LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 17 Μαρτίου 2025 23:21 | Ανανέωση: 17 Μαρτίου 2025 23:31

Βόρεια Μακεδονία - Φωτιά σε κλαμπ: Κρίσιμη η κατάσταση 5 νέων που νοσηλεύονται στην Θεσσαλονίκη

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν χθες αργά το μεσημέρι σε δύο νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. 

Πέντε νεαροί τραυματίες, οι οποίοι υπέστησαν εγκαύματα στην φονική πυρκαγιά, που σημειώθηκε χθες σε ντισκοτέκ στην πόλη Κότσανι της Βόρειας Μακεδονίας, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία «Γ. Παπανικολάου» και 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Στο νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου το οποίο διαθέτει ειδική μονάδα εγκαυμάτων, νοσηλεύονται στην ΜΕΘ τρεις νεαροί, δύο κοπέλες ηλικίας 19 χρόνων και ένας νεαρός ηλικίας 25 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εσωτερικά εγκαύματά τους είναι πολύ σοβαρά, και οι γιατροί θα προχωρήσουν σε τραχειοτομή ενώ τα εγκαύματα που φέρουν σε χέρια και πόδια περισσότερο διαχειρίσιμα, όπως αναφέρθηκε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Οι δύο εκ των εγκαυματιών έχουν υποβληθεί σε εγχείρηση. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ούτε ειδοποίηση στο νοσοκομείο για διακομιδή άλλων περιστατικών.

«Θα παρέχουμε κάθε βοήθεια σε ό,τι μας ζητηθεί»

Οι άλλοι δύο νεαροί άνδρες ηλικίας 25χρόνων, οι οποίοι νοσηλεύονται στο 424 ΓΣΝ, παραμένουν διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν χθες αργά το μεσημέρι στα δύο νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. «Εμείς θα παρέχουμε κάθε βοήθεια στη γείτονα χώρα σε ότι μας ζητηθεί», είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Κώστας Γκιουλέκας.

Νωρίτερα σήμερα ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο Χ ανέφερε σχετικά: «Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ για τη διακομιδή και διαχείριση της νοσηλείας εγκαυματιών μετά από αίτημα της Βόρειας Μακεδονίας. Μετά το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα χθες στην πόλη Κότσανι της Βόρειας Μακεδονίας και κατόπιν αιτήματος της γειτονικής χώρας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, έχουν ήδη δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες και βρίσκεται σε εξέλιξη ο συντονισμός μεταξύ του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ (ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ), με στόχο τη διακομιδή, την υποδοχή και περίθαλψη εγκαυματιών σε κατάλληλους υγειονομικούς σχηματισμούς της χώρας μας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Εθνική Πινακοθήκη: Eξετάζονται οι όροι επανέκθεσης των έργων που βανδαλίστηκαν

Τραμπ: Οι χάρες που απένειμε ο Μπάιντεν είναι άκυρες

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πτώση θερμοκρασίας έως 15 βαθμούς, χιόνια και καταιγίδες

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Le Monde: Απροσδόκητο όφελος για την Γαλλία, η πρόωρη αποπληρωμή δανείου από την Ελλάδα07:10Hellenic Train: 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα06:56Ισραήλ: Εκατόμβη νεκρών Παλαιστινίων κρατουμένων κατά τη διάρκεια του πολέμου της Γάζας06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Νοεμβρίου06:27Μίκυ Μάους: Η ιστορία πίσω από το διασημότερο ποντίκι του κόσμου 05:49Missing alert για την εξαφάνιση 53χρονης23:59Βορίζια: Το "ντοκουμέντο" που προσκόμισε ο 23χρονος για να αντικρούσει τις κατηγορίες (εικόνα)23:43Σεισμός στη Σκύρο, αισθητός στην Αθήνα23:28Missing alert: Εντοπίστηκε η 31χρονη που αγνοούνταν23:14Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε δύο 13χρονες στον Εύοσμο22:59Η Χαμάς απορρίπτει "διεθνή κηδεμονία" στη Γάζα, όπως προτείνει το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ22:45ΕΛΑΣ: Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο – Έγιναν 13 συλλήψεις22:31Ιταλία: Νεκρός ο 32χρονος αγνοούμενος στην περιφέρεια Φριούλι 22:17Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ ομάδας αλλοδαπών (βίντεο)22:03Πάτρα: 13χρονος και 15χρονος έκλεψαν αυτοκίνητο και πήγαν βόλτα21:49Γιοβάνοβιτς: Είμαστε απογοητευμένοι γιατί πιστεύαμε στην πρόκριση στο Μουντιάλ 202621:35Αργεντινή: Αλυσιδωτές εκρήξεις και πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη - Περισσότεροι από 20 τραυματίες21:21Κωνσταντινούπολη: Έντεκα συλλήψεις έπειτα από τον θάνατο μητέρας και των δύο παιδιών της από δηλητηρίαση21:07Στο Μαξίμου ο Τζόκοβιτς, συναντήθηκε με τον Κ. Μητσοτάκη: "Να ανεβάσουμε το ελληνικό τένις" 20:53Ολοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)20:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο