LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 20 Μαρτίου 2025 21:00 | Ανανέωση: 20 Μαρτίου 2025 21:28

Μπελέρης: Ανάγκη για πραγματική απλοποίηση διαδικασιών των Ταμείων Συνοχής

Οι τροπολογίες που είχε καταθέσει ο Μπελέρης εγκρίθηκαν από τα μέλη της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της συζήτησης και ψηφοφορίας για την Έκθεση με θέμα «Ο ανανεωμένος μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός για την Ένωση σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο».

Φρέντη Μπελέρης - Ευρωβουλή
Υπερψηφίστηκαν οι τροπολογίες που είχε καταθέσει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντη Μπελέρης, σχετικά με την ανάγκη χρηματοδοτικής ενίσχυσης νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών, των μέσων επιτήρησης συνόρων, του προϋπολογισμού του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και της συμπερίληψης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη συμπαραγωγή για την αμυντική βιομηχανική παραγωγή.

Οι τροπολογίες εγκρίθηκαν από τα μέλη της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της συζήτησης και ψηφοφορίας για την Έκθεση με θέμα «Ο ανανεωμένος μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός για την Ένωση σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι τροπολογίες αφορούσαν τρεις κομβικές ενότητες: Πρώτον, την ενίσχυση της χρηματοδότησης της πολιτικής συνοχής σε περιφέρειες νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών, που αντιμετωπίζουν δημογραφική αλλαγή και πληθυσμιακή συρρίκνωση, ενώ παράλληλα επισημάνθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των ελέγχων των ευρωπαϊκών κονδυλίων που στοχεύουν στη διασυνοριακή και εδαφική συνοχή μεταξύ των κρατών μελών και τρίτων χωρών.

Δεύτερον, στον τομέα του μεταναστευτικού συμπεριλήφθηκε η σημασία της συνέχισης και αύξησης της χρηματοδότησης, στο επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, ενισχύοντας τις δομές προστασίας συνόρων, τα μέσα, τις υπηρεσίες και τον εξοπλισμό επιτήρησης για την αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. Ταυτόχρονα, εντάχθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης του προϋπολογισμού του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ένωσης, με σκοπό να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των συστημάτων για την πρόληψη, την προετοιμασία αλλά και την αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Τρίτον, στον τομέα της άμυνας υπογραμμίζει τη σημασία μιας ανταγωνιστικής και ανθεκτικής ευρωπαϊκής τεχνολογικής και βιομηχανικής βάσης, συμπεριλαμβανομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Παράλληλα, επισημαίνει την ανάγκη άμεσης στήριξης της συμπαραγωγής στο πλαίσιο της αμυντικής βιομηχανίας εντός της Ένωσης, δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ποιοτικές θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης.

Μετά την ψηφοφορία ακολούθησε η παρουσίαση και η συζήτηση της έκθεσης σχετικά με τις δυνατότητες απλούστευσης των ταμείων συνοχής στην οποία ο κ. Μπελέρης είναι σκιώδης εισηγητής για το ΕΛΚ. Στην τοποθέτησή του τόνισε πως «βασικός σκοπός είναι να διασφαλιστεί ότι τα Ταμεία Συνοχής θα στοχεύουν στην ενίσχυση της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης, ενώ ταυτόχρονα θα διευκολύνονται οι διαδικασίες για τα κράτη-μέλη και τους ωφελούμενους πολίτες».

«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει εφαρμογή μιας πραγματικής απλοποίησης διαδικασιών που έχουμε ανάγκη, καθότι θα μπορούσε να καταστήσει τις χρηματοδοτήσεις ακόμη πιο αποτελεσματικές και προσιτές, βοηθώντας τις Τοπικές και Περιφερειακές αρχές να επιτύχουν τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής ευμάρειας», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Βόρεια Μακεδονία: Θρήνος και απόγνωση στις κηδείες των θυμάτων στο Κοτσάνι (εικόνες)

Πρώτη δήλωση Ερντογάν για Ιμάμογλου: “Θεατρινισμοί” της αντιπολίτευσης

Μηνιγγίτιδα σε βρέφος σήμανε συναγερμό σε δημοτικό σχολείο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμαΣήμερα 22:43 | Ειδήσεις

Εξετάζεται το σενάριο του αναμμένου τσιγάρου.

Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ - Ο 17χρονος στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι θα πεθάνωΣήμερα 20:02 | Ειδήσεις

Συγκλονίζει η περιγραφή του ενός από τους τέσσερις ανηλίκους, που έπεσαν από παιχνίδι σε λούνα παρκ στη Ρόδο.

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας Σήμερα 21:55 | Ειδήσεις

Οι ηγέτες ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

Αποφασισμένος για εκεχειρία ο Ζελένσκι – "Ιστορική η απόφαση παροχής εγγυήσεων ασφαλείας"Σήμερα 22:01 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ουκρανός πρόεδρος μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης της συμμαχίας των "προθύμων"

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγία Πετρούπολη: Εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το περίφημο "Φεστιβάλ των Ονείρων"23:58Συλλήψεις και πρόστιμα για φωτιές στην ύπαιθρο23:43Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ - Ο 17χρονος στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι θα πεθάνω23:26Επίσημο το "αντίο" στον Μαξίμοβιτς από τον Παναθηναϊκό23:12Επίθεση της Ζαχάροβα στον Μακρόν για τις δηλώσεις περί "συνθηκολόγησης" της Ουκρανίας22:58Τραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα22:44Ο Μισεουί έλαμψε στη νίκη - ανατροπή του Άρη επί του Αστέρα Τρίπολης22:29Αποφασισμένος για εκεχειρία ο Ζελένσκι – "Ιστορική η απόφαση παροχής εγγυήσεων ασφαλείας"22:15Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας 22:00Τουρκία: Νέα πυρκαγιά, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνονται από επτά χωριά21:44Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε έως το 2028 τον Νταβίντε Καλάμπρια 21:30"Κατέβασε ρολά" ο Ράγια, σκόραρε ο Καλαφιόρι κι η Άρσεναλ νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ21:14Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου- Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου21:00Δηλώσεις Φον ντερ Λάιεν - Ζελένσκι στις Βρυξέλλες: Τα σύνορα δεν αλλάζουν με τη βία, αυτές είναι αποφάσεις της Ουκρανίας20:45Χανιά: Ο ναυαγοσώστης που έσωσε 5 άτομα, στον ΑΝΤ1: Βούτηξα, χωρίς να έχω εξοπλισμό20:30Αυτοψίες για καταγραφή ζημιών από τις πυρκαγιές σε Χίο και Ζάκυνθο20:16Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο 38χρονου - Το προμηθεύτηκε από γνωστή της 20:02Στην Ουάσινγκτον με τον Ζελένσκι οι ευρωπαίοι ηγέτες19:46Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τέρενς Σταμπ19:32Σύλληψη 21χρονου για συμμετοχή σε ληστρική επίθεση σε βάρος φιλάθλων στην Αθήνα19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο