LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 10 Μαρτίου 2025 18:42 | Ανανέωση: 10 Μαρτίου 2025 18:50

Τζιτζικώστας: Συνδιαμορφώνουμε με τους νέους τις πολιτικές για το μέλλον στις μεταφορές και τον τουρισμό

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας συμμετείχε σε ειδική εκδήλωση στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή 20 νέων ηλικίας από 20 έως 30 ετών

Τζιτζικώστας

Τις ανάγκες και τις προσδοκίες των νέων της Ευρώπης, συζήτησε ο Ευρωπαίος επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε ειδική εκδήλωση στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή 20 νέων ηλικίας από 20 έως 30 ετών.

Ο διάλογος αφορούσε σε θέματα του χαρτοφυλακίου του επιτρόπου, ενώ επεκτάθηκε και σε ζητήματα πολιτικής για την ευρωπαϊκή νεολαία. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι η πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων του επιτρόπου και θα επαναλαμβάνεται τουλάχιστον μια φορά ετησίως, με στόχο να δοθεί η ευκαιρία στους νέους να καταθέσουν τους προβληματισμούς, τις προτάσεις και τις απόψεις τους για τις πολιτικές της ΕΕ και να συμμετέχουν με αυτό τον τρόπο στη διαδικασία χάραξης πολιτικής, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες νέους είχαν υπόβαθρο στον τομέα των μεταφορών, είτε ως μέλη ενώσεων που έχουν σχέση με τον τομέα των μεταφορών είτε σπουδάζοντας ή ως εργαζόμενοι στον τομέα των μεταφορών. Το κυριότερο μέρος του διαλόγου αφιερώθηκε στην κινητικότητα, την αναζήτηση εργασίας και την ποιότητα των μετακινήσεων στην ΕΕ.

Απευθυνόμενος στους νέους, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «οι αποφάσεις που λαμβάνουμε, σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύετε, επηρεάζουν την αναζήτηση εργασίας στους τομείς των μεταφορών και του τουρισμού, επηρεάζουν την καθημερινότητά σας και την ποιότητα διαβίωσης, επηρεάζουν τη συνδεσιμότητα, επηρεάζουν τις σπουδές και το μέλλον σας. Πιστός στη δημόσια διαβούλευση και στην αξία του διαλόγου θέλω να σας ενθαρρύνω να καταθέσετε τους προβληματισμούς και τις απόψεις σας, τις ιδέες και τις προσδοκίες σας».

Κατατέθηκε σειρά προτάσεων από τους νέους

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι νέοι κατέθεσαν σειρά προτάσεων για τον τουρισμό, τις μεταφορές, την αστική κινητικότητα, τους τουριστικούς προορισμούς, τις συνθήκες εργασίας και τις επαγγελματικές προοπτικές στον τουρισμό και τις μεταφορές».

Ολοκληρώνοντας τον διάλογο ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι «η συζήτηση αυτή θα μας βοηθήσει να διαμορφώσουμε πρωτοβουλίες και πολιτικές για τις βιώσιμες μεταφορές και τον τουρισμό» και αμέσως προσέθεσε: «Είναι σημαντικό για μένα να συνεχιστεί αυτός ο ανοιχτός και ειλικρινής διάλογος μεταξύ μας και να διασφαλίσουμε ότι η φωνή των νέων της Ευρώπης ακούγεται στα κέντρα αποφάσεων της ΕΕ. Γι’ αυτό και αυτός ο διάλογος με την ευρωπαϊκή νεολαία θα γίνεται κάθε χρόνο. Επίσης, θέλω να ανακοινώσω μια διάσκεψη για τις θέσεις εργασίας στον τομέα των μεταφορών, που προγραμματίζουμε να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 15 Οκτωβρίου και θα αποτελέσει μια ευκαιρία για τους νέους να συναντηθούν και να συζητήσουν με τους εργαζόμενους στις μεταφορές και τους εργοδότες. Μαζί μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα μέλλον που αντικατοπτρίζει τα όνειρα και τις προσδοκίες όλων των νέων».

Πηγή: ΑΜΠΕ

 Ειδήσεις σήμερα:

Μαρινάκης: Αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού ο ανασχηματισμός – Δεν γνωρίζω κάτι

Συρία: Συνεχίζεται το λουτρό αίματος με νεκρούς άμαχους και στρατιώτες

Τροχαίο στον Βόλο: Πέθανε ο πατέρας του 31χρονου όταν έμαθε ότι σκοτώθηκε ο γιός του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία - Χίος: “Περιπέτεια” για το “Νήσος Ρόδος” από το μπουρίνι (βίντεο)08:17Αύξηση κατώτατου μισθού: Η Νίκη Κεραμέως απαντά σε ερωτήσεις (βίντεο)08:03Περιστέρι: Αυτοκίνητο έπεσε σε παρκαρισμένα - Στο νοσοκομείο ο οδηγός07:49Ισραήλ: Νεκρό ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάχ07:35Κηφισός: Νεκρός αστυνομικός σε τροχαίο07:21Εορτολόγιο - 1 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:07Ρεύμα - Μειωμένο τιμολόγιο: Νέο θερινό ωράριο από την 1η Απριλίου06:53Κακοκαιρία: Κλειστά σχολεία, μηνύματα 112 και μεγάλες ζημιές σε Πάρο και Μύκονο (εικόνες)06:39Ώρες κοινής ησυχίας: Τι αλλάζει από την 1η Απριλίου06:24Κακοκαιρία: Ισχυρές καταιγίδες την Τρίτη06:10Κακοκαιρία: Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 σε Χίο, Σάμο και Ικαρία23:59Κακοκαιρία: Κλειστα τα σχολεία σε Πάρο και Μύκονο - Εκατοντάδες οι κλήσεις που έλαβε η πυροσβεστική 23:47Χρόνια Νεφρική Νόσος (ΧΝΝ): Η πρώιμη διάγνωση σώζει τους νεφρούς και αποφεύγεται η αιμοκάθαρση23:33Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ο 13ος και ο 14ος μισθός είναι υποχρέωση του Δημοσίου23:04Παρίσι: Φορτηγό έπεσε πάνω σε αεροπλάνο (εικόνες) 22:49Μπολσονάρου: Η απόφαση για την Λεπέν είναι αριστερός δικαστικός ακτιβισμός 22:35Κακοκαιρία – Αθήνα: Σε πλήρη ετοιμότητα ο δήμος22:20Πέθανε ο Γεώργιος Κορρές22:06Η απάντηση της Κομισιόν για το σχέδιο των ΗΠΑ για επιβολή δασμών 50% στο ρωσικό πετρέλαιο21:51Θεσσαλονίκη: Νεκρός βρέθηκε ο 50χρονος που αγνοούνταν21:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο