LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 23 Φεβρουαρίου 2025 15:01

Ινδία: 18χρονη κατήγγειλε τον βιασμό της από 58 άνδρες

Οι άνδρες φέρεται να βίαζαν την κοπέλα από την ηλικία των 13 ετών. Ο εφιάλτης που ζούσε και πώς αποκαλύφθηκαν οι αποτρόπαιες πράξεις.

Γυναίκες - σεξουαλική επίθεση - Μανιπούρ - Ινδία

(εικόνα αρχείου)

Μια συγκλονιστική υπόθεση κακοποίησης έχει προκαλέσει αποτροπιασμό στην πολιτεία Κεράλα της Ινδίας. Ένα 18χρονο κορίτσι από την κοινότητα των Νταλίτ, τη χαμηλότερη κάστα του ινδικού κοινωνικού συστήματος, αποκάλυψε ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση, βιασμό και εκβιασμό από 58 άνδρες και αγόρια κατά τη διάρκεια πέντε ετών, από την ηλικία των 13 ετών.

Η φρίκη ήρθε στο φως όταν η νεαρή μίλησε σε σύμβουλο που επισκέφθηκε το κολλέγιο της. Μεταξύ των κατηγορούμενων βρίσκονται γείτονες, συγγενείς, συμμαθητές και γνωστοί της, ηλικίας από ανηλίκους έως άνδρες στα μέσα της δεκαετίας των 40. Η αστυνομία της Κεράλα έχει ήδη συλλάβει τους 58 υπόπτους, ενώ δύο άνδρες έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Οι αρχές ερευνούν αν η αρχική κακοποίηση, που φέρεται να βιντεοσκοπήθηκε από τον πρώτο δράστη, χρησιμοποιήθηκε για εκβιασμό και εξαναγκασμό της νεαρής σε περαιτέρω σεξουαλική εκμετάλλευση και εμπορία. Η κακοποίηση συνέβη σε διάφορους χώρους – σε σπίτια, αυτοκίνητα, στάσεις λεωφορείων και αγρούς.

Παρά τη σοβαρότητα της υπόθεσης, η κοινή γνώμη της Ινδίας δεν έχει εκδηλώσει την ίδια οργή όπως σε άλλες περιπτώσεις. Ακτιβιστές αποδίδουν αυτή τη σιωπή στο γεγονός ότι η κοπέλα ανήκει στους Νταλίτ, μια περιθωριοποιημένη κοινότητα που αντιμετωπίζει διακρίσεις και κοινωνικό αποκλεισμό, αναφέρει δημοσίευμα του CNN.

Οι γονείς της κοπέλας, εργάτες με χαμηλά εισοδήματα, δεν γνώριζαν την κακοποίηση, καθώς εργάζονταν πολλές ώρες. Η ίδια δέχεται πλέον ψυχολογική υποστήριξη σε καταφύγιο, ενώ και η μητέρα της λαμβάνει συμβουλευτική βοήθεια.

Η υπόθεση αναδεικνύει τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες των Νταλίτ στην αναζήτηση δικαιοσύνης. Παρά τους αυστηρότερους νόμους κατά των σεξουαλικών εγκλημάτων στην Ινδία, τα ποσοστά καταδίκης παραμένουν χαμηλά – μόλις 27% το 2022. Η φωνή της 18χρονης, ωστόσο, δίνει ελπίδα ότι η αλήθεια μπορεί να βγει στο φως και να υπάρξει δικαίωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Το πρωτογενές πλεόνασμα, η υποχώρηση της σεισμικής δραστηριότητας και η... “Οδύσσεια” του Νόλαν

Τέμπη - Ασλανίδης: Ο κόσμος θα μας δικαιώσει, έχουμε “ατσαλωθεί”

Πάπας Φραγκίσκος: Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαHellenic Train: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της έκρηξηςΧθες 23:34 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της Hellenic Train για την έκρηξη αλλά και για υλικές ζημιές που προκλήθηκαν.

Διπλή δολοφονία – Αίγιο: Το παρελθόν του 23χρονου δράστη και τα ερωτήματα που προκύπτουνΧθες 17:37 | Ειδήσεις

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με την διπλή δολοφονία των 2 ανδρών στο Αίγιο από έναν 23χρονο.

Τέμπη: Ποινική Δίωξη σε Τριαντόπουλο για παράβαση καθήκοντος - Με 190 “ναι” παραπέμπεται στο Δικαστικό ΣυμβούλιοΧθες 20:18 | Ειδήσεις

Την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στον Χρήστο Τριαντόπουλο αποφάσισε η Βουλή με ευρεία πλειοψηφία 190 βουλευτών, έναντι 10 που καταψήφισαν.

Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας: Νίκη για το “Τριφύλλι” στην παράταση (εικόνες)Σήμερα 00:00 | Ειδήσεις

Αρνούμενος να ηττηθεί ακόμη και σε αδιάφορη αναμέτρηση, καθώς είχε “κλειδώσει” την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου της Euroleague, ο Παναθηναϊκός πήρε στην παράταση την 22η νίκη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας: Νίκη για το “Τριφύλλι” στην παράταση (εικόνες) 23:59Hellenic Train: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της έκρηξης 23:48Ο Ναν έγινε ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού που βγαίνει πρώτος σκόρερ στη Euroleague23:34Το 1ο Athens Pizza Festival έρχεται τον Σεπτέμβριο23:20Θεσσαλονίκη: Ανάγκαζαν 17χρονο να διακινεί ναρκωτικά και πλαστά χρήματα23:07Χανιά: Ανήλικη κατηγορεί τη μητέρα της ότι την εξέδιδε22:53Ροζ Φεγγάρι 2025: Πότε θα δούμε την πανσέληνο του Απριλίου 22:40ΗΠΑ: Ο Τραμπ ζητά από το Κογκρέσο να καταργήσει την αλλαγή της ώρας22:26Χανιά: Παρασύρθηκε 40χρονος από διερχόμενο όχημα - Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ22:11Placebo και Nocebo στον Καρκίνο του Μαστού: Η Δύναμη του Μυαλού στην ογκολογική Θεραπεία21:57Πάλη: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μαρία Πρεβολαράκη - Δάκρυσε στον Εθνικό Ύμνο (βίντεο)21:41Hellenic Train: Έσκασε η βόμβα στα γραφεία της εταιρείας μετά το απειλητικό τηλεφώνημα21:27ΗΠΑ: Νέα φονική πτώση αεροπλάνου στη Φλόριντα (εικόνες) 21:14Δημόσιο χρέος: Δέκα χρόνια νωρίτερα ξεχρεώνει το πρώτο μνημόνιο η Ελλάδα21:00Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαπέ: Στα άκρα οδηγείται η κόντρα τους20:47Βόρεια Μακεδονία: Εξιτήριο για την 25χρονη από το Κότσανι που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου20:32Τέμπη: Ποινική Δίωξη σε Τριαντόπουλο για παράβαση καθήκοντος - Με 190 “ναι” παραπέμπεται στο Δικαστικό Συμβούλιο20:18Αλμυρός: Μαχαίρωσε τον γείτονα για τρεις ελιές και πέντε μέτρα περίφραξης20:04Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο19:49Ποταμός Χάντσον: Πώς έγινε η συντριβή του ελικοπτέρου - Η εταιρία ενοικίασης έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ερευνών άλλες 2 φορές 19:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο