LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 17 Μαρτίου 2025 08:12

Τραμπ - Πούτιν: Την Τρίτη το τηλεφώνημα για την λήξη του πολέμου στην Ουκρανία

Τι ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, σχετικά με την επικοινωνία που θα έχει με τον Ρώσο ομόλογο του.

Τραμπ - Πούτιν - AP

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε πως θα συζητήσει με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν αύριο Τρίτη.

«Θα μιλήσω με τον πρόεδρο Πούτιν (αύριο) Τρίτη. Έγινε πολλή δουλειά κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου», διαβεβαίωσε ο κ. Τραμπ δημοσιογράφους που τον συνόδευαν καθώς επέστρεφε στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον από τη Φλόριντα.

«Θα δούμε αν μπορέσουμε να βάλουμε τέλος σ’ αυτόν τον πόλεμο (στην Ουκρανία). Ίσως να μπορούμε, ίσως να μην μπορούμε, αλλά νομίζω πως έχουμε πολύ καλή πιθανότητα», υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος.

Τραμπ - Ερντογάν

Ερντογάν - Τραμπ μίλησαν για Ουκρανία, Συρία και εξοπλισμούς

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε την Κυριακή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμένα, συζήτησαν τις προσπάθειες τερματισμού του πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, αλλά και το θέμα της αποκατάστασης της σταθερότητας στη Συρία, ανακοίνωσε η Άγκυρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν είπε στο Τραμπ ότι οι ΗΠΑ πρέπει να τερματίσουν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Τουρκία βάσει του νόμου CAATSA, να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αγοράς μαχητικών αεροσκαφών F-16 και να επανεντάξουν την Τουρκία στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35, ώστε να αναπτύξουν τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

 Σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται:

"Ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του ότι η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως δύο σύμμαχοι, θα προωθήσουν τη συνεργασία τους με αλληλεγγύη, προσανατολισμό στα αποτελέσματα και ειλικρίνεια στη νέα περίοδο. Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι οι περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις καθιστούν αναγκαία την αύξηση των διαβουλεύσεων μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ για όλα τα θέματα, ότι υποστηρίζει τα αποφασιστικά και άμεσα βήματα πρωτοβουλίας του προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και ότι η Τουρκία έχει προσπαθήσει για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη από την αρχή του πολέμου και θα συνεχίσει να το κάνει.

Τραμπ - Ερντογάν

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι είναι σημαντικό για τις δύο χώρες να συμβάλουν από κοινού στην άρση των κυρώσεων κατά της Συρίας, προκειμένου να αποκατασταθεί η σταθερότητα στη Συρία, να καταστεί λειτουργική η νέα κυβέρνηση και για την ομαλοποίηση, η οποία θα επιτρέψει στους Σύρους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι "αναμένονται βήματα από τις ΗΠΑ τη νέα περίοδο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας με κατανόηση που λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα της Τουρκίας και ότι για να βελτιωθεί η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν οι κυρώσεις CAATSA, η διαδικασία προμήθειας των F-16 και η επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35".

Ειδήσεις σήμερα: 

Φορολογικές δηλώσεις: Τα 15 “μυστικά” για λιγότερο φόρο - Οι κωδικοί που εξασφαλίζουν έκπτωση

Βόρεια Μακεδονία: Χωρίς άδεια λειτουργούσε το κλαμπ της πολύνεκρης τραγωδίας

Καστοριά: Αυτοπυρπολήθηκε στην αυλή του σπιτιού του - Υπέκυψε στα εγκαύματα του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη: Ξεκινά στις 23 Μαρτίου η δίκηΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Συνολικά, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 36 κατηγορούμενοι.

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Συνελήφθη ως συνεργός ο άνδρας που είχε προσέλθει στη ΓΑΔΑΣήμερα 14:36 | Ειδήσεις

 Ο δράστης, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, είχε εισβάλει στη ρεσεψιόν, όπου βρισκόταν ο 68χρονος ιδιοκτήτης μαζί με τον 60χρονο επιστάτη και φίλο του.

"Το Πρωινό": 43χρονη καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στη μέση του δρόμου από γνωστό πλαστικό χειρούργο (βίντεο)Σήμερα 15:32 | Ειδήσεις

Τι κατήγγειλε η γυναίκα για το περιστατικό. Όσα αποκάλυψε η πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, "Το Πρωινό"

Πανελλαδική απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο: Συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας (εικόνες)Σήμερα 14:32 | Ειδήσεις

Το κέντρο της Αθήνας παρέμεινε για ώρες απροσπέλαστο λόγω των απεργιακών συγκεντρώσεων που πραγματοποίησαν τα συνδικάτα, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου με αιχμή ιδίως τη διάταξη για την 13ωρη εργασία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
"Το Πρωινό": 43χρονη καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στη μέση του δρόμου από γνωστό πλαστικό χειρούργο (βίντεο)16:02Λαμίν Γιαμάλ: Επικοινωνία Αλ Χιλάλ - Μπαρτσελόνα με πρόταση 400 εκατομμυρίων ευρώ15:48Τέμπη: Ξεκινά στις 23 Μαρτίου η δίκη15:34Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Συνελήφθη ως συνεργός ο άνδρας που είχε προσέλθει στη ΓΑΔΑ15:19Πανελλαδική απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο: Συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας (εικόνες)15:05Το ant1news.gr συμμετέχει στη στάση εργασίας της ΠΟΕΣΥ10:57Τσιάρας στο "Καλημέρα Ελλάδα": Πότε θα γίνουν οι πληρωμές από ΟΠΕΚΕΠΕ και πότε θα δοθούν οι αποζημιώσεις για την ευλογιά των αιγοπροβάτων10:42Τραμπ: Η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη για συμφωνία με το Ιράν όταν είναι έτοιμη η Τεχεράνη10:28Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με όρους οι Αφγανοί που καταγγέλθηκαν για τον βιασμό 6χρονου10:14Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Άλκης Γιαννακάς10:00Πότε ξεκινά η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης - Τί πρέπει να γνωρίζετε09:46Τραμπ: Ο Ερντογάν μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στον τερματισμό του πολέμου09:32Παναττική απεργία των ναυτεργατών - Αναμένονται ακυρώσεις δρομολογίων από Πειραιά, Ραφήνα, Λαυρίο09:18Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στον Κηφισό και στα δύο ρεύματα09:04Μοναστηράκι: Τεράστιος κορμός δέντρου έπεσε δίπλα σε τραπεζοκαθίσματα08:49Ο Νεϊμάρ θα σμίξει ξανά με Μέσι και Σουάρες στην Ιντερ Μαϊάμι08:35Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο οδηγός ταξί που είχε χτυπήσει και εγκαταλείψει αστυνομικούς08:21Απεργία 14 Οκτωβρίου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ08:07Ισραήλ: Στα εργαστήρια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας οι σοροί των τεσσάρων ομήρων που παρέδωσε η Χαμάς07:53Μπαρτσελόνα: Αποδυναμωμένη λόγω τραυματισμών ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό07:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο