LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 14 Μαρτίου 2025 23:09

Ο Ντόναλντ Τραμπ για τους δικαστές στις ΗΠΑ: Θα λογοδοτήσουν όσοι μου άσκησαν διώξεις

«Θα επιμείνω και θα ζητήσω την πλήρη λογοδοσία για τα λάθη και τις καταχρήσεις που συνέβησαν. Ο αμερικανικός λαός μας έδωσε μια εντολή – μια εντολή που ελάχιστοι θεωρούσαν πιθανή», είπε.

Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα ότι θα επιδιώξει να λογοδοτήσουν όσοι του άσκησαν διώξεις μετά τη λήξη της πρώτης θητείας του, σε μια ομιλία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, οι εισαγγελείς του οποίου είχαν αναλάβει ορισμένες από αυτές τις υποθέσεις.

Σε μια σπάνια, πολιτική ομιλία στην έδρα του υπουργείου στην Ουάσινγκτον, ο Τραμπ παρουσίασε μια «σκοτεινή» εικόνα των υπηρεσιών του μέχρι που επέστρεψε ο ίδιος στον Λευκό Οίκο, υποστηρίζοντας ότι το είχαν οικειοποιηθεί «απατεώνες και ριζοσπάστες».

«Θα επιμείνω και θα ζητήσω την πλήρη λογοδοσία για τα λάθη και τις καταχρήσεις που συνέβησαν. Ο αμερικανικός λαός μας έδωσε μια εντολή – μια εντολή που ελάχιστοι θεωρούσαν πιθανή», είπε.

Ο Τραμπ μιλούσε σε ένα υπουργείο που του άσκησε δύο φορές δίωξη τα προηγούμενα χρόνια, τη μία με την κατηγορία ότι παρακράτησε απόρρητα έγγραφα στο σπίτι του στη Φλόριντα και τη δεύτερη για την απόπειρα ανατροπής της ήττας του στις εκλογές του 2020. Ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ, που πλέον έχει αποχωρήσει από το υπουργείο, έβαλε στο αρχείο και τις δύο υποθέσεις αφού ο Τραμπ κέρδισε τις εκλογές του Νοεμβρίου, επικαλούμενος την πολιτική του υπουργείου να μην ασκούνται διώξεις σε εν ενεργεία προέδρους. Καμία υπόθεση δεν έφτασε στα δικαστήρια.

Ο Τραμπ ισχυριζόταν ότι οι υποθέσεις που ερευνούσε ο Σμιθ εντάσσονταν στο πλαίσιο της προσπάθειας που γινόταν ώστε να τον εμποδίσουν να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο και προειδοποιούσε ότι θα έπαιρνε εκδίκηση. Οι εισαγγελείς είχαν διαψεύσει επανειλημμένα ότι το κίνητρό τους ήταν πολιτικό.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανασχηματισμός: Οι 30αρηδες, οι 40αρηδες και οι τεχνοκράτες

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στην Αθήνα λόγω μεθυσμένης επιβάτιδας που προκάλεσε πανικό (βίντεο)

Αρχαιοκαπηλία - Θεσσαλονίκη: Πώς δρούσε το κύκλωμα, ποια είναι τα μέλη που έλαβαν προθεσμία

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Οι ΗΠΑ προχώρησαν στη σύλληψη δεξαμενοπλοίου που αναχώρησε από τη Βενεζουέλα χωρίς έγκριση23:59ΟΗΕ: Διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τους θανάτους κατά τις διαδηλώσεις στο Ιράν23:46Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου: Επιστροφή στις νίκες για τους ερυθρόλευκους23:36Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου23:26Πάτρα: Παρουσιάστηκε και έκτος κατηγορούμενος για την υπόθεση του θανάτου 30χρονου23:12Χωρίς ταξί η Θεσσαλονίκη για 48 ώρες22:58Ιράν: Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καταδικάζουν τη βία κατά διαδηλωτών22:44Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε στον αέρα αυτοκίνητο22:30Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή της Οδησσού22:16ΕΕ-Mercosur: Η Φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε την έγκριση της "ιστορικής" συμφωνίας22:02Σε ποια σημεία των οδικών δικτύων της Δυτικής Ελλάδας παραμένουν μπλόκα21:48Έρευνα ΑΝΤ1 - Τι κρύβεται πίσω από το προφίλ  "EMILY" που διέρρευσε το βίντεο το οποίο πυροδότησε τη "βόμβα" στην Κυπριακή Προεδρία21:34Hellenic Train: Ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας και καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Πατρών21:20ANT1 Sports: Την Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός, για την Ευρωλίγκα21:06Χιόνια και παγετός σε Γιάννενα και Άρτα20:52Σάλος στην Κύπρο: Εκτυλίσσεται πολιτικό και κατασκοπευτικό θρίλερ με τη διαρροή βίντεο από "αινιγματικό" λογαριασμό 20:38Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Τι σημαίνει για τους Έλληνες αγρότες και τα ελληνικά προϊόντα;20:24Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:10Σαράφογλου για τις γεωπολιτικές εξελίξεις - Μετά τη Βενεζουέλα, το Ιράν19:56Λαμία: Άνοιξαν οι αγρότες την παλιά εθνική οδό στη Θήβα 19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο