνοούνται τα δικαιώματα της Τουρκίας

Η ανακοίνωση του αμερικανικού κολοσσού, για έρευνες στα νότια της Κρήτης, θορύβησε μερίδα ΜΜΕ της γείτονος χώρας.  

Κυπριακή ΑΟΖ

«Αγνοούνται τα δικαιώματα της Τουρκίας», υποστηρίζει ο ακραίος εθνικιστικός Τύπος στην Τουρκία αντιδρώντας πρώτος απέναντι στην είδηση για έρευνες της αμερικανικής ενεργειακής εταιρείας Chevron νοτίως της Κρήτης, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Υποστηρίζει ακόμη ότι «η Ελλάδα βαθαίνει ο ενεργειακό της παιχνίδι στην ανατολική Μεσόγειο». Ωστόσο το επίσημο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, περιορίστηκε στην μετάδοση των εξελίξεων μόνο ειδησεογραφικά, ενώ την ίδια τακτική ακολούθησαν και φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες, ενδεχομένως αναμένοντας την πρώτη αντίδραση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Η ακραία εθνικιστική εφημερίδα «Γενί Μπιρλίκ» με τίτλο «Ο ενεργειακός γίγαντας των ΗΠΑ στρέφει τα μάτια στην Κρήτη! Νέα ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο;» σχολιάζει ότι «η Ελλάδα βαθαίνει το ενεργειακό της παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο. Το αίτημα του ενεργειακού κολοσσού Chevron με έδρα τις ΗΠΑ να εξερευνήσει υδρογονάνθρακες στη νότια Κρήτη χαιρέτισε το ελληνικό Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μια αξιοσημείωτη εξέλιξη σημειώθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία έχει γίνει το επίκεντρο των ενεργειακών πολέμων. Η Ελλάδα έκανε ένα νέο βήμα στην περιοχή δίνοντας το πράσινο φως στο αίτημα της αμερικανικής ενεργειακής εταιρείας Chevron να πραγματοποιήσει δραστηριότητες εξερεύνησης υδρογονανθράκων στη νότια Κρήτη».

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «ενώ αυτή η εξέλιξη υποδηλώνει μια κρίσιμη καμπή όσον αφορά τα ενεργειακά ισοζύγια στην περιοχή, προσεγγίσεις που αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας εφιστούν την προσοχή». Σύμφωνα με την εφημερίδα, «ενώ η Τουρκία συνεχίζει την αποφασιστική της στάση για την προστασία των δικαιωμάτων της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο, τα μονομερή βήματα από τις περιφερειακές χώρες κάνουν την ενεργειακή διπλωματία ακόμη πιο στρατηγική».

 Το πρακτορείο Αναντολού μετέδωσε ειδησεογραφικά την είδηση με τίτλο «Σύμφωνα με την Ελλάδα η Chevron θέλει να κάνει έρευνες για υδρογονάνθρακες νοτίως της Κρήτης».

Η ιστοσελίδα Internet Haber έχει τίτλο «Ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός Chevron αλλάζει δρόμο προς τη νότια Κρήτη».

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία - Ιμάμογλου: Κάλεσμα της αντιπολίτευσης για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Εύβοια: Την “ξεγέννησε” ο σύζυγος μέσα στο αυτοκίνητο

Βόλος: Ποινή φυλάκισης σε μεθυσμένο οδηγό



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Χθες 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΧθες 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Πύρινη κόλαση στη Σμύρνη: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν συνοικίες - Στα ελληνικά νησιά έφτασε η στάχτηΣήμερα 07:23 | Ειδήσεις

Μεγάλη δασική πυρκαγιά απειλεί κατοικίες και βιομηχανικές ζώνες στην επαρχία της Σμύρνης.

Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριέςΣήμερα 07:10 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα07:34Πύρινη κόλαση στη Σμύρνη: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν συνοικίες - Στα ελληνικά νησιά έφτασε η στάχτη07:20Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριές 07:04Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:47Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 30 Ιουνίου 06:30ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 4 Ιουλίου06:14Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο