LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 20 Μαρτίου 2025 13:11

Κίνα: Ποδοσφαιριστής υπέκυψε μετά από τραυματισμό σε αγώνα στην Ισπανία

Την τελευταία του πνοή άφησε ο 18χρονος ποδοσφαιριστής μετά τον τραυματισμό που υπέστη στο κεφάλι.

ΚΙΝΑ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΓΙΑΞΟΥΑΝ - ΝΕΚΡΟΣ

Ένας πολλά υποσχόμενος 18χρονος Κινέζος ποδοσφαιριστής πέθανε μετά από σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι κατά την διάρκεια ενός προπονητικού καμπ, που διεξήχθη στην Ισπανία, όπως ανακοινώθηκε από τον σύλλογο του εκλιπόντος.

Πρόκειται για τον Γκουό Γιαξουάν, ο οποίος νοσηλευόταν σε κώμα από τις 6 Φεβρουαρίου μετά από τραυματισμό στο κεφάλι κατά την διάρκεια αγώνα μεταξύ της ομάδας U-20 της Γκουοάν Πεκίνου και της ισπανικής ομάδας, Αλκομπέντας, που έγινε στην Μαδρίτη. Ο άτυχος νεαρός, είχε δηλωθεί εγκεφαλικά νεκρός από ισπανικό νοσοκομείο πριν διακομισθεί σε νοσοκομείο του Πεκίνου.

 Ο νεαρός αμυντικός, ο οποίος είχε αγωνιστεί στην ομάδα U-19 της Γκουοάν Πεκίνου, υπέκυψε τελικά το απόγευμα της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογός του σε μήνυμά του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

 «Χάσαμε ένα παιδί που ήταν παθιασμένο με το ποδόσφαιρο. Είθε ο Γιαξουάν να αναπαυθεί εν ειρήνη! Ο σύλλογος θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να διαχειρισθεί τα διάφορα βήματα που σχετίζονται με αυτήν την υπόθεση και να παρέχει στην οικογένεια του, όλη την βοήθεια και υποστήριξη που χρειάζονται».

 Ο Γιαξουάν, πέθανε μια μέρα πριν τα 19α γενέθλιά του, ενώ είχε επιλεγεί για την εθνική ομάδα U-17 το 2023 και συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα ταλέντων της Μπάγερν Μονάχου.

 Οι συγκεκριμένες συνθήκες που οδήγησαν σε κώμα τον Γιαξουάν, παραμένουν ασαφείς και η οικογένειά του κατηγόρησε την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Πεκίνου, το κύριο όργανο διοίκησης για το ποδόσφαιρο στην κινεζική πρωτεύουσα, για συγκάλυψη πληροφοριών σχετικά με την τραγωδία.

Οι συγγενείς του ζήτησαν πρόσβαση σε βίντεο από τον αγώνα και λεπτομέρειες για την ιατρική περίθαλψη που έλαβε ο γιος τους πριν την διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Ο αδελφός του παίκτη είπε στα social media την Τρίτη ότι η οικογένειά του ήθελε απλώς «αλήθεια και δικαιοσύνη».

Σε ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Πεκίνου επιβεβαίωσε τον θάνατο του νεαρού παίκτη:

«Για να αποφύγουμε οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση στην ιατρική περίθαλψη και από σεβασμό στα συναισθήματα της οικογένειας, σταματήσαμε να δίνουμε περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για τον αγώνα και τη θεραπεία. Πήραμε το βίντεο του αγώνα από τις ισπανικές αρχές και το ανέλυσαν οι ειδικοί. Δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα του Γιαξουάν και να βοηθήσουμε την οικογένειά του με τα απαραίτητα μέτρα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣυνελήφθησαν δύο τράπερ και οι συνεργοί τους για διακίνηση ναρκωτικών στην ΑττικήΣήμερα 21:10 | Ειδήσεις

Στην κατοχή τους βρέθηκε πάνω από 17 κιλά κάνναβης.

ΑΕΚ: 0-1 η Κραϊοβα με γκολ του ΜπαϊαράμΣήμερα 22:34 | Ειδήσεις

Η Ένωση παλεύει να ανακτήσει τον έλεγχο ώστε να καταφέρει να εξασφαλίσει μια θέση στους 16.

Ο Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1 για Νίκο Παππά: Είναι τσάμπα μάγκαςΣήμερα 20:50 | Ειδήσεις

Το σχόλιο του Γιώργου Παπαδάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για το επεισόδιο με τον Νίκο Παππά και τον δημοσιογάφο Νίκο Γιαννόπουλο.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Δεσμός”Σήμερα 20:16 | Ειδήσεις

Την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, από τις 6 το πρωί στον ΑΝΤ1, κάθε τηλεθεατής θα μπορεί να συνεισφέρει τον δικό του οβολό, για παιδιά που χρειάζονται την αγκαλιά όλων μας

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΕΚ: 0-1 η Κραϊοβα με γκολ του Μπαϊαράμ22:39Missing alert για την εξαφάνιση 14χρονης22:25Ο Νίκος Γιαννόπουλος στον ΑΝΤ1 για την επίθεση που δέχθηκε από τον Ν. Παππά - Είναι προσβλητικός22:11FIFA: Η Ρωσία επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 4 χρόνια;21:57Συνελήφθησαν δύο τράπερ και οι συνεργοί τους για διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική (βίντεο)21:44Χειροπέδες σε 48χρονο Έλληνα καταζητούμενο στη Γερμανία για φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ21:30Ο Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1 για Νίκο Παππά: Είναι τσάμπα μάγκας21:16Δανία: Δεχθήκαμε κυβερνοεπιθέσεις από τη Ρωσία21:02Σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης η Ελλάδα - Συστάσεις προστασίας από τον ΕΟΔΥ20:48Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Δεσμός”20:34Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ανθρώπων και τη μαστροπεία 20:20ANT1 Sports: Για το 2 στα 2 στη διαβολοβδομάδα ο Παναθηναϊκός κόντρα στην πρωτοπόρο Χάποελ20:06Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:52Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Πότε αναμένονται οι πληρωμές19:38Τη διάθεση ρωσικών κεφαλαίων που είναι παγωμένα στη Γερμανία σκοπεύει να επιτρέψει ο καγκελάριος Μερτς19:24Πορτογαλία: Ο Παυλίδης με αξία 35 εκατ. ευρώ 8ος πιο ακριβός παίκτης - 27ος ο Ιωαννίδης19:10Λαμία: Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο - Κάηκε και δεύτερο όχημα (βίντεο)18:55Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου - Το πρόγραμμα της ημέρας18:41Κάλεσμα Φάμελλου σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις: Πάμε όλοι μαζί να ρίξουμε τον Μητσοτάκη18:27Απολογήθηκε στην ανακρίτρια ο Τριαντόπουλος για την αλλοίωση του χώρου της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών18:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο