LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 11 Μαρτίου 2025 07:10

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο “ανοίγει” τα εργαστήρια του για το κοινό (εικόνες)

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το πρώτο τεχνολογικό Ίδρυμα της Ελλάδας, ανοίγει τις πύλες του στο κοινό για μια μοναδική ξενάγηση στα εμβληματικά του εργαστήρια.

ΕΜΠ - Εργαστήριο Θερμικών Διεργασιών ΣΜΜ

(Εργαστήριο Θερμικών Διεργασιών ΣΜΜ)

Το τριήμερο 12-14 Μαρτίου, το ακαδημαϊκό προσωπικό και οι ερευνητές του ΕΜΠ θα έχουν την χαρά να μοιραστούν με τους επισκέπτες τους τη συναρπαστική εμπειρία του ερευνητικού έργου που εκτελείται στα εμβληματικά εργαστήρια των Σχολών του Ιδρύματος και να αναδείξουν την πρωτοποριακή έρευνα που διεξάγεται στο πρώτο τεχνολογικό Ίδρυμα της χώρας.

Είναι γνωστό πως η επιστημονική και ερευνητική παρακαταθήκη και περιουσία του Ιδρύματος είναι τεράστια: Ενδεικτικά, το 20% των μελών του Διδακτικού και Ερευνητικού προσωπικού του Πολυτεχνείου βρίσκεται στο ανώτερο 2% παγκοσμίως, σύμφωνα με την πρόσφατα δημοσιευμένη λίστα έρευνας του Πανεπιστημίου Στάνφορντ.

ΕΜΠ - Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων ΣΗΜΜΥ

(Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων ΣΗΜΜΥ)

Ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Καθηγητής Ιωάννης Κ. Χατζηγεωργίου σημειώνει πως το Πολυτεχνείο είναι ένας φάρος ακαδημαϊκής αριστείας και καινοτομίας διεθνώς. Από τη στιγμή της ίδρυσής του διαμορφώνει γενιές που θα καθορίσουν αύριο το μέλλον προσφέροντας εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. Επιπλέον, ο Πρύτανης επισημαίνει πως η απόφαση για την πρωτοβουλία των «Ανοιχτών Εργαστηρίων» εντάσσεται απολύτως στην ιστορία και την παράδοση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και αποτελεί ένα ακόμη βήμα εξωστρέφειας και αμεσότερης επικοινωνίας με τους Έλληνες πολίτες και το ευρύ κοινό. Στόχος είναι τα νέα παιδιά που οραματίζονται να φοιτήσουν στο ΕΜΠ να εμπνευστούν από τους χώρους διδασκαλίας και την αλληλεπίδραση με τους καθηγητές και τους ερευνητές του σημαντικότερου τεχνολογικού ιδρύματος της χώρας.

ΕΜΠ - Πειραματική Δεξαμενή ΣΝΜΜ

(Πειραματική Δεξαμενή ΣΝΜΜ)

Ο Θεσμός των «Ανοιχτών Εργαστηρίων» είναι μια μοναδική ευκαιρία  για τους μαθητές και επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά πρότυπα οχημάτων νέας τεχνολογίας , δοκιμές προτύπων πλοίων, προσομοίωση σεισμών, δοκιμές προτύπων στην αεροσήραγγα, πρωτοποριακές κατασκευές με βάση νέα υλικά, μοντέλα λιμένων, συστήματα υψηλών τάσεων και πολλά άλλα.

Έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 5.000 επισκέψεις μαθητών και επισκεπτών, γεγονός που αποδεικνύει πόσο ψηλά στη συνείδηση του ελληνικού λαού είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

ΕΜΠ - Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών ΣΠΜ

(Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών ΣΠΜ)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε -Όποιος πήρε αποζημιώσεις που δεν δικαιούται θα τις επιστρέψειΣήμερα 10:32 | Ειδήσεις

Όλα όσα αναφέρει στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη ΔευτέραΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατά τόπους τη Δευτέρα (30/06), λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων. Αναλυτικά οι περιοχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21Formula 1 - GP Αυστρίας: Νικητής ο Νόρι - "1-2" η McLaren19:07Κικίλιας για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα: Η νομοθεσία πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα18:51Τη Δευτέρα στις 10 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στις 12 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο18:37Μυτιλήνη: 35χρονος δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές σε πανηγύρι - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση18:22Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα18:08Παναθηναϊκός: Η 33μελής αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία17:53Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσα17:39Κρήτη: Διανομέας τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο (εικόνες)17:24Φωτιά στο Τατόι κοντά στο αεροδρόμιο17:10Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)16:54Καβάλα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι16:40Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα16:26Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:11Αγία Βαρβάρα: Εξάρθρωση συμμορίας για διακίνηση ναρκωτικών με τη μέθοδο του βρασμού εντός οικίας15:57Μουντιάλ Συλλόγων: Τι διεκδικούν οι ομάδες που συνεχίζουν 15:43Κίνα: Η νέα "ύπνωση" του TikTok που σκοτώνει 15:28Έκδοση Δελτίου Ταυτότητας: Απαραίτητη προϋπόθεση να διαθέτει προσωπικό αριθμό15:14Χανιά: 34χρονη υπέστη ανακοπή καρδιάς διασκεδάζοντας σε μπαρ14:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο