Βασίλης Καλογήρου - Αδειλίνη: Η μητέρα, που αφήνει υπόνοιες για δολοφονία, να καταθέσει στον Εισαγγελέα ονόματα και αποδείξεις
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας την ακόλουθη παραγγελία:
Προς τον κ. Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας
Παρακαλούμε να ενεργήσετε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διακρίβωση των αιτίων θανάτου του Βασίλη Καλογήρου, δίνοντας τις απαραίτητες, κατά την κρίση σας, κατευθύνσεις στις ήδη επιληφθείσες του θέματος και διενεργούσες αυτεπάγγελτη προανάκριση αστυνομικές αρχές.
Στο πλαίσιο αυτής, να λάβετε ο ίδιος κατάθεση της κ. Σοφίας Αποστολάκη, η οποία έχει διατυπώσει δημόσια υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια σε βάρος του ανωτέρω υιού της, προκειμένου να κατονομάσει το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θεωρεί υπαίτια γι’ αυτήν, προσκομίζοντας και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.
Να εξεταστούν επίσης και ο πατέρας, καθώς και ο θείος του θανόντος.
Να μας ενημερώσετε σχετικά.
Άρειος Πάγος για Βασίλη Καλογήρου: Η ίδια η μητέρα του μας έλεγε ότι η εξαφάνιση δεν είχε σχέση με τα εισαγγελικά καθήκοντα της
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφέρεται στην συσχέτιση, που έκανε πολιτικός αρχηγός, του θανάτου του Βασίλη Καλογήρου με τα καθήκοντα της μητέρας του, η οποία είναι εισαγγελέας Εφετών Λάρισας.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «σε πρόσφατη τοποθέτησή του πολιτικός αρχηγός, αναπαράγοντας ουσιαστικά αντίστοιχες αναρτήσεις ανωνύμων, κυρίως, διαδικτυακών κηνσόρων, δήλωσε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ότι: «σήμερα η ελληνική κοινωνία συγκλονίζεται και ζητάει απαντήσεις μετά την αποκάλυψη του θανάτου του γιου της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας». Και διατύπωσε, μεταξύ άλλων, και το πιο κάτω πανηγυρικό ερώτημα, απευθυνόμενος προσωπικά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: «Γιατί είχε βιαστεί η κα Αδειλίνη και είχε αποκλείσει κάθε συσχέτιση της εξαφάνισης του γιου της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας με τα καθήκοντά της; (ενν. της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας)».
Κατόπιν αυτών, οφείλω να δηλώσω δημόσια ότι η κα Σοφία Αποστολάκη, Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας, λίγες μόλις μέρες μετά την εξαφάνιση του γιου της Βασίλη Καλογήρου, σε επικοινωνία μας, εξέφρασε τη θλίψη και τη δυσαρέσκειά της για δημοσιεύματα που συσχέτιζαν το πιο πάνω γεγονός με τα εισαγγελικά της καθήκοντα. Την ίδια δυσαρέσκεια εξέφρασε η κα Αποστολάκη και στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος. Αυτός ήταν ο λόγος των ανακοινώσεων στις οποίες προέβησαν στις αρχές Ιανουαρίου και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με τις οποίες εν ολίγοις στηλιτεύθηκε οποιαδήποτε σύνδεση του οδυνηρού ανθρώπινου περιστατικού της εξαφάνισης του γιου της ανωτέρω συναδέλφου Εισαγγελέως με κάθε μορφής εκμετάλλευση υπό τον μανδύα της δήθεν ενημέρωσης του κοινού. Σχετική, άλλωστε, είναι και η δήλωση του Γ. Τσούκαλη, ερευνητή της οικογένειας του τότε αγνοούμενου Βασίλη Καλογήρου, που διαλαμβάνεται στο tovima.gr της 25/1/2025, στο άρθρο με τίτλο «Λάρισα: Αγωνία για τον 39χρονο Βασίλη-Συνδέεται η υπόθεση με τα Τέμπη;» και την οποία αναφέρω αυτούσια: «Παρά το γεγονός ότι πέρασε ως σενάριο εξαφάνισης στον κοινό νου το επάγγελμα της μητέρας του Βασίλη, επειδή ως εισαγγελέας εφετών είχε αναλάβει την υπόθεση των Τεμπών, θα ήθελα να πω ότι και η οικογένεια και εγώ το αποκλείουμε. Είναι κάτι που δεν μας απασχολεί...
Λέων: Οι ενδείξεις δολοφονίας και οι εξετάσεις που θα δώσουν απαντήσεις
Φως στα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου του Βασίλη Καλογήρου, αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, καθώς από τη ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στη σορό του δεν προέκυψαν σαφείς ενδείξεις (δείτε εδώ τί έδειξε το κινητό του).
Το πρωί της Πέμπτης 20 Φεβρουαρίου, ο Γρηγόρης Λέων μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, "Καλημέρα Ελλάδα" και αναφέρθηκε σε όλα τα ενδεχόμενα του θανάτου του Βασίλη Καλογήρου ενώ έκανε λόγο ότι τόσο οι τοξικολογικές όσο και οι ιστολογικές εξετάσεις μπορούν να δώσουν απαντήσεις για τον θάνατο του αδικοχαμένου, Βασίλη Καλογήρου.
Όσα είπε ο Γρηγόρης Λέων στον ΑΝΤ1 για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου:
"Από μόνη της προφανώς και δεν μπορεί να δώσει απάντηση (η ιστολογική εξέταση) αλλά εχει γινει μια ολόκληρη ιατροδικαστική εξέταση. Εχει γινει η νεκροψία σε τι κατάσταση ήταν το παιδί όταν βρέθηκε και εξωτερικά και εσωτερικά των οργάνων", ανέφερε ο Γρηγόρης Λέων.
Σχετικά με τις απαιτούμενες εξετάσεις που διενεργήθηκαν ο ιατροδικαστής τόνισε ότι ήταν απαραίτητες για προχωρήσουν γρηγορότερα οι διαδικασίες: "Οι ιστολογικές και οι τοξικολογικές εξετάσεις ήταν απαραίτητες αλλα σε συνδυασμό με όλα τα άλλα θα ξεκλειδώσουν προφανώς τα πραγματικά αίτια θανάτου".
"Τουλάχιστον με αυτά που έχουν δημοσιευτεί για την εκκένωση του γαστρεντερικού συστήματος, οι συνάδελφοι προσπάθησαν να προσδιορήσουν πότε το παιδί έλαβε το τελευταιο γεύμα".
"Ο προσδιορισμός του χρόνου είναι βασικός και γίνεται κατά την διάρκεια της νεκροψίας. Με το πέρασμα των ημερών θα ξέρουμε και την ακριβή ημέρα. Η στάση του σώματος αιτιολογεί παθολογικά αίτια, μπορεί κάποιος να ξαποστάσει σε περιοχή δύσκολη απότι περιγράφουν".
"Από την στιγμή που δεν έχουμε άλλα ευρήματα για την αυτοχειρία, θα βρίσκαμε κάποια συσκευασία αντίστοιχη. Σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε τις εξετάσεις και για την εγκληματική ενέργεια. Το ενδεχομενο το στηριζουμε κυρίως στο κάταγμα, το εύρημα στον λάρυγγα".
"Είναι ένα κάταγμα όταν έχουμε περίπτωση στραγγαλισμού. Οι συνάδελφοι προσπαθούν να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα. Σε εποχη καλοκαιριού τα πραγματα θα ήταν πιο δυσκολα. Οι συναδελφοι λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας βοήθησε την θερμοκρασία συντήρησης των οργάνων του παιδιού". Aπό την ιατροδικαστική έρευνα υπάρχει εύρημα στον λάρυγγα του 39χρονου. Αυτό το εύρημα είναι που έκανε τους ιατροδικαστές να αφήσουν ανοιχτό το σενάριο του στραγγαλισμού σύμφωνα με τον Γρηγόρη Λέων.
Όπως ανέφερε η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή "Όταν θα έχουμε κάτι επιστημονικά ουσιαστικό να πούμε, τότε θα ζητήσουμε αρμοδίως άδεια από το Υπουργείο και θα σας ενημερώσουμε".
Ζάκυνθος: Θρίλερ με την νεκρή συμβολαιογράφο - Αστυνομικοί της ΓΑΔΑ έφτασαν στο νησί
Αρτέμιδα: Νεκρός 17χρονος - Κοιμήθηκε σε σπίτι φίλου του και δεν ξύπνησε ποτέ