LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Φεβρουαρίου 2025 17:43

Τέμπη - Βουλή: Συνεχίζεται η πολιτική κοντρα για τον ρόλο της δικαιοσύνης

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα σε Μαξίμου και αντιπολίτευση για τον ρόλο της δικαιοσύνης στην υπόθεση των Τεμπών.

Νέος καυγάς ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση μετά τα πυρά που δέχεται η δικαιοσύνη για την έρευνα της τραγωδίας των Τεμπών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υψώνει ασπίδα προστασίας κάνοντας λόγο για θεωρίες συνομωσίας.

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ βάλλουν κατά ριπάς εναντίον του πρωθυπουργού

Σε δήλωση του Κώστα Τσουκαλά, Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρονται τα εξής: «Η εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ως μαχητή της θωράκισης της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας αποτελεί ίσως το πιο σύντομο ανέκδοτο. Επί διακυβέρνησής του, η εκτελεστική εξουσία λειτουργεί ανεξέλεγκτη και χωρίς φραγμούς, ενώ το κράτος δικαίου και η διάκριση των εξουσιών υπονομεύτηκαν καίρια. Ως πολιτικός προϊστάμενος μιας κρατικής υπηρεσίας, της ΕΥΠ, της επιτρέπει να παρανομεί μη εφαρμόζοντας απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου. Ως επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου επιτρέπει στους υπουργούς του να στοχοποιούν προέδρους ανεξάρτητων αρχών αποκαλώντας τους «προδότες», επειδή κάνουν απλά τη δουλειά τους και στην αυλή του σιτίζονται διαδικτυακές συμμορίες δολοφονίας χαρακτήρων, όπως αυτές που εξαπολύονται εναντίον συγγενών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, την ώρα που εκείνος τάχα «σκύβει το κεφάλι». Ο δήθεν παραπλανημένος Πρωθυπουργός στη σημερινή του συνέντευξη για ποιο πράγμα «πανηγυρίζει»; Για την αλυσίδα της στρατηγικής παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, την αποτροπή διερεύνησης των ευθυνών των υπουργών του και τη συγκατάθεσή τους στην αλλοίωση του τόπου της τραγωδίας για την οποία τα μη πολιτικά πρόσωπα ήδη διώκονται; Για τη συγκάλυψη δηλαδή; Ή μήπως πανηγυρίζει για το «επιτελικό» κράτος που αποτελεί πια μνημείο κακοδιαχείρισης και ενίοτε διαφθοράς;».

Από την πλευρά του ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε πως "Ξαναμιλάει  (σ.σ. ο πρωθυπουργός) για θεωρίες συνωμοσίας και εργαλειοποίηση του δράματος. Του εγκλήματος των Τεμπών. Ο υπεύθυνος της συγκάλυψης μιλάει για κομματική υστεροβουλία και προσωπική προβολή, επιτιθέμενος στην αντιπολίτευση, στον σύλλογο θυμάτων, στους γονείς και στους συγγενείς των θυμάτων."

Τη συνέντευξη του πρωθυπουργού σχολίασαν δεικτικά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σε δήλωση του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, αναφέρεται: "Ο Κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο έγκλημα των Τεμπών, ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχει συγκάλυψη και πως μόνο η δικαιοσύνη θα κρίνει». Για ποια «δικαιοσύνη» μιλάει ο πρωθυπουργός; Για την δικαιοσύνη που ο ίδιος διορίζει την ηγεσία της".

Ενώ με ανακοίνωση της η Νέα Αριστερά ανφέρει πως "Ο κ. Μητσοτάκης όσο κι αν επιχειρεί να απαξιώσει και να γελοιοποιήσει, κάνοντας λόγο για "λαϊκισμό" και "θεωρίες συνωμοσίας" το μόνο που καταφέρνει είναι να προκαλεί οργή και να ενισχύει την πεποίθηση περί συγκάλυψης."

Ειδήσεις σήμερα:

Λαύριο - Εκρηκτικά: Η απομάκρυνση του πλοίου και η παρέμβαση εισαγγελέα

Σεισμοί στην Σαντορίνη - Επιτροπή Ειδικών: Οι δονήσεις είναι και τεκτονικές και ηφαιστειογενείς

Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Κρατούμενοι “ξεσηκώθηκαν” για τις τηγανητές πατάτες!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλύβια: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από αυτοκίνητοΧθες 22:25 | Ειδήσεις

Στο σημείο βρίσκόνται αστυνομικές δυνάμεις που πιθανότατα θα προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπήςΧθες 23:28 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι μετά την είσοδο των αγροτών στην πίστα του αεροδρομίου το μεσημέρι, αποφασίστηκε αναστολή της λειτουργίας του.

Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υπόνοιες για εμπόριο βρεφώνΧθες 19:20 | Ειδήσεις

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του μικρού Παναγιωτάκη.

Αυτό είναι το πόρισμα της ΔΑΕΕ για τη φωτιά στο σπίτι του Φιλιππίδη - Οι μπαταρίες και η ανάφλεξη (εικόνες)Χθες 19:36 | Ειδήσεις

Σε ποιο συμπέρασμα καταλήγουν στην πολυσέλιδη έκθεσή τους οι έμπειροι ερευνητές της Πυροσβεστικής αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δένδιας: Μετατροπή της Άμυνας από δημοσιονομικό βάρος σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος23:59Formula 1: Φινάλε πρωταθλήματος - Ο Λάντο Νόρις έγραψε ιστορία στο 24ο Grand Prix που μεταδόθηκε αποκλειστικά από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+23:45Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής23:32Στον ΑΝΤ1 ο κτηνοτρόφος από τη Θεσσαλονίκη που συγκλόνισε την Ελλάδα23:18Ιωάννινα: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης 23:04Η ΑΕΛ ανακοίνωσε τον Παντελίδη 22:51Καλύβια: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από αυτοκίνητο22:37Μπλόκα Αγροτών: Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στο Ηράκλειο 22:23Πάτρα: Διπλός αποκλεισμός από τους αγρότες στην Ολυμπία Οδό22:09ΑΕΚ: Βαρύ διάστρεμμα ο Γκατσίνοβιτς 21:55Χολαργός: 15χρονος συναντήθηκε με κοπέλα και τον μαχαίρωσαν 2 άτομα21:41Υπουργείο Παιδείας: Ψυχοκοινωνική υποστήριξη στον αδερφό του 2χρονου που έχασε τη ζωή του από επίθεση σκύλου21:31Σύσκεψη Αγροτών στο Τρίλοφο: Αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων 21:21Super League: Ο Παναιτωλικός «βύθισε» κι άλλο τον Πανσερραϊκό 21:11Μπλόκα Αγροτών: Η ατζέντα της συνέλευσης των εκπροσώπων της Βορείου Ελλάδος21:01Ορμπάν: Διαβεβαίωση της Τουρκίας για την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ουγγαρία 20:51Αμφίκλεια: Σοβαρό τροχαίο με δύο νταλίκες και ένα ΙΧ (βίντεο)20:41ANT1 Sports: O Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πετύχει την πρώτη νίκη του στη League Phase του Champions League20:27Αυτό είναι το πόρισμα της ΔΑΕΕ για τη φωτιά στο σπίτι του Φιλιππίδη - Οι μπαταρίες και η ανάφλεξη (εικόνες)20:13Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υπόνοιες για εμπόριο βρεφών19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο