LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Φεβρουαρίου 2025 17:43

Τέμπη - Βουλή: Συνεχίζεται η πολιτική κοντρα για τον ρόλο της δικαιοσύνης

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα σε Μαξίμου και αντιπολίτευση για τον ρόλο της δικαιοσύνης στην υπόθεση των Τεμπών.

Νέος καυγάς ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση μετά τα πυρά που δέχεται η δικαιοσύνη για την έρευνα της τραγωδίας των Τεμπών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υψώνει ασπίδα προστασίας κάνοντας λόγο για θεωρίες συνομωσίας.

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ βάλλουν κατά ριπάς εναντίον του πρωθυπουργού

Σε δήλωση του Κώστα Τσουκαλά, Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρονται τα εξής: «Η εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ως μαχητή της θωράκισης της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας αποτελεί ίσως το πιο σύντομο ανέκδοτο. Επί διακυβέρνησής του, η εκτελεστική εξουσία λειτουργεί ανεξέλεγκτη και χωρίς φραγμούς, ενώ το κράτος δικαίου και η διάκριση των εξουσιών υπονομεύτηκαν καίρια. Ως πολιτικός προϊστάμενος μιας κρατικής υπηρεσίας, της ΕΥΠ, της επιτρέπει να παρανομεί μη εφαρμόζοντας απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου. Ως επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου επιτρέπει στους υπουργούς του να στοχοποιούν προέδρους ανεξάρτητων αρχών αποκαλώντας τους «προδότες», επειδή κάνουν απλά τη δουλειά τους και στην αυλή του σιτίζονται διαδικτυακές συμμορίες δολοφονίας χαρακτήρων, όπως αυτές που εξαπολύονται εναντίον συγγενών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, την ώρα που εκείνος τάχα «σκύβει το κεφάλι». Ο δήθεν παραπλανημένος Πρωθυπουργός στη σημερινή του συνέντευξη για ποιο πράγμα «πανηγυρίζει»; Για την αλυσίδα της στρατηγικής παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, την αποτροπή διερεύνησης των ευθυνών των υπουργών του και τη συγκατάθεσή τους στην αλλοίωση του τόπου της τραγωδίας για την οποία τα μη πολιτικά πρόσωπα ήδη διώκονται; Για τη συγκάλυψη δηλαδή; Ή μήπως πανηγυρίζει για το «επιτελικό» κράτος που αποτελεί πια μνημείο κακοδιαχείρισης και ενίοτε διαφθοράς;».

Από την πλευρά του ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε πως "Ξαναμιλάει  (σ.σ. ο πρωθυπουργός) για θεωρίες συνωμοσίας και εργαλειοποίηση του δράματος. Του εγκλήματος των Τεμπών. Ο υπεύθυνος της συγκάλυψης μιλάει για κομματική υστεροβουλία και προσωπική προβολή, επιτιθέμενος στην αντιπολίτευση, στον σύλλογο θυμάτων, στους γονείς και στους συγγενείς των θυμάτων."

Τη συνέντευξη του πρωθυπουργού σχολίασαν δεικτικά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σε δήλωση του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, αναφέρεται: "Ο Κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο έγκλημα των Τεμπών, ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχει συγκάλυψη και πως μόνο η δικαιοσύνη θα κρίνει». Για ποια «δικαιοσύνη» μιλάει ο πρωθυπουργός; Για την δικαιοσύνη που ο ίδιος διορίζει την ηγεσία της".

Ενώ με ανακοίνωση της η Νέα Αριστερά ανφέρει πως "Ο κ. Μητσοτάκης όσο κι αν επιχειρεί να απαξιώσει και να γελοιοποιήσει, κάνοντας λόγο για "λαϊκισμό" και "θεωρίες συνωμοσίας" το μόνο που καταφέρνει είναι να προκαλεί οργή και να ενισχύει την πεποίθηση περί συγκάλυψης."

Ειδήσεις σήμερα:

Λαύριο - Εκρηκτικά: Η απομάκρυνση του πλοίου και η παρέμβαση εισαγγελέα

Σεισμοί στην Σαντορίνη - Επιτροπή Ειδικών: Οι δονήσεις είναι και τεκτονικές και ηφαιστειογενείς

Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Κρατούμενοι “ξεσηκώθηκαν” για τις τηγανητές πατάτες!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ: Στον Εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ το Γιώργο Ξυλούρη - Το δικαίωμα σιωπής επικαλέστηκε ο μάρτυραςΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

«Απέφυγε οποιαδήποτε ουσιαστική απάντηση στα ερωτήματα της Εξεταστικής Επιτροπής».

Πιερρακάκης: Σήμερα η ψηφοφορία για την προεδρία του EurogroupΣήμερα 10:17 | Ειδήσεις

«Καλές πιθανότητες» να ηγηθεί του Eurogroup βλέπει για τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η Handelsblatt και επισημαίνει ότι μετά την κρίση χρέους, «η εκλογή του θα έστελνε ένα ισχυρό μήνυμα».

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις - Κλειστή η Ε.Ο. Αθηνών - ΘεσσαλονίκηςΣήμερα 08:01 | Ειδήσεις

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα των αγροτών.

Ερμιόνη: Πάνω από 30 μαθητές με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας - Κλείνει προληπτικά το σχολείοΣήμερα 09:35 | Ειδήσεις

Τα συμπτώματα που παρουσίασαν οι μαθητές περιλαμβάνουν εμετούς, διάρροια και πυρετό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον Εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ το Γιώργο Ξυλούρη - Το δικαίωμα σιωπής επικαλέστηκε ο μάρτυρας 12:32Φοινικούντα: Καθοδόν για την ανακρίτρια Καλαμάτας οι δύο κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί 12:18Τραμπ: Υπήρξαν σκληρές κουβέντες για την Ουκρανία με Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς12:04Σοκ με το Δανό δότη με γενετική μετάλλαξη - Βρέθηκαν 18 παιδιά σε 11 ελληνικές οικογένειες11:52ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο Γιώργος Ξυλούρης11:38Πάτρα: Παραμένουν στα εννέα μπλόκα οι αγροτοκτηνοτρόφοι11:24Λασίθι: Συνελήφθη 19χρονος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων11:10UEFA Conference League: Παναθηναϊκός - Βικτόρια Πλζεν απόψε στον ΑΝΤ110:56Πιερρακάκης: Σήμερα η ψηφοφορία για την προεδρία του Eurogroup10:42Ο χάρτης των αγροτικών μπλόκων σε Δυτική Μακεδονία10:28Θεσσαλονίκη: Για τις 12-15 Μαρτίου μετατίθεται η διοργάνωση της 31ης Διεθνούς Έκθεσης AGROTICA10:14Θεσσαλονίκη - Αγροτοκτηνοτρόφοι: Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία10:00Ερμιόνη: Πάνω από 30 μαθητές με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας - Κλείνει προληπτικά το σχολείο09:46Φοινικούντα - Ανιψιά θύματος στο Καλημέρα Ελλάδα: Ο ξάδελφός μου κατηγορούσε τον ανήλικο γιο μου για τη δολοφονία09:32Παγώνη: Οι δικαιούχοι, για τα δωρεάν φάρμακα παχυσαρκίας, θα επιλεχθούν ανάμεσα σε 8.000 άτομα 09:18Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων09:04Λαμία: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών08:50Ηράκλειο: Συνεχίζονουν για τέταρτη ημέρα τις κινητοποιήσεις οι αγροτοκτηνοτρόφοι08:36Γλυφάδα: Επτά εμπρηστικές ενέργειες σε λύκειο μέσα σε τρεις ημέρες08:22Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις - Κλειστή η Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης08:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο