LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 25 Μαρτίου 2025 12:28

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Η Επανάσταση του 1821, συγκλονιστική πράξη ελευθερίας με το χέρι του Θεο

Τέλος, τονίζει ότι «Η Παναγία μας μάς δείχνει τι σημαίνει να είναι κανείς πραγματικά ελεύθερος με τον Θεό, ενώ οι αθάνατοι ήρωες του 1821, με τις θυσίες τους, έδειξαν στον κόσμο τι σημαίνει να πολεμάς και να νικάς την τυραννία, να προστατεύεις, να υπερασπίζεσαι και να οδηγείς στην πρόοδο των ελληνικό λαό».

Ελπιδοφόρος - Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Με έναν παραλληλισμό μεταξύ του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος επισημαίνει στην εγκύκλιο του για τη διπλή εθνική εορτή την πνευματική και την πολιτική πραγματικότητα τόσο για τους Ορθόδοξους Έλληνες χριστιανούς όσο και για τους ανά τον κόσμο φιλέλληνες, αλλά και για κάθε άνθρωπο.

Όπως επισημαίνει: «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου επιτελέσθηκε με την ελεύθερη βούληση και τη συγκατάθεση της Παναγίας μας, η οποία εκπροσωπεί κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί από την αρχή έως τη συντέλεια του κόσμου, ενώ η Επανάσταση του 1821 αποτέλεσε συγκλονιστική πράξη ελευθερίας, καθώς οδήγησε στην ανεξαρτησία και την αναγέννηση της πατρίδας μας Ελλάδας. Η πρώτη πράξη ήταν θεία βούληση που επιτεύχθηκε με τη συνεργασία του ανθρώπου, ενώ η δεύτερη ήταν ανθρώπινη προσπάθεια που ενισχύθηκε από το χέρι του θεού. Και στις δύο περιπτώσεις το πρόσωπο της Παναγίας μας ήταν παρόν ως το κατεξοχήν σκεύος εκλογής του Θεού, ενσαρκώνοντας τα υψηλότερα όνειρά μας για ελευθερία. Ό,τι συνέβη στη μήτρα της Παναγίας μας δεν είναι τίποτε λιγότερο από την αναδημιουργία του ανθρώπινου γένους και μέσω ημών των χριστιανών, ως οικονόμων του Θεού ολόκληρου του κόσμου, ενώ ό,τι συνέβη το 1821, με τη γενναιότητα και την αυτοθυσία των Ελλήνων πατριωτών, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αναγέννηση του έθνους μας προς το οποίο έχουμε χρέος ευθύνης για τη συνέχειά του».

Τέλος, τονίζει ότι «Η Παναγία μας μάς δείχνει τι σημαίνει να είναι κανείς πραγματικά ελεύθερος με τον Θεό, ενώ οι αθάνατοι ήρωες του 1821, με τις θυσίες τους, έδειξαν στον κόσμο τι σημαίνει να πολεμάς και να νικάς την τυραννία, να προστατεύεις, να υπερασπίζεσαι και να οδηγείς στην πρόοδο των ελληνικό λαό».

Ειδήσεις σήμερα: 

25η Μαρτίου: Η στρατιωτική παρέλαση ζωντανά στο ant1news.gr (live blog)

Αιγάλεω: Οδηγός μηχανής τραυμάτισε αστυνομικό προσπαθώντας να διαφύγει

Εορτολόγιο - 25 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚάπος στο ant1news.gr: Η πραγματογνωμοσύνη του ΕΜΠ βάζει τέλος στα μυθεύματα για συγκάλυψη και μπάζωμαΧθες 19:33 | Ειδήσεις

Ο διακεκριμένος μηχανολόγος μηχανικός, τονίζει πως πλέον, «μπορούν να εξεταστούν οι πραγματικές αιτίες που κόστισαν 57 ανθρώπινες ζωές».

Σπαρτιάτες: Αθώοι οι 11 βουλευτές για την υπόθεση εξαπάτησης εκλογέωνΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου αθωώθηκαν οι 11 εκλεγμένοι βουλευτές των Σπαρτιατών.

Καραστάθης στο ant1news.gr: Γιατί ο σεισμός των 6 ρίχτερ στην Κάσο δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχίαΣήμερα 14:06 | Ειδήσεις

Παρά το ότι η σεισμική δόνηση ήταν ισχυρή, το εστιακό του βάθος έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Γιατί δεν αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί.

ΕΛ.ΑΣ.: Πώς έδρασαν οι 6 συλληφθέντες στη Νομική – Τι βρέθηκε στην κατοχή τουςΣήμερα 13:00 | Ειδήσεις

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 3 άτομα, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, καθώς και 29χρονη που κατηγορείται για υπόθαλψη - παρεμπόδιση δικαιοσύνης

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καραστάθης στο ant1news.gr: Γιατί ο σεισμός των 6 ρίχτερ στην Κάσο δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία14:22Ρόδος: Νύχτα τρόμου έζησε μητέρα με την ανήλικη κόρη της14:08Σπαρτιάτες: Αθώοι οι 11 βουλευτές για την υπόθεση εξαπάτησης εκλογέων13:55ΕΕ: Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας13:41Χαλκιδική: Άσπρισε ο τόπος από το χαλάζι στα Βράσταμα (βίντεο)13:27ΕΛ.ΑΣ.: Πώς έδρασαν οι 6 συλληφθέντες στη Νομική – Τι βρέθηκε στην κατοχή τους13:13Έγκλημα στη Λάρισα: Σπαραγμός στη κηδεία της 52χρονης - Συντετριμμένος ο πατέρας της (βίντεο)12:59ΥΠΕΣ ΗΠΑ: Η ενεργειακή συνεργασία βρίσκεται στο επίκεντρο της σχέσης μας με την Ελλάδα12:46Επίθεση στη Νομική: Στον εισαγγελέα οι έξι συλληφθέντες - Βαρύ το κατηγορητήριο12:33Βουλή: Νέα ποινική δικογραφία για τα Τέμπη - Μήνυση συγγενών και πολιτών12:19Ποινή 142 χρόνων κάθειρξης επιβλήθηκε σε διακινητές μεταναστών12:05Φρανκ Σινάτρα: η δύσκολη μάνα, το μπελκάντο στα μιούζικαλ και η συμμορία της αντροπαρέας11:51Μαρινάκης: Πράξη τυφλής βίας η επίθεση στο σπίτι του Μάξιμου Χαρακόπουλου 11:38Ρίτα Χέιγουορθ: Η μυθική “Τζίλντα” και η τραγωδία του sex symbol11:24Άρτα: Χαλάζι προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες11:09Κρήτη: Ανήλικοι έστησαν πάρτι με αλκοόλ10:55Φοιτητικές εκλογές: Σε εξέλιξη η διαδικασία10:41Φαράγγι Σαμαριάς: Αναστέλλεται η λειτουργία του λόγω του σεισμού10:28Τετάρτη 14 Μαϊου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας 10:14Δασμοί - Τραμπ: Έχουμε πλαίσιο πολύ γερής συμφωνίας με την Κίνα10:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο