LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 17 Μαρτίου 2025 23:21 | Ανανέωση: 17 Μαρτίου 2025 23:31

Βόρεια Μακεδονία - Φωτιά σε κλαμπ: Κρίσιμη η κατάσταση 5 νέων που νοσηλεύονται στην Θεσσαλονίκη

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν χθες αργά το μεσημέρι σε δύο νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. 

Πέντε νεαροί τραυματίες, οι οποίοι υπέστησαν εγκαύματα στην φονική πυρκαγιά, που σημειώθηκε χθες σε ντισκοτέκ στην πόλη Κότσανι της Βόρειας Μακεδονίας, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία «Γ. Παπανικολάου» και 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Στο νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου το οποίο διαθέτει ειδική μονάδα εγκαυμάτων, νοσηλεύονται στην ΜΕΘ τρεις νεαροί, δύο κοπέλες ηλικίας 19 χρόνων και ένας νεαρός ηλικίας 25 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εσωτερικά εγκαύματά τους είναι πολύ σοβαρά, και οι γιατροί θα προχωρήσουν σε τραχειοτομή ενώ τα εγκαύματα που φέρουν σε χέρια και πόδια περισσότερο διαχειρίσιμα, όπως αναφέρθηκε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Οι δύο εκ των εγκαυματιών έχουν υποβληθεί σε εγχείρηση. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ούτε ειδοποίηση στο νοσοκομείο για διακομιδή άλλων περιστατικών.

«Θα παρέχουμε κάθε βοήθεια σε ό,τι μας ζητηθεί»

Οι άλλοι δύο νεαροί άνδρες ηλικίας 25χρόνων, οι οποίοι νοσηλεύονται στο 424 ΓΣΝ, παραμένουν διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν χθες αργά το μεσημέρι στα δύο νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. «Εμείς θα παρέχουμε κάθε βοήθεια στη γείτονα χώρα σε ότι μας ζητηθεί», είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Κώστας Γκιουλέκας.

Νωρίτερα σήμερα ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο Χ ανέφερε σχετικά: «Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ για τη διακομιδή και διαχείριση της νοσηλείας εγκαυματιών μετά από αίτημα της Βόρειας Μακεδονίας. Μετά το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα χθες στην πόλη Κότσανι της Βόρειας Μακεδονίας και κατόπιν αιτήματος της γειτονικής χώρας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, έχουν ήδη δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες και βρίσκεται σε εξέλιξη ο συντονισμός μεταξύ του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ (ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ), με στόχο τη διακομιδή, την υποδοχή και περίθαλψη εγκαυματιών σε κατάλληλους υγειονομικούς σχηματισμούς της χώρας μας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Εθνική Πινακοθήκη: Eξετάζονται οι όροι επανέκθεσης των έργων που βανδαλίστηκαν

Τραμπ: Οι χάρες που απένειμε ο Μπάιντεν είναι άκυρες

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πτώση θερμοκρασίας έως 15 βαθμούς, χιόνια και καταιγίδες

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Μόντε Μόρις23:59Handelsblatt: Έχει "καλές πιθανότητες" ο Πιερρακάκης να ηγηθεί του Eurogroup23:44Μελόνι: Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι εφικτή23:30Χανιά: 43χρονος τραυματίστηκε από καραμπίνα - Εξετάζεται η εμπλοκή κυνηγού 23:16Λάρισα: Θύμα ληστείας επιχειρηματίας και η σύζυγος του – Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους τη νύχτα23:02FIBA Europe Cup: Με κυριαρχική εμφάνιση "λύγισε" την Πριέβιντζα ο ΠΑΟΚ 22:48ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο βρεφικό γάλα που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου22:34Basketball Champions League: Πρωτιά και πρόκριση στους "16" για την ΑΕΚ22:20Σοκ στην Αμαλιάδα: 14χρονος “νταής” εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του - Του απέσπασε περισσότερα από 8.000 ευρώ22:06Δότης σπέρματος με γενετική μετάλλαξη: 197 παιδιά γεννήθηκαν, πολλά με γονιδιακά αυξημένο ρίσκο καρκίνου 21:52Θεοδωρικάκος: Νέες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα21:38Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης21:24Τσιάρας: Η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε μέσο τους αγρότες21:10ANT1 Sports: Αντιμέτωπος με την Βικτόρια Πλζεν έρχεται ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη στις 22:00, ζωντάνα στον ΑΝΤ120:56Αγροτικές επιδοτήσεις - Τέλλογλου: Έτσι "κόπηκαν" χιλιάδες αγρότες20:42Παναγιώτης Στάθης για "Αγροτοδικεία" - Εισαγγελικές πηγές στον ΑΝΤ1: Πράττουμε το καθήκον μας, δεν εκτελούμε εντολές20:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συναντήθηκε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - Τι είπαν για Ελλάδα-ΗΠΑ και μεταναστευτικό20:00Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θείου και του φίλου του που ασελγούσαν στα ανίψια του ηλικίας 2 και 4 ετών19:46Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίζει ποιος εισέρχεται στην ΕΕ και όχι οι λαθρέμποροι19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο