LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 16 Φεβρουαρίου 2025 21:57 | Ανανέωση: 16 Φεβρουαρίου 2025 22:09

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ολυμπιακό και το τρόπαιο

Σε έναν αγώνα... θρίλερ μεταξύ των αιωνίων μεγάλος νικητής και κυπελλούχος Ελλάδος αναδείχθηκε ο Παναθηναικός.

Κύπελλο μπάσκετ - Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Ο πολυνίκης του Κυπέλλου Ελλάδας, Παναθηναϊκός, επέστρεψε στον θρόνο του μετά από τρία «ερυθρόλευκα» χρόνια κυριαρχίας στον θεσμό! Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 79-75 του Ολυμπιακού στον τελικό του Final-8, που φιλοξενήθηκε στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου και πρόσθεσαν στην τροπαιοθήκη τους το 21ο Κύπελλο Ελλάδας (1979, 1982, 1983, 1986, 1993, 1996, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2019, 2021 και 2025).

Σε έναν τελικό ανατροπών, ο Παναθηναϊκός είχε την ψυχραιμία, τον MVP του καταληκτικού αγώνα, Κώστα Σλούκα, την αφύπνιση του Κέντρικ Ναν στον... επίλογο και την τεράστια προσφορά του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στη συγκομιδή των ριμπάουντ (17), για να στεφθεί μετά από τέσσερα χρόνια και πάλι Κυπελλούχος Ελλάδας.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν αυτός που σήμανε την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού στην τρίτη περίοδο, μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που ο Ισπανός φόργουορντ πάλευε σχεδόν μόνος του και ο Κέντρικ Ναν ήταν... άφαντος. Ο Αμερικανός NBAer συνέχισε να βρίσκεται σε λειτουργία... πτήσης και στο τρίτο δεκάλεπτο, για να μπει στο τέταρτο και να φορτώσει το αντίπαλο καλάθι με 15 πόντους, τελειώνοντας τον αγώνα με 17 (οι 2 ήταν από το πρώτο ημίχρονο). Αυτή η τριάδα άλλωστε, μαζί με τον εξαιρετικό και απόψε Τζέριαν Γκραντ, σήκωσε και το τρόπαιο στην απονομή!

Όσο για την ψυχραιμία; Το τριφύλλι βρέθηκε στο -4 (71-75) στο 1:45΄ πριν το φινάλε, μετά το τρίποντο του Φουρνιέ, που ολοκλήρωσε ένα σερί 0-11 για τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, Σλούκας, Ναν και Γκραντ ήταν εκεί, απαντώντας με δικό τους 9-0 για το τελικό 79-75.

Κύπελλο μπάσκετ - Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Πρώτοι σκόρερ των θριαμβευτών οι Κώστας Σλούκας και Κέντρικ Ναν, σημεινώνοντας από 17 πόντους, ενώ 11 πρόσθεσε ο Mr... double-double και των 17 ριμπάουντ, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Οι λίστα με τους... διψήφιους του Παναθηναϊκού, ολοκληρώθηκε από τον Τζέριαν Γκραντ των 10 πόντων.

Από τον Ολυμπιακό, που έχασε και τη μάχη της ρακέτας, στην οποία θεωρητικά υπερτερούσε, ξεχώρισε ο Σάσα Βεζένκοφ με 17 πόντους, ενώ 10 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν η συγκομιδή του Μουσταφά Φαλ. Ο Εβάν Φουρνιέ πρόσθεσε 11 και ο Νάιτζερλ Ουίλιαμς-Γκος 10.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 30-34, 59-54, 79-75

Κύπελλο μπάσκετ - Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Με τις άμυνες και το... άγχος να έχουν καταλάβει τους «αιώνιους», ο Ερνανγκόμεθ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ μετά από δύο λεπτά αστοχίας και από τις δύο ομάδες. Οι «πράσινοι», πάντως, ήταν αυτοί που αιφνιδίασαν τους «ερυθρόλεκους», γράφοντας γρήγορα το 6-0 στον φωτεινό πίνακα. Ωστόσο, με τον Βεζένκοφ να βρίσκει ρυθμό από μέση και μακρινή απόσταση και τον Λαρεντζάκη να είναι ψύχραιμος από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, ο Ολυμπιακός απάντησε με επιμέρους σκορ 2-9 για το προσπέρασμα (8-9). Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε καλύτερες συνεργασίες μέχρι το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου και περισσότερες λύσεις στην επίθεση, με τον Λαρεντζάκη να ευστοχεί από την κορυφή σε buzzer beater τρίποντο και να διαμορφώνει το +5 (16-21) για τους Πειραιώτες στο 10΄.

Στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου, ο Αταμάν εμπιστεύθηκε στο παρκέ το σχήμα με τα τρία γκαρντ (Σλουκας, Γκραντ, Μπράουν), τον Μήτογλου στη θέση «5» και τον Παπαπέτρου στο «4», με τους «πράσινους» να ροκανίζουν τη διαφορά και να μην αργούν να πετύχουν την ανατροπή (28-27), δια χειρός Γκραντ. Ωστόσο, η άνοδος του Φουρνιέ σε δημιουργία και εκτέλεση, έβαλε τον Ολυμπιακό και πάλι σε θέση ισχύος (28-31 στο 15΄), πριν ο ΜακΚίσικ κάνει πιο γρήγορο το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» και τους οδηγήσει εκ του ασφαλούς στα αποδυτήρια στο +4 (30-34). Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός τα... είχε με την αστοχία του από τα 6,75 στο πρώτο εικοσάλεπτο (1/14 τρίποντα) και τον Ναν σε... τελετουργία πτήσης (2π.).

To τρίποντο του Παπανικολάου στην έναρξη της τρίτης περιόδου έφερε τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στο +7 (30-37), αλλά η αφύπνιση του Σλούκα από τα 6,75 ξεκόλλησε επιθετικά τον Παναθηναϊκό, με τον αρχηγό των «πράσινων» να δίνει ρεσιτάλ σε οργάνωση, εκτέλεση και δημιουργία και να υπογράφει το επιμέρους σκορ 17-4, με το οποίο οι πρωταθλητές Ευρώπης προσπέρασαν με 47-41 στο 25΄. Το... γκολ-φάουλ του Οσμάν κράτησε την απόσταση για το «τριφύλλι» (57-50), πριν Βεζένκοφ και Ουίλιαμς-Γκος μαζέψουν τη διαφορά για τον Ολυμπιακό και γράψουν το 59-55 στο 30΄. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός πέτυχε σε αυτό το εξαιρετικό δεκάλεπτο περίπου τους πόντους που είχε συνολικά στο πρώτο ημίχρονο (σημείωσε στην τρίτη περίοδο 29 πόντους, τη στιγμή που σε όλο το πρώτο εικοσάλεπτο είχε 30!).

Κύπελλο μπάσκετ - Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου ο Παναθηναϊκός ευτύχισε να δει τον Ναν να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση, ο Μήτογλου έδωσε βοήθεια από τα 6,75 και ο Αμερικανός έφερε γρήγορα τον Παναθηναϊκό και πάλι στο +7 (66-59 στο 33΄), παρά τις προσπάθειες του Βεζένκοφ και του Ουίλιαμς-Γκος να μαζέψουν τη διαφορά. Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν έχασαν τη συγκέντρωση τους από την τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Αταμάν στη συνέχεια και με τον Ναν να συνεχίζει από εκεί που είχε... σταματήσει ξέφυγαν με 71-64 στο 36΄.

Ωστόσο, ο Βεζένκοφ έδωσε το έναυσμα της «ερυθρόλευκης» αντεπίθεσης από τα 6,75, ο Φουρνιέ ακολούθησε με... γκολ-φάουλ και ο ΜακΚίσικ με αιφνιδιασμό ολοκλήρωσε ένα σερί 0-8 για το προσπέρασμα. Ο Γάλλος σταρ με τρίποντο έδωσε στον Ολυμπιακός αέρα 4 πόντων (71-75), διευρύνοντας το σερί στο 0-11, αλλά μέχρι εκεί...

Ο Σλούκας από τη γραμμή των βολών (2/2), ο Ναν ισοφάρισε σε 75-75, μετά από χαμένο τρίποντο του Φουρνιέ και ένα λάθος του Ουίλιαμς-Γκος έκρινε το ματς, με τον Γκραντ να κλέβει να ξεχύνεται στον αιφνιδιασμό και να καρφώνει για το 77-75 στα 50.4΄΄. Ο Μπαρτζώκας κάλεσε timeout, αλλά ο Φουρνιέ αστόχησε και πάλι, με τον Ναν να μη λαθεύει «σφραγίζοντας» με το 79-75 το τρόπαιο για τον Παναθηναϊκό.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαρούχα, Τσιμπούρης, Μαγκλογιάννης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μπράουν 2, Σλούκας 17 (3), Όσμαν 7, Παπαπέτρου 5 (1), Γκραντ 10 (1), Ναν 17 (1), Γκέιμπριελ 3, Ερνανγκόμεθ 11 (1), Μήτογλου 7 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουίλιαμς-Γκος 10 (1), Λαρεντζάκης 7 (1), Φαλ 10, Βεζένκοφ 17 (2), Παπανικολάου 6 (2), Πίτερς 3, Μιλουτίνοφ 4, ΜακΚίσικ 7, Φουρνιέ 11 (2).

Κύπελλο μπάσκετ - Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Ειδήσεις σήμερα:

Λαύριο - Εκρηκτικά: Η απομάκρυνση του πλοίου και η παρέμβαση εισαγγελέα

Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Κρατούμενοι “ξεσηκώθηκαν” για τις τηγανητές πατάτες!

ΕΚΠΑ για Σαντορίνη - Αμοργό: Συνεχίζεται η σταδιακή μείωση των σεισμών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗΠΑ: Αμερικανοί βουλευτές θέτουν στον Τραμπ το θέμα των προκλήσεων ΕρντογάνΣήμερα 06:26 | Ειδήσεις

Μεταξύ των θεμάτων που θέτουν, είναι η συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου, οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και η πολιτική της «γαλάζιας πατρίδας».

Αιγάλεω: Ένοπλη ληστεία σε ψητοπωλείοΣήμερα 07:20 | Ειδήσεις

Οι δράστες εισέβαλλαν στο μαγαζί λίγο πριν το κλείσιμο του μαγαζιού, χτύπησαν τον ιδιοκτήτη που διακομίστηκε σε νοσοκομείο κι έφυγαν με τις εισπράξεις.

Eurovision 2025: Το βίντεο από την δεύτερη πρόβα της KlavdiasΣήμερα 07:26 | Ειδήσεις

Το απόσπασμα που δημοσιεύτηκε αποκαλύπτει ένα μέρος του αφηγήματος της σκηνικής εμφάνισης

Χαλκίδα: Κινηματογραφική καταδίωξη στο κέντρο της πόληςΣήμερα 06:13 | Ειδήσεις

Οδηγός πολυτελούς οχήματος, προκάλεσε τροχαίο, παραβίασε σήματα και προκάλεσε πανικό, πριν τελικά ακινητοποιηθεί.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αιγάλεω: Ένοπλη ληστεία σε ψητοπωλείο07:58Eurovision 2025: Το βίντεο από την δεύτερη πρόβα της Klavdias07:45Πύργος: Ραγδαίες εξελίξεις στη ληστεία με λεία μαμούθ07:31Λίβερπουλ: Ο Τσιμίκας φεύγει το καλοκαίρι από το Άνφιλντ07:18Χαλκίδα: Κινηματογραφική καταδίωξη στο κέντρο της πόλης07:04Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή06:50ΗΠΑ: Αμερικανοί βουλευτές θέτουν στον Τραμπ το θέμα των προκλήσεων Ερντογάν06:36Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Μαΐου06:23Τι καιρό θα κάνει σήμερα Παρασκευή 06:09Conference League: Για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό η Μπέτις, “λύγισε” στην παράταση τη Φιορεντίνα (βίντεο)00:42Πολ Χάγκις: Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για βιασμό00:13Ουκρανία-ΗΠΑ: Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ζελένσκι23:52Πάπας Λέων: Ποιος είναι ο διάδοχος του Φραγκίσκου23:35Ουκρανία-Ρωσία: Τον νέο ποντίφικα συνεχάρησαν οι αρχηγοί των δύο χωρών στέλνοντας ο καθένας το δικό του μήνυμα23:22Τραμπ: Ιστορική εμπορική συμφωνία με Βρετανία και ντιλ για ουκρανικά ορυκτά23:08Βατικανό: Ο πάπας Λέων ΙΔ΄ θεωρείται μετριοπαθής και συμφιλιωτικός22:54Σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση Θαλασσόλυκος σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο22:41Champions League: Ημιτελικοί που έμοιαζαν περισσότερο με... τελικούς22:27Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με Πούτιν: Τι αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν Ρωσίας και Κίνας 22:14Νέος Κόσμος: Έκρηξη σε διαμέρισμα - Τραυματίστηκε ανήλικο κορίτσι 21:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο