LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 10 Μαρτίου 2025 18:42 | Ανανέωση: 10 Μαρτίου 2025 18:50

Τζιτζικώστας: Συνδιαμορφώνουμε με τους νέους τις πολιτικές για το μέλλον στις μεταφορές και τον τουρισμό

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας συμμετείχε σε ειδική εκδήλωση στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή 20 νέων ηλικίας από 20 έως 30 ετών

Τζιτζικώστας

Τις ανάγκες και τις προσδοκίες των νέων της Ευρώπης, συζήτησε ο Ευρωπαίος επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε ειδική εκδήλωση στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή 20 νέων ηλικίας από 20 έως 30 ετών.

Ο διάλογος αφορούσε σε θέματα του χαρτοφυλακίου του επιτρόπου, ενώ επεκτάθηκε και σε ζητήματα πολιτικής για την ευρωπαϊκή νεολαία. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι η πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων του επιτρόπου και θα επαναλαμβάνεται τουλάχιστον μια φορά ετησίως, με στόχο να δοθεί η ευκαιρία στους νέους να καταθέσουν τους προβληματισμούς, τις προτάσεις και τις απόψεις τους για τις πολιτικές της ΕΕ και να συμμετέχουν με αυτό τον τρόπο στη διαδικασία χάραξης πολιτικής, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες νέους είχαν υπόβαθρο στον τομέα των μεταφορών, είτε ως μέλη ενώσεων που έχουν σχέση με τον τομέα των μεταφορών είτε σπουδάζοντας ή ως εργαζόμενοι στον τομέα των μεταφορών. Το κυριότερο μέρος του διαλόγου αφιερώθηκε στην κινητικότητα, την αναζήτηση εργασίας και την ποιότητα των μετακινήσεων στην ΕΕ.

Απευθυνόμενος στους νέους, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «οι αποφάσεις που λαμβάνουμε, σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύετε, επηρεάζουν την αναζήτηση εργασίας στους τομείς των μεταφορών και του τουρισμού, επηρεάζουν την καθημερινότητά σας και την ποιότητα διαβίωσης, επηρεάζουν τη συνδεσιμότητα, επηρεάζουν τις σπουδές και το μέλλον σας. Πιστός στη δημόσια διαβούλευση και στην αξία του διαλόγου θέλω να σας ενθαρρύνω να καταθέσετε τους προβληματισμούς και τις απόψεις σας, τις ιδέες και τις προσδοκίες σας».

Κατατέθηκε σειρά προτάσεων από τους νέους

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι νέοι κατέθεσαν σειρά προτάσεων για τον τουρισμό, τις μεταφορές, την αστική κινητικότητα, τους τουριστικούς προορισμούς, τις συνθήκες εργασίας και τις επαγγελματικές προοπτικές στον τουρισμό και τις μεταφορές».

Ολοκληρώνοντας τον διάλογο ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι «η συζήτηση αυτή θα μας βοηθήσει να διαμορφώσουμε πρωτοβουλίες και πολιτικές για τις βιώσιμες μεταφορές και τον τουρισμό» και αμέσως προσέθεσε: «Είναι σημαντικό για μένα να συνεχιστεί αυτός ο ανοιχτός και ειλικρινής διάλογος μεταξύ μας και να διασφαλίσουμε ότι η φωνή των νέων της Ευρώπης ακούγεται στα κέντρα αποφάσεων της ΕΕ. Γι’ αυτό και αυτός ο διάλογος με την ευρωπαϊκή νεολαία θα γίνεται κάθε χρόνο. Επίσης, θέλω να ανακοινώσω μια διάσκεψη για τις θέσεις εργασίας στον τομέα των μεταφορών, που προγραμματίζουμε να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 15 Οκτωβρίου και θα αποτελέσει μια ευκαιρία για τους νέους να συναντηθούν και να συζητήσουν με τους εργαζόμενους στις μεταφορές και τους εργοδότες. Μαζί μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα μέλλον που αντικατοπτρίζει τα όνειρα και τις προσδοκίες όλων των νέων».

Πηγή: ΑΜΠΕ

 Ειδήσεις σήμερα:

Μαρινάκης: Αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού ο ανασχηματισμός – Δεν γνωρίζω κάτι

Συρία: Συνεχίζεται το λουτρό αίματος με νεκρούς άμαχους και στρατιώτες

Τροχαίο στον Βόλο: Πέθανε ο πατέρας του 31χρονου όταν έμαθε ότι σκοτώθηκε ο γιός του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή22:28Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο