LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 15 Μαρτίου 2025 12:11

Κρήτη - Γερμανός τουρίστας: “Φως” στα αίτια θανάτου από την ιατροδικαστική εξέταση

Τα μοιραία λάθη που φάινεται να οδήγησαν τον νεαρό στον θάνατο και η ανάρτηση της οικογένειάς του.

Σαμαριά - Κρήτη - 21χρονος - Γερμανός

Απειρία, υπερεκτίμηση δυνάμεων και ακατάλληλος εξοπλισμός φαίνεται να ήταν μερικά από τα μοιραία λάθη του 21χρονου Γερμανού, που έναν μήνα μετά την εξαφάνισή του στο Φαράγγι της Σαμαριάς, βρέθηκε νεκρός το πρωί της Παρασκευής 14 Μαρτίου στα Λευκά Όρη.

Με το πρώτο φως της ημέρας, σήμερα Σάββατο, ξεκίνησε η ανάσυρση της σορού του, η οποία πραγματοποιείται με τη συνδρομή ελικοπτέρου.

Αμέσως μετά και συγκεκριμένα το απόγευμα της Κυριακής, θα ακολουθήσει η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, για τα σαφή αίτια θανάτου του.

Εκτός από τα μοιραία λάθη, ο νεαρός φαίνεται να στάθηκε και άτυχος, καθώς, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24 ο έμπειρος ορειβάτης Θεόδωρος Βίγλης, που ήταν ο πρώτος που αντιλήφθηκε τη σορό του, ο 21χρονος φαίνεται να είχε ξεκινήσει την κατάβαση και αν συνέχιζε για 15 λεπτά ακόμη, θα έφτανε σε μιτάτο, όπου υπήρχαν ρούχα και φαγητό. Όμως δυστυχώς, ο νεαρός Γιόχαν δεν άντεξε…

«Μόλις έφτιαξε ο καιρός και βρήκα τα χρονικά περιθώρια, οργανώσαμε μια ομάδα, όλοι μας έμπειροι ορειβάτες, έχουμε πάει σε αυτά τα μέρη πολλές φορές. Επικοινώνησα με τις αδερφές του, μου έστειλαν όλα τα δεδομένα όσον αφορά στις επικοινωνίες που είχαν, μου έστειλαν τα δεδομένα της πορείας που ακολούθησε. Κάναμε μια διανυκτέρευση στο μιτάτο. Πηγαίνοντας για το μιτάτο, βγήκαμε σε ένα λόφο και εγώ προσωπικά με κιάλια σάρωσα την πλευρά απέναντι, την ενδεχόμενη πορεία του. Εντόπισα ένα κόκκινο σημάδι που μου φάνηκε ύποπτο, σε μία απόσταση ευθεία πάνω από 1.000 μέτρα. Κοιμηθήκαμε το βράδυ στο μιτάτο και το πρωί της Παρασκευής σάρωσα πάλι την περιοχή με τα κιάλια και εντόπισα πάλι το σημείο και είδα πάλι κάτι ύποπτο, που ήταν τελικά τα παπούτσια του. Πήγαμε και τον ανακαλύψαμε και βρεθήκαμε σε ένα σοκ. Το κρίμα είναι μεγάλο, γιατί αν είχε δυνάμεις και περπατούσε ένα τέταρτο θα πήγαινε στο μιτάτο, που υπάρχουν ρούχα εκεί και τρόφιμα, θα είχε γλιτώσει τη ζωή του. Δυστυχώς στάθηκε άτυχος», ανέφερε ο κ. Βίγλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νεαρός τουρίστας ακολούθησε τη σωστή διαδρομή, όμως φαίνεται πως υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του και δεν είχε μαζί του τον κατάλληλο εξοπλισμό. «Εγώ εκτιμώ έπαθε υποθερμία, εξάντληση, ξάπλωσε μπρούμητα και αφέθηκε. Υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του και δεν είχε απαραίτητο εξοπλισμό».

Σε μήνυμά της στο Facebook, η οικογένεια του Γιόχαν, αναφέρει πως με βάση τα στοιχεία, ο νεαρός περιπατητής υπέκυψε από το κρύο και την εξάντληση, ενώ ευχαριστεί όσους συνέδραμαν στις έρευνες και ειδικά τα έξι μέλη του ορειβατικού συλλόγου Χανίων που τον εντόπισαν.

Κρήτη - 21χρονος - Γερμανός

Η οικογένεια του 21χρονου αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Ο μικρός μας αδερφός Johann είχε ένα ατύχημα στις 13.02.2025 στα Λευκά Όρη στην Κρήτη. Χθες, στις 13.03.2025, μια ομάδα έξι ντόπιων ορειβατών, σε συμφωνία μαζί μας, ξεκίνησαν να αναζητήσουν τον Γιόχαν. Πέρασαν τη νύχτα σε ένα καταφύγιο στο βουνό και βρήκαν τον Γιόχαν νεκρό σήμερα το πρωί, στις 14 Μαρτίου 2025. Η αυτοψία εκκρεμεί ακόμα, αλλά όλα δείχνουν ότι πάσχει από ακραίο κρύο και εξάντληση. Κατάφερε να περάσει με επιτυχία όλα τα δύσκολα μέρη στο δρόμο, τελικά αναποδογύρισε στο δρόμο.
Αγαπήσαμε πολύ τον Γιόχαν, είναι τόσο σημαντικός για εμάς και ο πόνος για την απώλειά του είναι απείρως μεγάλος. Αφήνει ένα μεγάλο κενό – σε εμάς, την οικογένειά του, φίλους και συναδέλφους και γνωστούς. Θα είναι στις καρδιές μας για μια ζωή και θα μας λείψει τρομερά.

Για άλλη μια φορά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν στην αναζήτηση. Σήμαινε πολλά για εμάς που τόσοι πολλοί εθελοντές προσφέρθηκαν να έρθουν μαζί μας. Χωρίς εσένα δεν θα ήταν δυνατόν να βρεθεί ο Γιόχαν. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους ορειβάτες που βρήκαν τον Γιόχαν σήμερα το πρωί!
Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους όσους επευφημήθηκαν μαζί μας, για τα ευγενικά μηνύματα, για τις πολλές υπονοούμενες.

Ο μικρός μας αδερφός Γιόχαν είχε ένα τραγικό ατύχημα στα Λευκά Όρη της Κρήτης στις 13 Φεβρουαρίου 2025. Μια ομάδα έξι τοπικών εθελοντών ορειβατών ξεκίνησε να αναζητήσει τον Γιόχαν χθες, στις 13 Μαρτίου 2025, σε συντονισμό μαζί μας. Πέρασαν τη νύχτα σε ένα ορεινό καταφύγιο και βρήκαν τον Γιόχαν σήμερα το πρωί, 14 Φεβρουαρίου, θλιβερά νεκρό. Η αυτοψία εκκρεμεί ακόμα, αλλά όλα δείχνουν ότι υπέκυψε σε ακραίο κρύο και εξάντληση. Κατάφερε να περιηγηθεί με επιτυχία σε όλα τα δύσκολα σημεία της διαδρομής, αλλά στο τέλος κατέρρευσε στο μονοπάτι.

Αγαπήσαμε βαθιά τον Γιόχαν, σήμαινε τα πάντα για εμάς, και ο πόνος της απώλειάς του είναι ανυπολόγιστος. Αφήνει πίσω του ένα τεράστιο κενό – για εμάς, την οικογένειά του, τους φίλους του, τους συναδέλφους και όλους όσους τον γνώριζαν. Θα τον κρατήσουμε στις καρδιές μας για το υπόλοιπο της ζωής μας και θα μας λείπει τρομερά.

Θέλουμε να εκφράσουμε την εγκάρδια ευγνωμοσύνη μας σε όλους όσους εμπλέκονται στην έρευνα. Σήμαινε τόσα πολλά για εμάς που τόσοι πολλοί εθελοντές ήρθαν να βοηθήσουν. Χωρίς εσένα, η εύρεση του Γιόχαν δεν θα ήταν δυνατή. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους ορειβάτες που τον βρήκαν σήμερα το πρωί!

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας υποστήριξαν αυτό το διάστημα – για τα ευγενικά σας μηνύματα, για όλες τις συμβουλές και τις πληροφορίες που μοιραστήκατε και που κρατήσατε τον Johann στις σκέψεις σας".

Πηγή: creta24.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία - Σάρα Σαρίφ: Σε ισόβια κάθειρξη η μητέρα και ο πατριός της για τη δολοφονία της 10χρονης

Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμος: Σήμερα η εξόδιος ακολουθία του

Αγία Βαρβάρα: 30χρονος σκηνοθέτησε ληστεία για να καλύψει... απάτες



Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μουντιάλ Συλλόγων: Στα προημιτελικά η Μπάγερν που κέρδισε την Φλαμένγκο (εικόνες)08:34Υπουργικό συμβούλιο: Συνεδρίαση στη σκιά του ΟΠΕΚΕΠΕ – Θα προηγηθεί η ορκωμοσία των νέων μελών 08:19Άρση απαγορευτικού απόπλου για λιμάνια της Αττικής08:05ΗΠΑ: Νεκροί πυροσβέστες σε ενέδρα - Είχαν πάει για να σβήσουν φωτιά (βίντεο)07:50Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα07:34Πύρινη κόλαση στη Σμύρνη: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν συνοικίες - Στα ελληνικά νησιά έφτασε η στάχτη07:20Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριές 07:04Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:47Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 30 Ιουνίου 06:30ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 4 Ιουλίου06:14Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο