LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 25 Φεβρουαρίου 2025 16:23 | Ανανέωση: 25 Φεβρουαρίου 2025 16:59

Τέμπη - 28 Φεβρουαρίου: Πως θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Πολλές ενώσεις εργαζομένων έχουν προκηρύξει κινητοποιήσεις για τις 28 Φεβρουαρίου, ανήμερα της επετείου της τραγωδίας στα Τέμπη. Με ποιες αλλαγές θα γίνουν τα δρομολόγια των ΜΜΜ στην πρωτεύουσα.

Τρένο - Τραινοσέ - Προαστιακός

Εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισαν για την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, ημέρα που συμπληρώνονται δύο χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ απαιτούν-διεκδικούν «Όχι άλλα Τέμπη, δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, ασφαλείς, σύγχρονες, ποιοτικές» και καλούν τα μέλη τους στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Από τις 9:00 το πρωί έως τις 17:00 θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ), την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, ημέρα συμπλήρωσης δυο ετών από το δυστύχημα στα Τέμπη.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, τα Σωματεία Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, τονίζουν πως αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας  , ωστόσο το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Τραμ θα κυκλοφορούν από τις 9:00 π.μ. έως τις 17:00, ανταποκρινόμενοι στην επιθυμία του Συλλόγου «Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28/02/2023».

Ειδικότερα, αναφέρουν «τιμώντας τα θύματα και τις οικογένειές τους, συμμετέχουμε και στηρίζουμε την Πανελλαδική Απεργία στις 28 Φλεβάρη, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας, μνήμης και αντίστασης!! Ανταποκρινόμενοι στην επιθυμία του Συλλόγου «Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28/02/2023»,. αφενός συμμετέχουμε στην κινητοποίηση αυτή, αφετέρου συμβάλλουμε στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου, με ενδιάμεση «διακοπή» της απεργίας! Συνεπώς, για τη διευκόλυνση του συλλαλητηρίου, την Παρασκευή 28-2-2025, οι συρμοί θα κινηθούν από τις 9:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα.

Αστικό λεωφορείο

Στις 11:00 π.μ. της ίδιας ημέρας, στο Σύνταγμα, γινόμαστε ένα με το ποτάμι αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας των συνανθρώπων μας! Γιατί η δικαιοσύνη απονέμεται στα δικαστήρια αλλά κατακτιέται στους δρόμους».

Οι εργαζόμενοι, καλούν την εταιρεία ( ΣΤΑΣΥ ΑΕ), να μεριμνήσει για τη μέγιστη εξυπηρέτηση του πλήθους και την ομαλή του μετάβαση, μέσω των συρμών και των υπηρεσιών ασφαλείας της ΣΤΑΣΥ.

Τρένο - Τραινοσέ - Προαστιακός

«Την ερχόμενη Παρασκευή, συμπληρώνονται 2 χρόνια από την τραγική εκείνη ημέρα, όπου η σύγκρουση των δύο τρένων στην κοιλάδα των Τεμπών, κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους! ! !

Δύο χρόνια παρήλθαν και οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι των θυμάτων ακόμη δεν βρήκαν τη δικαίωση (ούτε καν την ηθική) που αρμόζει στην εν λόγω τραγωδία!!! Έτσι, για ακόμη μια φορά το αίσθημα δικαιοσύνης πάει περίπατο, καθώς υπονομεύεται από κάθε είδους κατασκευασμένα συμφέροντα και οι πολίτες οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι ιδίως για κάποιους όλα επιτρέπονται, αφού η ατιμωρησία είναι για αυτούς δεδομένη, αφήνοντας όλους τους υπόλοιπους με το αίσθημα της κατάφωρης αδικίας και του ανυπεράσπιστου, έναντι των αυθαιρεσιών.

Λεωφορείο - λεωφορεία - Αθήνα

Το παρήγορο στην τραγωδία των Τεμπών, είναι πως το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο, συμπαρίσταται και στηρίζει τον αγώνα μέχρι την Τελική Ηθική και Ουσιαστική Δικαίωση, όσα χρόνια και αν περάσουν. Απαιτεί να αποδοθούν οι ευθύνες στους ενόχους και να χυθεί άπλετο φως στην όποια συγκάλυψη επιχειρούν να καταφέρουν οι άμεσα και έμμεσα «αφανείς» -μέχρι ενός σημείου- αυτουργοί και συνωμότες αυτού του εγκλήματος. . . ! ! !» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς.

ταξί

Ποιες ώρες «τραβούν χειρόφρενο» τα ταξί

Την προκήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στις 28 Φεβρουαρίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ), συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις σωματείων και πολιτών, με αφορμή τα δύο χρόνια από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η κινητοποίηση γίνεται «για την ημέρα μνήμης για τα θύματα των Τεμπών. Ζητάμε άμεσα απονομή δικαιοσύνης για τα παιδιά που χάθηκαν άδικα σε αυτό το δυστύχημα.

Παρακαλούμε τα σωματεία-μέλη μας όπως συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν κατά τόπους. Το χρωστάμε στα παιδιά που χάθηκαν. Το χρωστάμε στα παιδιά μας».


Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη - Παπαγγελής: Τα παπούτσια της κόρης μου ακόμη μυρίζουν “βενζίνη και οινόπνευμα” (βίντεο)

Τέμπη - Καρατζόγλου: Συγκλονίζει η “κατάθεση ψυχής” από την μητέρα της Κέλλυς (βίντεο)

Τέμπη - Χούπας: Στο τέλος θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι το παιδί μου αυτοκτόνησε (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑντιδράσεις αντιπολίτευσης για τις παραιτήσεις και το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕΣήμερα 17:23 | Ειδήσεις

Ισχυρές πολιτικές αναταράξεις προκαλεί το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, με φόντο τις παραιτήσεις τεσσάρων κυβερνητικών στελεχών.

Καμίνι η χώρα: Ξεπέρασε τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία - Που χτύπησε "κόκκινο" ο υδράργυροςΣήμερα 21:47 | Ειδήσεις

Τους 40 °C ξεπέρασε η θερμοκρασία και στην Αθήνα και τις γύρω περιοχές. 

Λάρισα: Κατέληξε ηλικιωμένος μετά από τσίμπημα μολυσμένου τσιμπουριούΣήμερα 17:27 | Ειδήσεις

 Η νόσος έχει υψηλή θνητότητα (30-50% στους νοσηλευόμενους ασθενείς) καθώς δεν υπάρχει ειδική θεραπεία.

Τροχαίο που κόβει την ανάσα: Εργάτης έμεινε στον… αέρα μετά από σύγκρουση γερανού με νταλίκα (βίντεο)Σήμερα 21:08 | Ειδήσεις

Ένας εργάτης παραλίγο να χάσει τη ζωή του όταν, την ώρα που εκτελούσε εργασίες σε φανάρι κυκλοφορίας, διερχόμενη νταλίκα συγκρούστηκε με τον γερανό του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πυροσβεστική: 40 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα22:00Καμίνι η χώρα: Ξεπέρασε τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία - Που χτύπησε "κόκκινο" ο υδράργυρος21:46Τροχαίο που κόβει την ανάσα: Εργάτης έμεινε στον… αέρα μετά από σύγκρουση γερανού με νταλίκα (βίντεο)21:29Τζεφ Μπέζος - Λόρεν Σάντσεζ: Ο γάμος της χρονιάς και οι λαμπεροί καλεσμένοι21:15ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 4 Ιουλίου21:01Θεσσαλονίκη: Σε ποιες περιοχές θα απαγορεύεται η κυκλοφορία λόγω αυξημένου κινδύνου φωτιάς20:44Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθούν οι πληρωμές Ιουνίου 20:30Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:14Ασθένειες των ωοθηκών και πως επηρεάζουν την γονιμότητα19:59Σαμοθράκη: Τουρίστας ανασύρθηκε από καταρράκτη χωρίς τις αισθήσεις του19:45Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές της Κασσάνδρας για ένα 24ωρο 19:31Τραμπ - Ανώτατο Δικαστήριο: Δεν θα μπλοκάρουν τις προεδρικές αποφάσεις τα κατώτερα δικαστήρια19:17Φωτιά στην Αργιθέα κοντά σε σπίτια - Εστάλη 11219:03Κρήτη: Καραμπόλα με τραυματίες στην εθνική οδό (εικόνες)18:54Έγκλημα στη Λαμία: "Συγγνώμη για όλα" - Μετανιωμένος ο δολοφόνος του 59χρονου18:40Ρίτσαρντ Σιάο: Αυτός είναι ο 24χρονος νέος ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης18:26Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις παραιτήσεις και το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ18:12Λάρισα: Κατέληξε ηλικιωμένος μετά από τσίμπημα μολυσμένου τσιμπουριού 17:58Ολυμπιακός: Στο ΣΕΦ ο Τάισον Ουόρντ - Υπογράφει και ανακοινώνεται17:44Ξέσπασμα σε πτήση: ''Πονάω στους γλουτούς, θέλω business class!''17:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο