LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 18 Μαρτίου 2025 16:37

Σύλληψη Ελλήνων - Τουρκία: Παρατείνεται το δράμα για την υπόθεση με μετανάστη κάτω από λεωφορείο

Τί αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες του ΑΝΤ1 για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στην Τουρκία. 

Φυλακή - Φυλακές Κορυδαλλού - κελί

Με ζήτημα τουρκικής γραφειοκρατίας έμπλεξαν οι δύο Έλληνες οι οποίοι είχαν κρατηθεί στις τουρκικές φυλακές της Ραιδεστού για 4 μήνες και στη συνέχεια αφέθηκαν μεν ελεύθεροι αλλά υπό τον όρο να μην ταξιδέψουν εκτός Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου σήμερα στη δίκη αποφασίστηκε η συνέχιση των περιοριστικών όρων τους και παραμονή τους στην Τουρκία μέχρι τη νέα δίκη στις 12 Ιουνίου για λόγους… γραφειοκρατίας.

Η σύζυγος του συνοδού γκρουμπ, Σοφία Μαρμαγκιώλη, δηλώνει ότι πέραν της μεγάλης ταλαιπωρίας που υπέστησαν έχουν εξαντληθεί και οικονομικά. Πρόκειται για τον Έλληνα οδηγό λεωφορείου Κριεζή Στυλιανό και τον συνοδό γκρουμπ Ελλήνων Μαυρίδη Μάμα (Μάκη) οι οποίοι είχαν συλληφθεί όταν ενώ ταξίδευαν από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη, η τουρκική αστυνομία τους σταμάτησε και βρήκε κάτω από το λεωφορείο κρυμμένο ανάμεσα στις ρόδες και το σασί έναν Μαροκινό μετανάστη.

Οι δύο Έλληνες δήλωσαν εξ αρχής αθώοι, καθότι δεν αντιλήφθηκαν ότι ο μετανάστης είχε κρυφτεί κάτω από το λεωφορείο. Μάλιστα το δικαστήριο παρότι τους κράτησε 4 μήνες στη φυλακή, τελικά αναγκάστηκε να τους αφήσει ελεύθερους με περιοριστικούς όρους καθότι δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον τους. Οι δύο Έλληνες περίμεναν σήμερα την νέα δικάσιμο για να μπορέσουν να επιστρέψουν επιτέλους στη Θεσσαλονίκη, στο σπίτι τους και να τελειώσει το δράμα τους.

Ωστόσο, όπως πληροφορείται ο ANT1, σήμερα ο δικαστής αποδέχθηκε αίτημα του εισαγγελέα να παραμείνουν οι δύο Έλληνες στην Τουρκία μέχρι να διαχωριστεί από την υπόθεση ο φάκελος ενός δεύτερου Έλληνα οδηγού ο οποίος καταζητείται από τις τουρκικές αρχές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας υποστήριξε πως εάν δεν γίνει διαχωρισμός του φακέλου, τότε δεν θα μπορεί να κλείσει η υπόθεση για άλλα 15 χρόνια. Ο δικαστής τελικά όρισε νέα δικάσιμο στις 12 Ιουνίου και μέχρι τότε οι δύο Έλληνες θα παραμείνουν στην Τουρκία.

Ειδήσεις σήμερα:

Μεταφορές - Μητσοτάκης: Έως το 2027 η εικόνα θα είναι τελείως διαφορετική, όπως ζητούν οι πολίτες

Ισραήλ - Βομβαρδισμοί στην Γάζα: Σκοτώθηκε και ο Υπουργός Εσωτερικών της Χαμάς

Κυπριακό: Οι συναντήσεις του Γκουτερες και οι χαμηλές προσδοκίες

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελβετία - Κραν Μοντανά: Από το υπόγειο φαίνεται να ξεκίνησε η φωτιά που προκάλεσε την έκρηξη15:42Ζελένσκι: Η συμφωνία ειρήνης είναι έτοιμη κατά το 90%, μένει το 10%15:28Πιερρακάκης: Το 2026 θα είναι χρονιά ευκαιριών για την Ελλάδα15:14H Βουλγαρία υιοθέτησε το ευρώ σχεδόν 20 χρόνια μετά την ένταξή της στην ΕΕ15:00Παπαθανάσης: Η Ελλάδα το 2025 κατέγραψε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης υψηλότερους από τον μέσο όρο της ευρωζώνης14:46Ισραήλ: Οι ισραηλινές αρχές θα απαγορεύσουν την πρόσβαση στη Γάζα σε 37 ΜΚΟ14:32Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς14:18Ολλανδία: Γιγαντιαία πυρκαγιά κατέστρεψε έναν ναό του 19ου αιώνα στο Άμστερνταμ14:04Κινητοποίηση των ελληνικών διπλωματικών αρχών στην Ελβετία μετά την έκρηξη στο Κραν Μοντανά13:50Ταυτοποιήθηκαν 3 ανήλικοι για φθορές σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη13:36Ουκρανία: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε ουκρανικό πλήγμα με drone εναντίον της Χερσώνας13:22Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 3 άτομα για μεταφορά αλλοδαπών, αρπαγή και εκβίαση13:08Νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης ο Ζοχράν Μαμντάνι12:52Νέα ήττα σοκ για την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο12:36Μητσοτάκης, Τασούλας, Κακλαμάνης στη δοξολογία στη Μητρόπολη για τη νέα χρονιά12:20e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου12:06Απακαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας11:52Πρεμιέρα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ11:38Κολωνός: Ριφιφί σε κατάστημα παιχνιδιών11:24Ελβετία: Τουλάχιστον σαράντα νεκροί από την έκρηξη σε μπαρ στο Κραν-Μοντανά 11:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο