Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή
Στα βόρεια και το Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη (κυρίως τη δυτική και νότια) και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, τοπικά 6 μποφόρ, γρήγορα στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει σχεδόν σε όλη τη χώρα τους 15 με 17 και τοπικά στα νότια ηπειρωτικά τους 18 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, άστατος καιρός με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα γύρω ορεινά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, άστατος καιρός με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα και από τις προμεσημβρινές ώρες πιθανόν και στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στη Θράκη βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, άστατος καιρός με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες έως το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 και τοπικά στα νότια 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, άστατος καιρός με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί έως 3 και στα ανατολικά βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 με 17 και τοπικά στα νότια 18 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Κρήτη (κυρίως τη δυτική και νότια). Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το πρωί. Οι άνεμοι αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Ύφεση αναμένεται από το πρωί. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 6, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 και τοπικά στα νότια έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, άστατος καιρός με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά τμήματα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στις Σποράδες βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο 1 Μαρτίου
Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά αρχικά θα είναι ασθενείς, βαθμιαία όμως από το μεσημέρι θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 15 με 17 βαθμούς και κατά τόπους στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 18 βαθμούς Κελσίου.