LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Φεβρουαρίου 2025 07:17

Τέμπη - Ψαρόπουλος: Το Υπουργείο Μεταφορών δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της επιτροπής (βίντεο)

Τι είπε ο Αντώνης Ψαρόπουλος, δικηγόρος και πατέρας θύματος της τραγωδίας των Τεμπών, στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1.

Δύο χρόνια συμπληρώνονται από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, όπου 57 άνθρωποι, έχασαν τη ζωή τους, μετά από σύγκρουση τρένων.

Στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο Αντώνης Ψαρόπουλος, δικηγόρος, πατέρας θύματος της τραγωδίας των Τεμπών, λίγη ώρα πριν την έναρξη των μεγάλων συγκεντρώσεων για τα Τέμπη και εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ο κ. Ψαρόπουλος, μίλησε μεταξύ άλλων για το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ αλλά και για το τι αποζητούν οι συγγενείς όσων έφυγαν από τη ζωή στη μοιραία σύγκρουση.

“Πρόκειται για ένα εμπεριστατωμένο πόρισμα, το οποίο έχει προκύψει από τη διερεύνηση επί του πεδίου”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Ψαρόπουλος.

Όπως είπε στη συνέχεια, “το Υπουργείο Μεταφορών, δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της επιτροπής για το πόρισμα. Αυτό το είπε ο πρόεδρος της επιτροπής”.

“Δεν είναι επιτροπή του Υπουργείου μεταφορών, είναι ανεξάρτητη αρχή”, ανέφερε και στη συνέχεια δήλωσε πως “17 οδηγίες ασφάλειας, μου δημιουργούν εμένα την ερώτηση πόσο ασφάλεια είχαμε στον σιδηρόδρομο”.

Σχετικά με την προχειρότητα που σύμφωνα με το πόρισμα, διεξήχθησαν οι έρευνες αμέσως μετά την τραγωδία, ανέφερε πως άλλοι ξεκίνησαν να έρθουν, άλλοι το συνέχισαν, οι δικαστικές αρχές, δεν παρενέβησαν για να αποτρέψουν την αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος και στο πεδίο αλλά και στις δικαστικές αρχές.

Όσον αφορά το εάν διαπιστώνεται πολιτική παρέμβαση, ανέφερε ότι σύμφωνα με το ίδιο το πόρισμα, δεν ήταν αυτός ο σκοπός του πορίσματος.

“Οι συγγενείς θέλουμε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες, σε όλους όσοι εμπλέκονται ακόμη και αν είναι πολιτικά πρόσωπα. Δεν έχουμε καμία διάθεση να εμπλακούμε σε αυτόν τον πολιτικό διάλογο”, είπε ακόμη.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη - απεργία: Το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ

Τέμπη: Δύο χρόνια από την τραγωδία - Η απεργία και οι κινητοποιήσεις

Εορτολόγιο - 28 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά στους Νέους Επιβάτες – Συναγερμός στα Λουτρά Λαγκαδά (βίντεο)Χθες 23:24 | Ειδήσεις

Την ίδια ώρα, το ξαφνικό μπουρίνι που πλήττει τις τελευταίως ώρες περιοχές στην Κεντρική Μακεδονία είχε ως αποτέλεσμα την πτώση τουλάχιστον 10 δένδρων.

Αδιανόητο περιστατικό στο Ηράκλειο: Τροχαίο απέναντι από....καραμπόλα (βίντεο)Χθες 22:29 | Ειδήσεις

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για σκηνές σοκ, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά προκλήθηκαν δύο τροχαία ατυχήματα σε απόσταση αναπνοής.

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για τις παραιτήσεις και το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕΧθες 17:23 | Ειδήσεις

Ισχυρές πολιτικές αναταράξεις προκαλεί το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, με φόντο τις παραιτήσεις τεσσάρων κυβερνητικών στελεχών.

Καμίνι η χώρα: Ξεπέρασε τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία - Που χτύπησε "κόκκινο" ο υδράργυροςΧθες 21:47 | Ειδήσεις

Τους 40 °C ξεπέρασε η θερμοκρασία και στην Αθήνα και τις γύρω περιοχές. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΠΑΟΚ - Λουτσέσκου: Να ξεκινήσουμε από την πρώτη μέρα με τη σωστή νοοτροπία23:59Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά στους Νέους Επιβάτες – Συναγερμός στα Λουτρά Λαγκαδά (βίντεο)23:44Κρήτη: Μοτοσυκλέτα παρέσυρε ανήλικη (εικόνες)23:29Βόρεια Ελλάδα: Ξεκίνησε η κακοκαιρία - "Άνοιξαν" οι ουρανοί σε Κοζάνη και Σέρρες (βίντεο)23:15Χρήστος Μπουκώρος: Παραιτούμαι για λόγους ευθιξίας, δεν θα επωμισθώ το βάρος όσων συμβαίνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ23:00Υμηττός: Απαγόρευση κυκλοφορίας για τον κίνδυνο φωτιάς - Τα σημεία στα οποία θα απαγορευθεί η διέλευση 22:46Αδιανόητο περιστατικό στο Ηράκλειο: Τροχαίο απέναντι από....καραμπόλα (βίντεο)22:31Missing Alert για την εξαφάνιση 31χρονου22:17Πυροσβεστική: 40 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα22:00Καμίνι η χώρα: Ξεπέρασε τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία - Που χτύπησε "κόκκινο" ο υδράργυρος21:46Τροχαίο που κόβει την ανάσα: Εργάτης έμεινε στον… αέρα μετά από σύγκρουση γερανού με νταλίκα (βίντεο)21:29Τζεφ Μπέζος - Λόρεν Σάντσεζ: Ο γάμος της χρονιάς και οι λαμπεροί καλεσμένοι21:15ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 4 Ιουλίου21:01Θεσσαλονίκη: Σε ποιες περιοχές θα απαγορεύεται η κυκλοφορία λόγω αυξημένου κινδύνου φωτιάς20:44Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθούν οι πληρωμές Ιουνίου 20:30Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:14Ασθένειες των ωοθηκών και πως επηρεάζουν την γονιμότητα19:59Σαμοθράκη: Τουρίστας ανασύρθηκε από καταρράκτη χωρίς τις αισθήσεις του19:45Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές της Κασσάνδρας για ένα 24ωρο 19:31Τραμπ - Ανώτατο Δικαστήριο: Δεν θα μπλοκάρουν τις προεδρικές αποφάσεις τα κατώτερα δικαστήρια19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο