LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 22 Φεβρουαρίου 2025 15:09

Τραμπ - Associated Press: Μηνύει αξιωματούχους της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό δημοσιογράφων του

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και επισημαίνει ότι ο αποκλεισμός των δημοσιογράφων συνιστά «πλήγμα στον πυρήνα της Πρώτης Τροποποίησης του Αμερικανικού Συντάγματος»

Associated Press - AP

Επικαλούμενο την παραβίαση της ελευθερίας του λόγου, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press προχώρησε σε μήνυση εις βάρος τριών αξιωματούχων της κυβέρνησης Τραμπ, που προχώρησαν στον αποκλεισμό των δημοσιογράφων του από προεδρικές εκδηλώσεις. Οι αξιωματούχοι επέβαλαν 10ήμερο αποκλεισμό στους δημοσιογράφους του πρακτορείου, διότι δεν ακολουθεί πλήρως τη μετονομασία του Κόλπου του Μεξικού σε Κόλπο της Αμερικής.

Με τη μήνυσή του το Associated Press ζητά την άρση του αποκλεισμού των εργαζομένων του, οι οποίοι διατηρούν την πρόσβαση στις γενικές ενημερώσεις στον Λευκό Οίκο, αλλά έχουν αποκλειστεί από τις «κλειστές ενημερώσεις» και τις εκδηλώσεις εντός του προεδρικού μεγάρου των ΗΠΑ, στο προεδρικό αεροσκάφος, αλλά και στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα.

Τραμπ

Ο πόλεμος του Τραμπ κατά της ενημέρωσης

Στην αγωγή που κατατέθηκε την Παρασκευή στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον, το Associated Press υποστηρίζει ότι ο αποκλεισμό του συνιστά αντισυνταγματική προσπάθεια του Λευκού Οίκου να ελέγξει τον ελεύθερο λόγο.

«Ο Τύπος και όλοι οι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν μόνοι τους τα λόγια τους και να μην υφίστανται αντίποινα από την κυβέρνηση», αναφέρεται στην αγωγή, εις βάρος της Επιτελάρχη του Λευκού Οίκου Σούζαν Γουάιλς, του Αναπληρωτή Επιτελάρχη Τέιλορ Μπούντοβιτς και της Υπουργού Τύπου Καρολίν Λέβιτ.

«Αυτή η στοχευμένη επίθεση στη συντακτική ανεξαρτησία και την ικανότητα του Associated Press να συγκεντρώνει και να αναφέρει ειδήσεις συνιστά πλήγμα στον πυρήνα της Πρώτης Τροποποίησης του Αμερικανικού Συντάγματος», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων στην αγωγή του και προσθέτει: «Ζητούμε από αυτό το δικαστήριο να επανορθώσει αμέσως».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, την περασμένη Τρίτη, δήλωσε ότι «Θα τους κρατήσουμε έξω (σ.σ. το Associated Press) μέχρι να συμφωνήσουν ότι είναι ο Κόλπος της Αμερικής».

Τις επόμενες ημέρες, περίπου 40 ειδησεογραφικοί οργανισμοί υπέγραψαν μια επιστολή υπό την αιγίδα της Ενωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, με την οποία καλούν τον Λευκό Οίκο να πάρει πίσω την απόφαση αποκλεισμού του Associated Press. Μεταξύ των υπογραφόντων είναι και δημοσιογραφικοί οργανισμοί που στηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως το Fox News Channel και το Newsmax.

Πηγή: Associated Press


Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη - Γεωργιάδης: Τελείωσε η περίοδος που ακούγαμε σιωπηλοί να μας λένε ότι κάνουμε συγκάλυψη

ΗΠΑ: Ο Τραμπ “ξήλωσε” τον αρχηγό του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας

Κομισιόν: Ξεκινάει η συζήτηση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ για το black out στο FIR ΑθηνώνΣήμερα 13:39 | Ειδήσεις

Ο υπουργός Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε την παραίτησή του νωρίτερα.

Αγρότες: Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας (εικόνες)Σήμερα 14:03 | Ειδήσεις

Το κλίμα ήρθε να δυναμιτίσει και η είδηση του βανδαλισμού των τρακτέρ δύο αγροτών που συμμετείχαν στη χθεσινή σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 .

Σοκ στο Αιγάλεω: Ηλικιωμένη αυτοπυρπολήθηκε έξω από κατάστημαΣήμερα 18:03 | Ειδήσεις

Η ηλικιωμένη γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τσιάρας: Χωρίς ΑΤΑΚ και το 2026 αυτοτελή αγροτεμάχια κάτω των 20 στρεμμάτωνΣήμερα 16:08 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά το τέλος της τρίωρης συνάντησης με τους εκπροσώπους των δεκατεσσάρων μπλόκων στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΑΔΕ: Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων μείωσης ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένες κατοικίες φυσικών προσώπων για το 202619:22Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου19:08Κιλκίς: Ελεύθερος με όρους ο 58χρονος που κατηγορείται ότι παρέσυρε αστυνομικό επειδή του έκοβε κλήση18:54Λάρισα: Πυρκαγιά σε διαμέρισμα - Απεγκλωβίστηκε οικογένεια με μωρό18:40"Αποκαλύψεις" - Εξαφάνιση 16χρονης: Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών18:26Σοκ στο Αιγάλεω: Ηλικιωμένη αυτοπυρπολήθηκε έξω από κατάστημα18:16Σε απόγνωση οι βιομηχανίες λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων18:06Το Ιράν υπόσχεται γρήγορες δίκες για τους διαδηλωτές που έχουν συλληφθεί - Σήμερα η εκτέλεση 26χρονου κρατουμένου17:56Ερέτρια: Άγρια συμπλοκή ανηλίκων σε σχολείο 17:46Νέος κύκλος ειδοποιητηρίων στο πλαίσιο των διασταυρωτικών ελέγχων οχημάτων – Ήδη καταγράφονται τα πρώτα δεδομένα συμμόρφωσης17:36Εξαφάνιση 16χρονης Λόρα: Βίντεο ντοκουμέντο από την παρουσία της στην περιοχή του Ζωγράφου 17:26Λεβαδειακός: Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η ομάδα της Βοιωτίας - Πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας17:16Εξαφάνιση 16χρονης: Αυτόπτης μάρτυρας που είδε τη Λόρα στην Αθήνα στις "Αποκαλύψεις" - Της δείξαμε τη φωτογραφία της και έφυγε17:06Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:52Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο - "Έπεσαν" πυροβολισμοί16:42Αθήνα: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους στο κέντρο της πόλης16:32Θεσσαλονίκη: Κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα στα διόδια Μαλγάρων16:22Τσιάρας: Χωρίς ΑΤΑΚ και το 2026 αυτοτελή αγροτεμάχια κάτω των 20 στρεμμάτων16:12"Αποκαλύψεις" - Φοινικούντα: Οι αναζητήσεις στο ChatGPT που "καίνε" τον ανιψιό του θύματος16:02Συνάντηση Τασούλα - Καραμανλή στο Προεδρικό Μέγαρο 15:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο