LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Φεβρουαρίου 2025 17:43

Τέμπη - Βουλή: Συνεχίζεται η πολιτική κοντρα για τον ρόλο της δικαιοσύνης

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα σε Μαξίμου και αντιπολίτευση για τον ρόλο της δικαιοσύνης στην υπόθεση των Τεμπών.

Νέος καυγάς ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση μετά τα πυρά που δέχεται η δικαιοσύνη για την έρευνα της τραγωδίας των Τεμπών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υψώνει ασπίδα προστασίας κάνοντας λόγο για θεωρίες συνομωσίας.

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ βάλλουν κατά ριπάς εναντίον του πρωθυπουργού

Σε δήλωση του Κώστα Τσουκαλά, Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρονται τα εξής: «Η εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ως μαχητή της θωράκισης της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας αποτελεί ίσως το πιο σύντομο ανέκδοτο. Επί διακυβέρνησής του, η εκτελεστική εξουσία λειτουργεί ανεξέλεγκτη και χωρίς φραγμούς, ενώ το κράτος δικαίου και η διάκριση των εξουσιών υπονομεύτηκαν καίρια. Ως πολιτικός προϊστάμενος μιας κρατικής υπηρεσίας, της ΕΥΠ, της επιτρέπει να παρανομεί μη εφαρμόζοντας απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου. Ως επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου επιτρέπει στους υπουργούς του να στοχοποιούν προέδρους ανεξάρτητων αρχών αποκαλώντας τους «προδότες», επειδή κάνουν απλά τη δουλειά τους και στην αυλή του σιτίζονται διαδικτυακές συμμορίες δολοφονίας χαρακτήρων, όπως αυτές που εξαπολύονται εναντίον συγγενών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, την ώρα που εκείνος τάχα «σκύβει το κεφάλι». Ο δήθεν παραπλανημένος Πρωθυπουργός στη σημερινή του συνέντευξη για ποιο πράγμα «πανηγυρίζει»; Για την αλυσίδα της στρατηγικής παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, την αποτροπή διερεύνησης των ευθυνών των υπουργών του και τη συγκατάθεσή τους στην αλλοίωση του τόπου της τραγωδίας για την οποία τα μη πολιτικά πρόσωπα ήδη διώκονται; Για τη συγκάλυψη δηλαδή; Ή μήπως πανηγυρίζει για το «επιτελικό» κράτος που αποτελεί πια μνημείο κακοδιαχείρισης και ενίοτε διαφθοράς;».

Από την πλευρά του ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε πως "Ξαναμιλάει  (σ.σ. ο πρωθυπουργός) για θεωρίες συνωμοσίας και εργαλειοποίηση του δράματος. Του εγκλήματος των Τεμπών. Ο υπεύθυνος της συγκάλυψης μιλάει για κομματική υστεροβουλία και προσωπική προβολή, επιτιθέμενος στην αντιπολίτευση, στον σύλλογο θυμάτων, στους γονείς και στους συγγενείς των θυμάτων."

Τη συνέντευξη του πρωθυπουργού σχολίασαν δεικτικά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σε δήλωση του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, αναφέρεται: "Ο Κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο έγκλημα των Τεμπών, ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχει συγκάλυψη και πως μόνο η δικαιοσύνη θα κρίνει». Για ποια «δικαιοσύνη» μιλάει ο πρωθυπουργός; Για την δικαιοσύνη που ο ίδιος διορίζει την ηγεσία της".

Ενώ με ανακοίνωση της η Νέα Αριστερά ανφέρει πως "Ο κ. Μητσοτάκης όσο κι αν επιχειρεί να απαξιώσει και να γελοιοποιήσει, κάνοντας λόγο για "λαϊκισμό" και "θεωρίες συνωμοσίας" το μόνο που καταφέρνει είναι να προκαλεί οργή και να ενισχύει την πεποίθηση περί συγκάλυψης."

Ειδήσεις σήμερα:

Λαύριο - Εκρηκτικά: Η απομάκρυνση του πλοίου και η παρέμβαση εισαγγελέα

Σεισμοί στην Σαντορίνη - Επιτροπή Ειδικών: Οι δονήσεις είναι και τεκτονικές και ηφαιστειογενείς

Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Κρατούμενοι “ξεσηκώθηκαν” για τις τηγανητές πατάτες!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤι καιρό θα κάνει την ΠαρασκευήΧθες 16:11 | Ειδήσεις

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Θεσσαλονίκη - Αγρότες: Κλείνουν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού στα Μάλγαρα μέχρι την ΤρίτηΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Θα περνούν μόνο αυτοκίνητα έκτακτης ανάγκης και οχήματα, που κατευθύνονται στο δικαστήριο για τη δίκη του δυστυχήματος των Τεμπών.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Δεσμός”Χθες 20:16 | Ειδήσεις

Την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, από τις 6 το πρωί στον ΑΝΤ1, κάθε τηλεθεατής θα μπορεί να συνεισφέρει τον δικό του οβολό, για παιδιά που χρειάζονται την αγκαλιά όλων μας

Ο Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1 για Νίκο Παππά: Είναι τσάμπα μάγκαςΧθες 20:50 | Ειδήσεις

Το σχόλιο του Γιώργου Παπαδάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για το επεισόδιο με τον Νίκο Παππά και τον δημοσιογάφο Νίκο Γιαννόπουλο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σύνοδος Κορυφής: Στήριξη 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες07:34Ιδέες δώρων για car lovers που ζουν για το αυτοκίνητό τους07:20Βόλος: Του έκαναν έξωση γιατί δεν πλήρωνε και έβαλε φωτιά στο σπίτι07:06Conference League: Οι ομάδες που προκρίθηκαν στους "16" και τα "ζευγαρώματα" στα νοκ άουτ06:52Formula 1: Ο Φερστάπεν αλλάζει νούμερο στο μονοθέσιο - Θα αγωνίζεται με το αγαπημένο του νούμερο "3"06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Δεκεμβρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:10Μυθική ανατροπή για την ΑΕΚ και πρόκριση στους 16 του Conference League00:06Τζέιμι Λι Κέρτις: Η καριέρα μου πλησιάζει στο τέλος της…23:53ΑΕΚ - Κραϊόβα: Μείωσε το σκορ για την Ένωση ο Βίντα 1-223:40Παναθηναϊκούς – Χάποελ Τελ Αβίβ: Νίκη κόντρα στην πρωτοπόρο για τους “πράσινους”23:34Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Άντονι Πράις23:21Θεσσαλονίκη - Αγρότες: Κλείνουν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού στα Μάλγαρα μέχρι την Τρίτη23:07Κρήτη: Δεκάδες μετανάστες αποβιβάστηκαν στα νότια του νησιού22:53ΑΕΚ: 0-1 η Κραϊοβα με γκολ του Μπαϊαράμ22:39Missing alert για την εξαφάνιση 14χρονης22:25Ο Νίκος Γιαννόπουλος στον ΑΝΤ1 για την επίθεση που δέχθηκε από τον Ν. Παππά - Είναι προσβλητικός22:11FIFA: Η Ρωσία επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 4 χρόνια;21:57Συνελήφθησαν δύο τράπερ και οι συνεργοί τους για διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική (βίντεο)21:44Χειροπέδες σε 48χρονο Έλληνα καταζητούμενο στη Γερμανία για φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ21:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο