LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Φεβρουαρίου 2025 09:01

Πιερρακάκης για Τέμπη: Είμαστε με τον κόσμο που ζητά απαντήσεις - Η αντιπολίτευση καπηλεύεται την τραγωδία

Ευθείες βολές στα κόμματα της αντιπολίτευσης έξαπέλυσε μέσω του ΑΝΤ1 ο Υπ. Παιδείας για τις συγκεντρώσεις της Παρασκευής. Τι είπε για την σχολική βία, τους διορισμούς εκπαιδευτικών και τα Ωνάσεια Σχολεία.

Κυριάκος Πιερρακάκης - Καλημέρα Ελλάδα

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 μίλησε την Τρίτη ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κυριάκος Πιερρακάκης, τόσο για θέματα Παιδείας και σχολικής βίας, όσο και για την υπόθεση των Τεμπών.

Ερωτηθείς για τα συλλαλητήρια της Παρασκευής για τα Τέμπη και τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι όποιοι πάρουν μέρος θα πριμοδοτήσουν την αντιπολίτευση, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι «δεν θα υποδείξω σε κανέναν τι θα κάνει. Πρέπει κάποιος όμως να υπογραμμίσει την στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Πάνε να καπηλευθούν μια τραγωδία και να αναδείξουν ένα πολιτικό γεγονός και να δείξουν το μπόι τους ότι ειναι μεγαλύτερο από ότι πραγματικά είναι. Ο κ. Φάμελλος κρίθηκε και κατακρίθηκε μέσα στην Βουλή όταν προσπάθησε να συνδέσει τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου με την τραγωδία των Τεμπών. Ανάλογα ο κ. Ανδρουλάκης που λέει ότι δεν έχει μεπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη. Θέλουμε δικαιοσύνη και θέλουμε να δοθούν απαντήσεις».

Προσέθεσε ότι «Η αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να αντιδράσει, δεν έχει δικαίωμα να καληπευθεί. Είναι βαθιά εώλη και προσβλητική η κατηγορία περί συγκάλυψης, δηλαδή ότι εμείς παρακωλύουμε ή ότι δεν θέλουμε να εκδοθεί κάποιο πόρισμα. Το αντίθετο συμβαίνει. Έχουμε νομοθετήσει θέματα που ζήτησε η Δικαιοσύνη για την επιτάχυνση της υπόθεσης. Εμείς έχουμε κάθε λόγο να κινηθεί η Δικαιοσύνη και να στηριχθεί η Δικαιοσύνη που ειναι στο επίκεντρο του κράτους δικαίου».

Σε ερώτημα του Γιώργου Παπαδάκη ότι στις δημοσκοπήσεις, ένα ποσοστό κοντά στο 80% των ερωτηθέντων έχει την υποψία περί συγκάλυψης στην υπόθεση των Τεμπών, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε «σημασία έχει τι προτιμάμε: Την Ελλάδα των θεμσών ή την Ελλάδα της αυτοδικίας, αυτό είναι το ερώτημα, σε σχέση και με όσα λέει ο κ. Ανδρουλάκης».

«Είναι εθνικό τραύμα, είναι εθνική πληγή. Πρέπει να στηρίξουμε την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της και να την ενδυναμώσει ο καθένας από το δικο του μετερίζι και από την κυβέρνηση και από την αντιπολίτευση. Είμαστε μαζί με τον κόσμο, ο κόσμος ζητά απαντήσεις, η πληγή πρέπει να επουλωθει. Και οι απαντήσεις θα δοθούν και η πληγή θα επουλωθεί», είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στην συνέχεια της συζήτησης ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στα Ωνάσεια Σχολεία, λέγοντας ότι θα «εξελιχθούν» υφιστάμενα σχολεία, στα οποία η πλειονότητα των μαθητών θα συνεχίζει να είναι από την περιοχή όπου λειτουργεί το σχολείο.

Σημείωσε ακόμη ότι «πρέπει να αλλάξει ο επαγγελματικός προσανατολισμός και να μην είναι προσανατολισμένος μόνο στα πανεπιστήμια, αλλά να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχή, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πχ. στην Αρκαδία λειτουργεί φαρμακοβιομηχανία, σε περιοχές της Μακεδονίας είναι ανεπτυγμένη η οινοποιία».

«Κάναμε 10.000 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών φέτος και συνεχίζουμε την τακτική αυτή για να περιοριστούν στο ελάχιστο οι θέσεις αναπληρωτών και οι ελλείψεις καθηγητών», απάντησε σε σχετικό ερώτημα ο Υπ. Παιδείας.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου», λέγοντας ότι φέτος ξεκινούν ανακαινίσεις και αποκατάσταση ζημιών σε περισσότερα από 600 σχολεία, από τα συνολικά 12.710 σχολεία σε όλη την επικράτεια και τονίζοντας χαρακτηριστικά «δεν μπορεί το 2025 να έχεις έναν διαδραστικό πίνακα και δίπλα να πέφτουν σοβάδες».

 «‘Έχει σταλεί ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός στο σχολείο και συνεδριάζει ο σύλλογος των καθηγητών για να υπάρξουν οι δέουσες επιπτώσεις στους υπαίτιους. Με τον νέο κανονισμό λειτουργίας των σχολείων που ισχύει απο φέτος, μπορούν μόνοι τους ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων να αποφασίσουν ακόμη και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος»,επεσήμανε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφερόμενος στο περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού μαθητή από μαθητές όμορου σχολείου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.


Ειδήσεις σήμερα:

Κλιντ Χιλ: Πέθανε ο άνθρωπος που προσπάθησε να σώσει τον Κένεντι

12χρονος περπατούσε μόνος στην Εθνική Οδό: Συνελήφθη η μητέρα, που τον αναζήτησε μετά από ώρες!

Ξυλοδαρμός ανήλικου σε σχολείο: “Τον χτυπούσαν τρεις μαθητές μας, δεν ξέρω πως βρέθηκε στο προαύλιο μας”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν σε όλη την ΑττικήΣήμερα 20:58 | Ειδήσεις

Ποια σημεία παραμένουν ακόμα κλειστά.

Μουντιάλ 2026: Η κλήρωση των 12 ομίλωνΣήμερα 21:50 | Ειδήσεις

Ποια τα γκρουπ δυναμικότητας που καθόρισαν την κλήρωση.

Πατρών – Πύργου: Οδηγός προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο αγροτών – Παραλίγο να τραυματίσει πεζούς και αστυνομικόΣήμερα 21:35 | Ειδήσεις

Νωρίτερα, οι αγρότες στα διόδια της Κάτω Αχαΐας έκλεισαν για ακόμα μία φορά τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου και την παλιά εθνική οδό Πατρών – Πύργου.

Συνάντηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με τον Mητροπολίτη Θεσσαλονίκης ΦιλόθεοΣήμερα 18:39 | Ειδήσεις

Στη συνάντηση, που σύμφωνα με ανάρτηση της Μητρόπολης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, την κ. Γκίλφοϊλ συνόδευσε ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Τζέρι Ισμαήλ (Jerry Ismail).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θάσος: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε από τον πρώην σύζυγό της 23:18Μετρό Θεσσαλονίκης: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δοκιμών23:10Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2 ετών ανιψιά του μέσα στο αμάξι... γιατί τον καταδίωξαν αστυνομικοί 23:02Εξαρθρώθηκε ομάδα που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ - Ανάμεσα τους γιατροί και φαρμακοποιός22:54Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενισχύει τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας (εικόνες)22:44Καλαμάτα: Ξεκόλλησε μαρκίζα 4 καταστημάτων στο κέντρο της πόλης (εικόνες)22:34ΚΑΕ Ολυμπιακός: Η ομάδα θα καλύψει τα έξοδα της Φενερμπαχτσέ στην επιστροφή της22:24Μουντιάλ 2026: Η κλήρωση των 12 ομίλων22:14Λειψυδρία: “Μικρή ανάσα” στα αποθέματα νερού από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις22:04Κακοκαιρία Byron: Σύσκεψη συντονισμού για την καταγραφή ζημιών και την αποζημίωση πληγέντων στη Δυτική Αττική21:54Πατρών – Πύργου: Οδηγός προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο αγροτών – Παραλίγο να τραυματίσει πεζούς και αστυνομικό21:44Missing alert για την εξαφάνιση 33χρονου21:34Ηράκλειο Κρήτης: Στη φυλακή οι γονείς για την κακοποίηση των οκτώ παιδιών τους 21:24Κακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν σε όλη την Αττική21:09Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Την Δευτέρα αναμένεται η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας20:55Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και Αντικύθηρα20:41ANT1 Sports: Ο Ολυμπιακός ευελπιστεί για νίκη ώστε να παραμείνει στην κορυφή20:29Τέλλογλου: "Στα συρτάρια" παραμένει χορηγία 50 εκατομμυρίων ευρώ, για έργα ύδρευσης και άρδευσης στην Θεσσαλία20:15ΗΠΑ: Νέες επαφές μεταξύ Ουκρανών και Αμερικάνων - Ο Γουίτκοφ θα μιλήσει για την συνάντηση του με τον Πούτιν20:01Κακοκαιρία Byron - Δήμαρχος Μάνδρας: Τα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν μετά την τραγωδία του 2017 απέδωσαν (βίντεο)19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο