LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 18 Μαρτίου 2025 17:25

Τσάφος: Η νέα ανάρτηση και η αντίδραση της αντιπολίτευσης (βίντεο)

"Να σταματήσει αυτή η απόπειρα ανθρωποφαγίας με μεθόδους ”κοπτοραπτικής”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Νίκος Τσάφος.

Ο υφυπουργός ενέργειας Νίκος Τσάφος έκανε την εξής ανάρτηση απαντώντας στην αντιπολίτευση:

«Η συντονισμένη επίθεση σε βάρος από την αντιπολίτευση συνεχίζεται.

Παρά τη χθεσινή σαφή ανάρτησή μου, και την αναγνώριση του σοβαρού μου λάθους, η αντιπολίτευση επανήλθε με νέες «κατηγορίες», εργαλειοποιώντας αποσπασματικά παλαιότερες αναρτήσεις μου.

Τόσο ως πολίτης, όσο και ως μέλος της κυβέρνησης, υπηρετώ τις εθνικές θέσεις και κυρίως την πάγια θέση της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας για την ύπαρξη μίας και μοναδικής διαφοράς, που είναι η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας μεταξύ των δύο χωρών.

Η αδιαπραγμάτευτη αυτή θέση δεν αναιρεί το γεγονός ότι με τη γείτονα χώρα διαφωνούμε σε μία σειρά από άλλα ζητήματα, όπως και ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει, δεν αποδέχεται και δεν συζητά καθ' οιονδήποτε τρόπο τα αιτήματα της Τουρκίας.

Γύρισα στην Ελλάδα για να υπηρετήσω την πατρίδα μου. Ζητάω να κριθώ για το έργο μου, και να σταματήσει αυτή η απόπειρα ανθρωποφαγίας με μεθόδους ”κοπτοραπτικής”».

Μπαράζ αντιδράσεων από την αντιπολίτευση

Με μπαράζ καταγγελιών εναντίον του νέου υφυπουργού Ενέργειας Νίκου Τσάφου ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον πρωθυπουργό να του δείξει άμεσα την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση.

Ο Γιώργος Καραμέρος, εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: “Ο κ. Τσάφος, ο νέος υφυπουργός Ενέργειας, έπρεπε να έχει παραιτηθεί από χθες. Δεν είναι μόνο οι δύο αναρτήσεις στο Twitter: όταν όλη η Ελλάδα κρατούσε την αναπνοή της το καλοκαίρι του 2020 που το «Ορούτς Ρέις» έκανε βόλτα στο Αιγαίο, αυτός, λίγες εβδομάδες μετά αρθρογραφούσε για ένα γνωστό think tank ονοματίζοντας και πάλι σε ένα πολυσέλιδο άρθρο τα κατεχόμενα ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», χρησιμοποιώντας χάρτες όπου παρουσιάζονται (τα κατεχόμενα) ως Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”.

Ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, είπε: “Έχει μια τελευταία ευκαιρία ο πρωθυπουργός σήμερα, να διορθώσει το λάθος, να τον παραιτήσει όπως έγινε και με τον κ. Δοξιάδη”.

Απάντηση έδωσε για το περιστατικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης: “Είναι δεδομένο πως είναι κάτι που δεν χωρά πολλές ερμηνείες. Γι’ αυτό και είπε είναι λάθος μου, το αναγνωρίζω και το αποσύρω, το απέσυρε και με την ίδια του την στάση θα αποδείξει αν υπηρετεί τις εθνικές θέσεις”.

Αν και το Μαξίμου μέχρι τώρα έχει καλύψει τον υφυπουργό Ενέργειας δεν λείπουν οι γκρίνιες για την επιλογή του.

Ο Θάνος Πλεύρης, δήλωσε πως: “Η αναφορά στα κατεχόμενα ως δήθεν «τουρκική δημοκρατία βορείου Κύπρου» είναι προσβλητική για την Πατρίδα μας, τον ελληνισμό, τους νεκρούς μας και τους αγνοούμενους και μας πληγώνει. Οι εξηγήσεις που κρίθηκαν επαρκείς ως καλοπροαίρετος εύχομαι να είναι και ειλικρινείς”.

“Ποιο είναι το επιχείρημα του κ. Τσάφου. Να λέει εγώ τα είπα αυτά, αποκάλεσα τα Κατεχόμενα κατ’ αυτόν τον τρόπο, γιατί ήταν μπροστά Τούρκοι και το έκανα για τη δουλειά μου. Δηλαδή μας λέει ότι για τη δουλειά, για τα λεφτά δηλαδή, μπορεί να αποκαλέσει τα Κατεχόμενα όπως οι Τούρκοι”, είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής.

Ειδήσεις σήμερα:

TikTok: 7χρονη έπεσε σε κώμα μετά από challenge με φούρνο μικορκυμάτων

Ιλίσια - Πανεπιστημιούπολη: Φοιτητής βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο

Πιερρακάκης - Στουρνάρας: “Ποτέ ξανά” το μήνυμα του νέου “τσάρου” για τα μνημόνια

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία - Ιμάμογλου: Αποκλείσθηκε η πρόσβαση στο λογαριασμό του στο X 08:53ΑΑΔΕ: Απλοποίηση διαδικασίας απαλλαγής από τα Tέλη Kυκλοφορίας σε ΑμεΑ08:40Λαύριο: Τραγική κατάληξη για τον αγνοούμενο ψαρά08:26Κοινωνικός Τουρισμός 2025-2026: Ποιοι ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση σήμερα08:12Αιγάλεω: Ένοπλη ληστεία σε ψητοπωλείο07:58Eurovision 2025: Το βίντεο από την δεύτερη πρόβα της Klavdias07:45Πύργος: Ραγδαίες εξελίξεις στη ληστεία με λεία μαμούθ07:31Λίβερπουλ: Ο Τσιμίκας φεύγει το καλοκαίρι από το Άνφιλντ07:18Χαλκίδα: Κινηματογραφική καταδίωξη στο κέντρο της πόλης07:04Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή06:50ΗΠΑ: Αμερικανοί βουλευτές θέτουν στον Τραμπ το θέμα των προκλήσεων Ερντογάν06:36Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Μαΐου06:23Τι καιρό θα κάνει σήμερα Παρασκευή 06:09Conference League: Για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό η Μπέτις, “λύγισε” στην παράταση τη Φιορεντίνα (βίντεο)00:42Πολ Χάγκις: Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για βιασμό00:13Ουκρανία-ΗΠΑ: Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ζελένσκι23:52Πάπας Λέων: Ποιος είναι ο διάδοχος του Φραγκίσκου23:35Ουκρανία-Ρωσία: Τον νέο ποντίφικα συνεχάρησαν οι αρχηγοί των δύο χωρών στέλνοντας ο καθένας το δικό του μήνυμα23:22Τραμπ: Ιστορική εμπορική συμφωνία με Βρετανία και ντιλ για ουκρανικά ορυκτά23:08Βατικανό: Ο πάπας Λέων ΙΔ' θεωρείται μετριοπαθής και συμφιλιωτικός22:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο