LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 18 Μαρτίου 2025 16:37

Σύλληψη Ελλήνων - Τουρκία: Παρατείνεται το δράμα για την υπόθεση με μετανάστη κάτω από λεωφορείο

Τί αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες του ΑΝΤ1 για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στην Τουρκία. 

Φυλακή - Φυλακές Κορυδαλλού - κελί

Με ζήτημα τουρκικής γραφειοκρατίας έμπλεξαν οι δύο Έλληνες οι οποίοι είχαν κρατηθεί στις τουρκικές φυλακές της Ραιδεστού για 4 μήνες και στη συνέχεια αφέθηκαν μεν ελεύθεροι αλλά υπό τον όρο να μην ταξιδέψουν εκτός Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου σήμερα στη δίκη αποφασίστηκε η συνέχιση των περιοριστικών όρων τους και παραμονή τους στην Τουρκία μέχρι τη νέα δίκη στις 12 Ιουνίου για λόγους… γραφειοκρατίας.

Η σύζυγος του συνοδού γκρουμπ, Σοφία Μαρμαγκιώλη, δηλώνει ότι πέραν της μεγάλης ταλαιπωρίας που υπέστησαν έχουν εξαντληθεί και οικονομικά. Πρόκειται για τον Έλληνα οδηγό λεωφορείου Κριεζή Στυλιανό και τον συνοδό γκρουμπ Ελλήνων Μαυρίδη Μάμα (Μάκη) οι οποίοι είχαν συλληφθεί όταν ενώ ταξίδευαν από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη, η τουρκική αστυνομία τους σταμάτησε και βρήκε κάτω από το λεωφορείο κρυμμένο ανάμεσα στις ρόδες και το σασί έναν Μαροκινό μετανάστη.

Οι δύο Έλληνες δήλωσαν εξ αρχής αθώοι, καθότι δεν αντιλήφθηκαν ότι ο μετανάστης είχε κρυφτεί κάτω από το λεωφορείο. Μάλιστα το δικαστήριο παρότι τους κράτησε 4 μήνες στη φυλακή, τελικά αναγκάστηκε να τους αφήσει ελεύθερους με περιοριστικούς όρους καθότι δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον τους. Οι δύο Έλληνες περίμεναν σήμερα την νέα δικάσιμο για να μπορέσουν να επιστρέψουν επιτέλους στη Θεσσαλονίκη, στο σπίτι τους και να τελειώσει το δράμα τους.

Ωστόσο, όπως πληροφορείται ο ANT1, σήμερα ο δικαστής αποδέχθηκε αίτημα του εισαγγελέα να παραμείνουν οι δύο Έλληνες στην Τουρκία μέχρι να διαχωριστεί από την υπόθεση ο φάκελος ενός δεύτερου Έλληνα οδηγού ο οποίος καταζητείται από τις τουρκικές αρχές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας υποστήριξε πως εάν δεν γίνει διαχωρισμός του φακέλου, τότε δεν θα μπορεί να κλείσει η υπόθεση για άλλα 15 χρόνια. Ο δικαστής τελικά όρισε νέα δικάσιμο στις 12 Ιουνίου και μέχρι τότε οι δύο Έλληνες θα παραμείνουν στην Τουρκία.

Ειδήσεις σήμερα:

Μεταφορές - Μητσοτάκης: Έως το 2027 η εικόνα θα είναι τελείως διαφορετική, όπως ζητούν οι πολίτες

Ισραήλ - Βομβαρδισμοί στην Γάζα: Σκοτώθηκε και ο Υπουργός Εσωτερικών της Χαμάς

Κυπριακό: Οι συναντήσεις του Γκουτερες και οι χαμηλές προσδοκίες

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η ΕΕ και η Mercosur υπογράφουν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου13:44Θεσσαλονίκη: Παρουσιάζει το βιβλίο "Ιθάκη" ο Αλέξης Τσίπρας13:32Γαλλία: Ο Ντομινίκ Πελικό ερευνάται ως ύποπτος για δύο "ανεξιχνίαστες υποθέσεις" βιασμού και φόνου13:18Συνελήφθη 44χρονος για την δολοφονία 50χρονου στην περιοχή Λιθοβούνι13:04Ομιλία του πρωθυπουργού σε πολίτες στο Μαρούσι: Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και προκοπή στη χώρα12:50Τέλος η αγωνία για τον 70χρονο που αγνοούνταν στο Ηράκλειο12:36Παναθηναϊκός: Το αντίο της Γοδόι Κρουζ στον Αντίνο12:24Πάτρα: Σήμερα η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού12:10Μητσοτάκης: Η έμφασή μας για το 2026 είναι οι μειώσεις στους άμεσους φόρους11:56Στόχος του Ρουβίκωνα ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης11:42Αιτωλοακαρνανία: Σοκάρει τη Μακρυνεία η δολοφονία προέδρου κοινότητας11:28Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερα χρήματα στους αγρότες από αυτά που επιβάλλει ο προϋπολογισμός11:14Λαμία: Συνελήφθη 40χρονος για κλοπές αυτοκινήτων11:00Μητσοτάκης: Ευελπιστούμε ότι η συνάντηση με τον Ερντογάν θα είναι στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου10:46Ηράκλειο: Νέα άφιξη παράτυπων μεταναστών10:32Greek Basket League: Οι αναμετρήσεις για την 15η αγωνιστική10:18Οι αγρότες προετοιμάζονται για την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη10:04Νόμπελ Ειρήνης: Αιχμές από την Επιτροπή για τη δωρεά της Ματσάδο στον Τραμπ09:50Απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων την ώρα της παρουσίασης του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη09:36Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε τρίχρονο κοριτσάκι09:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο