LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 11 Μαρτίου 2025 07:37

ΕΚΑΒ: 52 ασθενοφόρα και 8 κινητές ιατρικές μονάδες αγόρασε η Περιφέρεια Αττικής

Ολοκληρώθηκε η προμήθεια 52 ασθενοφόρων και 8 Κινητών Ιατρικών Μονάδων με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

ΕΚΑΒ - ασθενοφόρα

Την Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2025, στην Κεντρική Υπηρεσία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στην Αθήνα, παρουσία του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, του Υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, του Προέδρου του ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου καθώς και των Αντιπροέδρων του ΕΚΑΒ, Παναγιώτη Κουτσουμπέλη και Μιχάλη Αγρανιώτη, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή παράδοσης των τελευταίων ασθενοφόρων οχημάτων του σημαντικού έργου της συνολικής προμήθειας 52 ασθενοφόρων και 8 Κινητών Ιατρικών Μονάδων ύψους 4.200.000 ευρώ, που υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής μέσω πόρων του Περιφερειακού Προγράμματος «Αττική» 2021-2027.

ΕΚΑΒ - ασθενοφόρα

Η διαχρονική στήριξη της Περιφέρειας Αττικής προς το ΕΚΑΒ έχει συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, επιβεβαιώνοντας την αδιάλειπτη και έμπρακτη συνεργασία της Πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

Εκτός από την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης προμήθειας των νέων ασθενοφόρων, η Περιφέρεια κατά το παρελθόν έχει ενισχύσει το ΕΚΑΒ με επιπλέον 4,2 εκατομμύρια  ευρώ περίπου, μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020, για την πρόσληψη εξειδικευμένου επικουρικού προσωπικού για την πρώτη περίοδο της πανδημίας COVID-19, ενώ στο πλαίσιο του Περιφερειακού προγράμματος «Αττική» 2021-2027 διατέθηκαν περισσότερα από 300.000 ευρώ για την προμήθεια 20 Μοτοσικλετών Άμεσης Επέμβασης σε περιστατικά.

ΕΚΑΒ - Ασθενοφόρο - εσωτερικό

Η ολοκλήρωση αυτής της προμήθειας αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του ΕΚΑΒ, που ως ο αποκλειστικός επιχειρησιακός βραχίονας του Υπουργείου Υγείας, επιτελεί καθημερινά κρίσιμο έργο στην παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, διασφαλίζοντας την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση σε κάθε επείγον περιστατικό με γνώμονα τη διάσωση ανθρώπινων ζωών.

Ειδήσεις Σήμερα

Ουκρανία: η συμφωνία με τις ΗΠΑ για εκεχειρία και η αναμονή για τη ρωσική απάντηση

Champions League: Η Παρί Σεν Ζερμέν, απέκλεισε την Λίβερπουλ

Εξάρχεια: Ζούσε με τη σορό της μητέρα της σε διαμέρισμα επί 20 ημέρες


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Μόντε Μόρις23:59Handelsblatt: Έχει "καλές πιθανότητες" ο Πιερρακάκης να ηγηθεί του Eurogroup23:44Μελόνι: Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι εφικτή23:30Χανιά: 43χρονος τραυματίστηκε από καραμπίνα - Εξετάζεται η εμπλοκή κυνηγού 23:16Λάρισα: Θύμα ληστείας επιχειρηματίας και η σύζυγος του – Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους τη νύχτα23:02FIBA Europe Cup: Με κυριαρχική εμφάνιση "λύγισε" την Πριέβιντζα ο ΠΑΟΚ 22:48ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο βρεφικό γάλα που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου22:34Basketball Champions League: Πρωτιά και πρόκριση στους "16" για την ΑΕΚ22:20Σοκ στην Αμαλιάδα: 14χρονος “νταής” εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του - Του απέσπασε περισσότερα από 8.000 ευρώ22:06Δότης σπέρματος με γενετική μετάλλαξη: 197 παιδιά γεννήθηκαν, πολλά με γονιδιακά αυξημένο ρίσκο καρκίνου 21:52Θεοδωρικάκος: Νέες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα21:38Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης21:24Τσιάρας: Η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε μέσο τους αγρότες21:10ANT1 Sports: Αντιμέτωπος με την Βικτόρια Πλζεν έρχεται ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη στις 22:00, ζωντάνα στον ΑΝΤ120:56Αγροτικές επιδοτήσεις - Τέλλογλου: Έτσι "κόπηκαν" χιλιάδες αγρότες20:42Παναγιώτης Στάθης για "Αγροτοδικεία" - Εισαγγελικές πηγές στον ΑΝΤ1: Πράττουμε το καθήκον μας, δεν εκτελούμε εντολές20:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συναντήθηκε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - Τι είπαν για Ελλάδα-ΗΠΑ και μεταναστευτικό20:00Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θείου και του φίλου του που ασελγούσαν στα ανίψια του ηλικίας 2 και 4 ετών19:46Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίζει ποιος εισέρχεται στην ΕΕ και όχι οι λαθρέμποροι19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο