LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 19 Φεβρουαρίου 2025 08:32 | Ανανέωση: 19 Φεβρουαρίου 2025 10:10

Βασίλης Καλογήρου: Τα σενάρια, τα “κενά” και οι ομοιότητες με την “υπόθεση Γιακουμάκη”

“Ήταν ένας περιπατητής. Δεν ήταν ούτε μαραθωνοδρόμος, ούτε λοκατζής”, ανέφερ εο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1. 

Βασίλης Καλογήρου - Σορός - Τύρναβος - 39χρονος - Λάρισα

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον εντοπισμό της σορού του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου που είχε εξαφανιστεί από τις 30 Δεκεμβρίου στην περιοχή της Λάρισας.

Αυτό που εξετάζεται είναι τα παθολογικά αίτια, η δηλητηρίαση, το δυστύχημα, αλλά και η εγκληματική ενέργεια, ενώ έχει αποδυναμωθεί το σενάριο της αυτοκτονίας. Στην περίπτωση πάντως της δολοφονίας, οι ιατροδικαστές συμφώνησαν ότι αυτή θα προήλθε μόνο από στραγγαλισμό ή ασφυχτικό θάνατο.

H Αικατερίνη Χατζούλη, τεχνικη σύμβουλος της οικογένειας αναφέρει:

"Ο χρονος θανάτου προσδιορίζεται δύο με τρεις ημέρες περίπου μετά την ημέρα εξαφάνισης του. Ως προς την αιτία του θανάτου διερευνώνται σαφώς η εγκληματική ενέργεια με τον μηχανισμό του στραγγαλισμού και του ασφυκτικου θανάτου, έρευνα που θα ολοκληρωθεί και θα τεκμηριωθεί με τα ιστοπαθολογικα".

Ο Δημήτρης Γαλεντέρης, ανέφερε πως το σενάριο της αυτοχειρίας είναι απομακρυσμένο, μετά τα ευρήματα των ιατροδικαστών για τον 39χρονο άνδρα.

Ακόμη, ανέφερε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ότι “θα πραγματοποιηθούν, περαιτέρω εξετάσεις στον λάρυγγα του Βασίλη για να αποκλειστούν παθολογικά αίτια, ενώ αναμένονται και οι τοξικολογικές εξετάσεις”.


Οι κυνηγοί της περιοχής που τον εντόπισαν ήταν κατηγορηματικοί, καθώς όπως τόνισαν περνούν συνεχώς από το σημείο με τα σκυλιά τους και αν ήταν η σορός εκεί νωρίτερα θα τον είχαν εντοπίσει.

Ο Γιώργος Τσούκαλης, ιδιωτικός ερευνητής που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση εξαφάνισης του 39χρονου, μίλησε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" το πρωί της Τετάρτης.

Σχετικά με το σημείο που βρέθηκε ο Βασίλης, ανέφερε ότι “ήταν ένας περιπατητής. Δεν ήταν ούτε μαραθωνοδρόμος, ούτε λοκατζής” και στη συνέχεια, τόνισε ότι, τόσο ο χρόνος μέχρι το σημείο από την τελευταία φορά που τον είδε επιβεβαιωμένα κάποιος, όσο και οι δυσμενείς γεωμορφολογικές αλλά και καιρικές συνθήκες θα επέτρεπαν να πάει στο σημείο αυτό ο 39χρονος.

Όπως ανέφερε ένα ερωτηματικό είναι το πώς βρέθηκε στο εν λόγω σημείο. Δεύτερο, είναι τα σκυλιά που “χτυπιούνταν” 4-5 ημέρες. Τι υπόλοιπες γιατί δεν γαύγιζαν διερωτάται ο ιδιωτικός ερευνητής και τρίτο, πως τον Ιανουάριο που ήταν ανοιχτή η κυνηγετική περίοδος περνούσαν από το σημείο που εντοπίστηκε κυνηγοί με τα σκυλιά τους. Πώς δεν εντοπίστηκε νωρίτερα; Θέτει το ερώτημα ο κ. Τσούκαλης, μεταξύ άλλων.

Σχετικά με την ανάρτηση της μητέρας του Βασίλη, ανέφερε ότι είναι μία συγκροτημένη και δομημένη προσωπικότητα και δεν θα μιλούσε τυχαία, χωρίς ενδείξεις για το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Βασίλης Καλογήρου: “Τα σκυλιά γάβγιζαν 4-5 ημέρες, αν η σορός ήταν εκεί συνεχώς θα γάβγιζαν και νωρίτερα”

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε το πρωί της Τετάρτης, ο Στέλιος Σπανογιάννης, ο κτηνοτρόφος τα σκυλιά του οποίου εντόπισαν την σορό του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου, στον Τύρναβο, σχεδόν 50 ημέρες μετά από την εξαφάνιση του, στις 30 Δεκεμβρίου, στην Λάρισα.

«Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος κι εγώ, δεν μας έχει ξανατύχει», είπε ο κτηνοτρόφος απαντώντας σε ερώτημα του Γιώργου Παπαδάκη για το πόσες ημέρες πριν από τον εντοπισμό της σορού γάβγιζαν τα σκυλιά του κοντά στο σημείο, όπου εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του ψυχολόγου.

«Αν ήταν εδώ η σορός, θα γάβγιζαν τα σκυλιά. Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου ήταν κυνηγετική περίοδος, κυνηγοί που με βρήκαν το βράδυ αφού εντοπίστηκε η σορός και το είπαν αυτό και στην Αστυνομία, έλεγαν ότι είχαν περάσει απο το σημείο, αλλά τα σκυλιά τους δεν είχαν αντιδράσει», είπε ο κ. Σπανογιάννης.

Σε ότι αφορά την συμπεριφορά των δικών του σκυλιών και το γιατί δεν είχε υποπτευθεί κάτι νωρίτερα, ανέφερε ότι «τα σκυλιά μου ήταν επί 4-5 ημέρες ήταν εκεί, σε εκείνο το σημείο, γύρω στα 700 μέτρα από την μονάδα μου. Δεν δίναμε σημασία κι εμείς γιατί έχουμε άγρια ζώα στην περιοχή, λύκους και αγριογούρουνα και συνήθως όταν γαβγίζουν τα σκυλιά προς το βουνό περνάει κάποιος λύκος ή κάποια αγέλη αγριογούρουνων».

«Ο δρόμος όπου βρέθηκε το παιδί φτιάχτηκε από την ΔΕΥΑ Λάρισας γιατί έχει πολλές γεωτρήσεις, συνήθως πήγαιναν συνεργεία της ΔΕΥΑΛ, αλλά τον χρησιμοποιούσαν και κυνηγοί, οπότε για όποια κίνηση στον δρόμο εκείνο ο νους μας πήγαινε σε συνεργεία ή σε κυνηγούς», κατέληξε ο κτηνοτρόφος.

Ο Γεράσιμος Κουρούκλης, υπεύθυνος Γραμμής “Silver alert” μίλησε στην εκπομπή και μεταξύ άλλων έκανε λόγο για μία “επανάληψη της δολοφονίας του Γιακουμάκη ως προς τον τρόπο που έγινε η δολοφονία, αλλά και τον τρόπο τον οποίον τον βρήκαμε”.

Όπως τόνισε ο κ. Κουρούκλης, “δεν υπάρχει περίπτωση να πέρασαν από το σημείο κυνηγόσκυλα και να μην εντόπισαν το πτώμα”.


Η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ ανέφερε στην ίδια εκπομπή για το περιστατικό, ανέφερε με τη σειρά της πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ιατροδικαστικές ενδείξεις, το πτώμα δεν φέρει εμφανή σημάδια βίας ή θανατηφόρα τραύματα, όμως οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, του ασφυκτικού θανάτου ή της εγκληματικής ενέργειας.

Για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, έχουν ληφθεί δείγματα για ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται. Παράλληλα, η αστυνομία ερευνά γύρω από την περιοχή με στόχο να χαρτογραφήσει τις τελευταίες κινήσεις του και να διαπιστώσει πώς βρέθηκε στην συγκεκριμένη τοποθεσία. Η οικογένεια του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου, θα πραγματοποιήσει σήμερα την κηδεία του, στις 12 το μεσημέρι, στον ιερό ναό του Αγίου Αχιλλείου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία “Coral”: Κύμα ψύχους, βοριάδες και “βουτιά” της θερμοκρασίας - Πού και πότε θα χιονίσει

Βασίλης Καλογήρου: Τα αναπάντητα ερωτήματα, οι αιχμές και η πολιτική κόντρα

Η σύνδεση ταμειακών - POS αποκάλυψε “κρυφά” έσοδα δισεκατομμυρίων

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμαΣήμερα 22:43 | Ειδήσεις

Εξετάζεται το σενάριο του αναμμένου τσιγάρου.

Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ - Ο 17χρονος στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι θα πεθάνωΣήμερα 20:02 | Ειδήσεις

Συγκλονίζει η περιγραφή του ενός από τους τέσσερις ανηλίκους, που έπεσαν από παιχνίδι σε λούνα παρκ στη Ρόδο.

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας Σήμερα 21:55 | Ειδήσεις

Οι ηγέτες ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

Αποφασισμένος για εκεχειρία ο Ζελένσκι – "Ιστορική η απόφαση παροχής εγγυήσεων ασφαλείας"Σήμερα 22:01 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ουκρανός πρόεδρος μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης της συμμαχίας των "προθύμων"

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγία Πετρούπολη: Εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το περίφημο "Φεστιβάλ των Ονείρων"23:58Συλλήψεις και πρόστιμα για φωτιές στην ύπαιθρο23:43Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ - Ο 17χρονος στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι θα πεθάνω23:26Επίσημο το "αντίο" στον Μαξίμοβιτς από τον Παναθηναϊκό23:12Επίθεση της Ζαχάροβα στον Μακρόν για τις δηλώσεις περί "συνθηκολόγησης" της Ουκρανίας22:58Τραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα22:44Ο Μισεουί έλαμψε στη νίκη - ανατροπή του Άρη επί του Αστέρα Τρίπολης22:29Αποφασισμένος για εκεχειρία ο Ζελένσκι – "Ιστορική η απόφαση παροχής εγγυήσεων ασφαλείας"22:15Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας 22:00Τουρκία: Νέα πυρκαγιά, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνονται από επτά χωριά21:44Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε έως το 2028 τον Νταβίντε Καλάμπρια 21:30"Κατέβασε ρολά" ο Ράγια, σκόραρε ο Καλαφιόρι κι η Άρσεναλ νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ21:14Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου- Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου21:00Δηλώσεις Φον ντερ Λάιεν - Ζελένσκι στις Βρυξέλλες: Τα σύνορα δεν αλλάζουν με τη βία, αυτές είναι αποφάσεις της Ουκρανίας20:45Χανιά: Ο ναυαγοσώστης που έσωσε 5 άτομα, στον ΑΝΤ1: Βούτηξα, χωρίς να έχω εξοπλισμό20:30Αυτοψίες για καταγραφή ζημιών από τις πυρκαγιές σε Χίο και Ζάκυνθο20:16Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο 38χρονου - Το προμηθεύτηκε από γνωστή της 20:02Στην Ουάσινγκτον με τον Ζελένσκι οι ευρωπαίοι ηγέτες19:46Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τέρενς Σταμπ19:32Σύλληψη 21χρονου για συμμετοχή σε ληστρική επίθεση σε βάρος φιλάθλων στην Αθήνα19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο