LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 14 Μαρτίου 2025 17:05

Φορολογικά τεκμήρια: Το ΣτΕ και η αίτηση ακύρωσης των επαγγελματιών

Συμβούλιο της Επικρατείας: Οι αιτήσεις ακυρώσεων που κατέθεσαν οι ενώσεις των επαγγελματιών.

Με μαζική συμμετοχή Δικηγόρων, ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων, εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου επρόκειτο να συζητηθούν οι Αιτήσεις Ακυρώσεως κατά του νέου φορολογικού νόμου, με τον οποίο επιβάλλεται τεκμαρτή φορολόγηση στα εισοδήματα ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων, που πλήττει βάναυσα, τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Η υπόθεση αναβλήθηκε μετά από αίτημα της ΓΣΕΒΕΕ, ΓΕΟΤΕ και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τις 28-3-2025, διότι το Ελληνικό Δημόσιο κατά τη συνήθη πρακτική του προκόμισε την παραμονή της δικασίμου, κατά παράβαση των σχετικών δικονομικών διατάξεων, νέα κρίσιμα έγγραφα και στοιχεία.

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και Πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Δημήτρης Βερβεσός, επεσήμανε για μια ακόμη φορά την αντισυνταγματικότητα του νόμου και προανήγγειλε νέα συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 28-3-2025.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, η ΑΑΔΕ με τις έμμεσες τεχνικές ελέγχου που εφαρμόζει εισέπραξε 6,9 δισ. ενώ με τον τεκμαρτό προσδιορισμό του εισοδήματος εισέπραξε 400 εκατομμύρια. Περαιτέρω, η αύξηση του συντελεστή προκαταβολής φόρου από 27,5% που ίσχυε φέτος σε 55% και η αύξηση του τεκμαρτού εισοδήματος ως συνέπεια της αύξησης του κατώτατου μισθού, επιδεινώνουν την ήδη δραματική οικονομική κατάσταση των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων.

Σημειωτέον ότι η Κυβέρνηση δεν έχει αποδεχθεί το αίτημα των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων για επέκταση του ορίου απαλλαγής από το ΦΠΑ τουλάχιστον στις 25.000 ευρώ, τη μόνη μνημονιακή δέσμευση της Ελλάδας που δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα και κατά παράβαση της Κοινοτικής Οδηγίας 2020/285, την οποία η Κυβέρνηση δεν έχει ενσωματώσει στο εθνικό δίκαιο παρά τη σχετική υποχρέωση που είχε μέχρι τις 31-12-2024. Ως αποτέλεσμα αυτού υφίσταται κίνδυνος επιβολής κυρώσεων κατά της Χώρας μας.

Την συγκέντρωση διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών - Επιστημόνων - Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων. Στην Επιτροπή μετέχουν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ),η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος (ΣΣΕΑΠΑΔ), η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, η Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (Σ.Α.Τ.Α.), ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών, η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (Ε.Φ.Ε.Ε.Α.) και η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαικών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)].

Ειδήσεις σήμερα:

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Ποιος είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών

Ντένβερ: Αεροσκάφος τυλίχτηκε στις φλόγες την ώρα της προσγείωσης (εικόνες)

Ομόνοια: Θρίλερ με τον θάνατο τουρίστα σε διαμέρισμα Airbnb

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠυροβολισμοί στην Ομόνοια: Στο νοσοκομείο ένας τραυματίαςΣήμερα 06:47 | Ειδήσεις

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμεραΣήμερα 07:09 | Ειδήσεις

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού στην Ελλάδα, για σήμερα, Παρασκευή 3 Οκτωβρίου.

Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω dronesΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Δεκαπέντε πτήσεις οι οποίες είχαν προορισμό το Μόναχο εκτράπηκαν προς τα αεροδρόμια της Στουτγάρδης, της Νυρεμβέργης, της Φρανκφούρτης και της Βιέννης.

Μητσοτάκης: Οποιοδήποτε σχέδιο άμυνας θα συμπεριλαμβάνει όλα τα σύνορα της ΕυρώπηςΧθες 19:22 | Ειδήσεις

Τι υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το τι συζητήθηκε κατά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, μετά το πέρας των εργασιών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Κοπεγχάγη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τίλι Νόργουντ: Η AI ηθοποιός που αναστατώνει τη σόουμπιζ07:53Μουντιάλ 2026: Παρουσιάστηκαν οι μασκότ ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού που θα συνοδεύσουν την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση07:38Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα07:24Ελβετία: Δακρυγόνα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για την αναχαίτιση από το Ισραήλ του διεθνούς στόλου για τη Γάζα07:10Πυροβολισμοί στην Ομόνοια: Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας06:56Ινδονησία: Περισσότερα από 9.000 παιδιά στη χώρα έχουν υποστεί τροφική δηλητηρίαση από δωρεάν σχολικά γεύματα06:42Αταμάν: Ο Όσμαν έκανε προπόνηση, θα δούμε πώς είναι η κατάστασή του και θα αποφασίσουμε06:28Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω drones06:14Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:10Europa League: Θέλτα – ΠΑΟΚ: Δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ και ηττήθηκε στο Βίγκο από τη Θέλτα (βίντεο)23:59Euroleague: Ο Ολυμπιακός έμεινε από δυνάμεις στη Μαδρίτη23:50Conference League: Η Τσέλιε "έσπασε" το αήττητο της ΑΕΚ23:43Μάντσεστερ: 35χρονος Βρετανός ο ύποπτος για την επίθεση στη συναγωγή – Τέσσερις συνολικά συλλήψεις23:39Πυροσβεστική: Παραπάνω από 80 κλήσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων λόγω της κακοκαιρίας23:25Europa League: Ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για ΘΕΛΤΑ - ΠΑΟΚ (βίντεο)23:11Πρεσβεία Ισραήλ: Παράσταση διαμαρτυρίας για την επίθεση στον στολίσκο Sumud – Κλειστή η Κηφισίας (εικόνες)23:03ΗΠΑ: Νεκρός ένας 17χρονος – Οι φίλοι του τον πέρασαν για σκίουρο και τον πυροβόλησαν22:49Γάζα: Ο Νετανιάχου συγχαίρει τις ναυτικές δυνάμεις για την αναχαίτιση του στολίσκου22:35Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Ηττήθηκε με ανατροπή στο ΟΑΚΑ22:21Ζάκυνθος: Υπάλληλος καθαριότητας έκλεψε κοσμήματα από δωμάτιο ξενοδοχείου και συνελήφθη22:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο