LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Μαρτίου 2025 21:33

ΗΠΑ - Βανς: Ο Μασκ έκανε λάθη στις μαζικές απολύσεις

Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς στρέφεται κατά του μεγιστάνα και συμβούλου του Τραμπ, κατηγορώντας για λάθη στις μαζικές απολύσεις ομοσπονδιακών υπαλλήλων των ΗΠΑ.

Βανς - Μασκ

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς αναγνώρισε ότι ο Ίλον Μασκ έκανε λάθη στις μαζικές απολύσεις ομοσπονδιακών υπαλλήλων και τόνισε ότι πιστεύει ότι υπάρχουν «πολλοί καλοί άνθρωποι που εργάζονται στην κυβέρνηση», σύμφωνα με το NBC News.

"Ο ίδιος ο Ίλον έχει πει ότι μερικές φορές κάνεις κάτι, κάνεις ένα λάθος και μετά αναιρείς το λάθος. Αποδέχομαι τα λάθη", δήλωσε ο Βανς σε συνέντευξή του στο NBC News.

"Πιστεύω επίσης ότι πρέπει να διορθώνεις γρήγορα αυτά τα λάθη. Αλλά έχω επίσης πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι που εργάζονται στην κυβέρνηση, πολλοί άνθρωποι που κάνουν πολύ καλή δουλειά. Και θέλουμε να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά τα άτομα που λειτουργούν στην κυβέρνηση, εξαλείφοντας παράλληλα αυτούς που δεν λειτουργούν", σημείωσε.

Ο πιο ήπιος τόνος του Βανς αποτέλεσε αντίθεση με την προσέγγιση με αλυσοπρίονο που έχει υιοθετήσει ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, καθώς ηγείται της πρωτοβουλίας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να περικόψει τις ομοσπονδιακές δαπάνες. Οι απολύσεις χιλιάδων κυβερνητικών υπαλλήλων ήταν το επίκεντρο του έργου του Μασκ κατά τις πρώτες επτά εβδομάδες της δεύτερης διακυβέρνησης Τραμπ, με τις περικοπές να φέρνουν αγωγές και αντιδράσεις από δικαστές. Ο Μασκ έχει χαρακτηρίσει ευρέως τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους ως "απατεώνες" που δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανείς ότι κάνουν τη δουλειά τους.

Βανς - Μασκ

«Νομίζω ότι κάποιοι άνθρωποι εισπράττουν σαφώς μια επιταγή και δεν κάνουν τη δουλειά τους», δήλωσε ο Βανς όταν ρωτήθηκε σχετικά με αντίστοιχες δηλώσεις του Μασκ. "Τώρα, πόσοι άνθρωποι είναι αυτοί; Δεν ξέρω, σε ένα ομοσπονδιακό εργατικό δυναμικό 3 εκατ. ατόμων, αν είναι μερικές χιλιάδες ή πολύ περισσότεροι".

"Όσο μεγάλο κι αν είναι το πρόβλημα, είναι πρόβλημα όταν οι άνθρωποι ζουν από τη γενναιοδωρία του Αμερικανού φορολογούμενου σε μια θέση στο δημόσιο και δεν κάνουν τις δουλειές του λαού", πρόσθεσε. "Αυτό δεν μειώνει το γεγονός ότι έχετε πολλούς σπουδαίους δημόσιους υπαλλήλους που κάνουν σημαντική δουλειά. Νομίζω όμως ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους σπουδαίους δημόσιους υπαλλήλους θα έλεγαν ότι θέλουμε να μας δοθεί η δυνατότητα να κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν θέλουμε το άτομο που δεν εμφανίζεται πέντε ημέρες την εβδομάδα να μας δυσκολεύει να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε".

Στο μεταξύ, ο Τραμπ, ο οποίος συνταγματικά απαγορεύεται να υπηρετήσει άλλη μια θητεία, προκάλεσε αίσθηση σε συνέντευξή του στο Fox News τον περασμένο μήνα λέγοντας ότι είναι «πολύ νωρίς» για να χρίσει τον Βανς διάδοχό του το 2028. Ο Βανς και άλλοι προσκείμενοι στον Τραμπ έχουν έκτοτε απορρίψει την ερώτηση και την απάντηση του Τραμπ σε αυτήν, συμφωνώντας ότι μια τέτοια συζήτηση ήταν πρόωρη.

Βανς - Μασκ

Ο Βανς ρωτήθηκε αν θεωρεί τον εαυτό του διάδοχο του Τραμπ, απαντώντας ότι δεν σκέφτεται αυτή τη στιγμή μια προεδρική εκστρατεία. Διηγήθηκε την ιστορία του πώς ένιωσε τη νύχτα των εκλογών, όταν, περιτριγυρισμένος από τους πιο στενούς του φίλους και την οικογένειά του, έγινε σαφές ότι είχε κερδίσει την αντιπροεδρία.

«Ουάου, είμαι ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ», θυμάται ο Βανς να σκέφτεται. "Και, ξέρετε, αν δεν ασχοληθώ ποτέ περαιτέρω με την πολιτική, δεν έχω πρόβλημα με αυτό, αλλά έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνουμε πολλά πολύ καλά πράγματα τα επόμενα τέσσερα χρόνια".

"Αν τα πάω πολύ καλά τα επόμενα τέσσερα χρόνια, όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους...", πρόσθεσε. "Θέλω να πω, αν είμαι κεντρική φιγούρα για να λυθεί η κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας, ποιος δίνει δεκάρα για το τι θα κάνω μετά από αυτό;" είπε ο βανς. "Αυτή είναι η στάση μου. Επομένως, είμαι πολύ συγκεντρωμένος στο να κάνω καλή δουλειά".

Ειδήσεις σήμερα:

Παρέλαση: Γυμναστής ζήτησε μόνο μαθήτριες... μοντέλα!

Κροκόδειλος κατασπάραξε γυναίκα - Η στιγμή που βγαίνει από το νερό με την σορό (βίντεο)

Εθνική Πινακοθήκη: Τέλος στην έκθεση των έργων που βανδάλισε ο Παπαδόπουλος

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜήνυμα Τραμπ σε Ζελένσκι πριν από τη συνάντηση: Η Ουκρανία δεν θα πάρει πίσω την Κριμαία και δεν θα γίνει μέλος του NATOΣήμερα 08:36 | Ειδήσεις

Απαντώντας μέσω Χ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγραψε πως θέλει ο πόλεμος με τη Ρωσία να τελειώσει «γρήγορα», αλλά κατά τρόπο «αξιόπιστο», ώστε να εξασφαλιστεί «ειρήνη που θα έχει διάρκεια».

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας Χθες 21:55 | Ειδήσεις

Οι ηγέτες ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

O κυκλώνας Έριν απειλεί τις Μπαχάμες – Ποιες άλλες περιοχές θα σαρώσειΣήμερα 08:55 | Ειδήσεις

Το ακραίο φαινόμενο θα πλησιάσει τα επόμενα 24ωρα τις Μπαχάμες, στην Καραϊβική, αχανή περιοχή του βόρειου Ατλαντικού που ήδη πλήττεται από σφοδρούς ανέμους και ισχυρές βροχές, ενώ υπάρχουν κίνδυνοι πλημμυρών και κατολισθήσεων.

ΑΤ Κερατέας: Είχε συλληφθεί μια μέρα πριν ο κρατούμενος που εντοπίστηκε νεκρόςΧθες 19:52 | Ειδήσεις

Την υπόθεση έχουν αναλάβει τα στελέχη της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στα δικαστήρια η χήρα του Έλβις Πρίσλεϊ - Κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της09:47ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου09:31O κυκλώνας Έριν απειλεί τις Μπαχάμες – Ποιες άλλες περιοχές θα σαρώσει09:17ΑΤ Κερατέας: Είχε συλληφθεί μια μέρα πριν ο κρατούμενος που εντοπίστηκε νεκρός 09:01Μήνυμα Τραμπ σε Ζελένσκι πριν από τη συνάντηση: Η Ουκρανία δεν θα πάρει πίσω την Κριμαία και δεν θα γίνει μέλος του NATO08:46Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Αυγούστου08:30Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα08:15Αγία Πετρούπολη: Εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το περίφημο "Φεστιβάλ των Ονείρων"23:58Συλλήψεις και πρόστιμα για φωτιές στην ύπαιθρο23:43Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ - Ο 17χρονος στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι θα πεθάνω23:26Επίσημο το "αντίο" στον Μαξίμοβιτς από τον Παναθηναϊκό23:12Επίθεση της Ζαχάροβα στον Μακρόν για τις δηλώσεις περί "συνθηκολόγησης" της Ουκρανίας22:58Τραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα22:44Ο Μισεουί έλαμψε στη νίκη - ανατροπή του Άρη επί του Αστέρα Τρίπολης22:29Αποφασισμένος για εκεχειρία ο Ζελένσκι – "Ιστορική η απόφαση παροχής εγγυήσεων ασφαλείας"22:15Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας 22:00Τουρκία: Νέα πυρκαγιά, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνονται από επτά χωριά21:44Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε έως το 2028 τον Νταβίντε Καλάμπρια 21:30"Κατέβασε ρολά" ο Ράγια, σκόραρε ο Καλαφιόρι κι η Άρσεναλ νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ21:14Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου- Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου21:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο