LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Φεβρουαρίου 2025 21:16 | Ανανέωση: 15 Φεβρουαρίου 2025 21:29

Politico: ΗΠΑ, Ουκρανία και Ρωσία ξεκινούν ειρηνευτικές συνομιλίες

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μάικ Βαλτς, ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο και ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου για τη Μέση Ανατολή, Στιβ Γουίτκοφ, θα ταξιδέψουν στη Σαουδική Αραβία μέσα στις επόμενες μέρες.

Ουκρανία - Κίεβο - βομβαρδισμός - πόλεμος - νοσοκομείο παίδων

Ανώτατοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ θα ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες με Ρώσους και Ουκρανούς διαπραγματευτές στη Σαουδική Αραβία μέσα στις επόμενες ημέρες, ανέφερε σήμερα το Politico, επικαλούμενο πηγές με γνώση των σχεδίων.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μάικ Βαλτς, ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο και ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου για τη Μέση Ανατολή, Στιβ Γουίτκοφ, θα ταξιδέψουν στη Σαουδική Αραβία, τονίζει το δημοσίευμα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Μάρκο Ρούμπιο είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία και συμφώνησαν σε τακτικές επαφές για την προετοιμασία μιας συνάντησης μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, η επικοινωνία έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας της αμερικανικής πλευράς.

«Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την αμοιβαία προθυμία τους να βρίσκονται σε επαφή για φλέγοντα διεθνή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της διευθέτησης γύρω από την Ουκρανία, της κατάστασης γύρω από την Παλαιστίνη και γενικά στη Μέση Ανατολή και άλλες περιφερειακές κατευθύνσεις», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

«Ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Μάρκο Ρούμπιο επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους να συνεργαστούν για την αποκατάσταση του αμοιβαίου σεβασμού του διακρατικού διαλόγου σύμφωνα με τον τόνο που έθεσαν οι πρόεδροι».

Ο Τραμπ και ο Πούτιν μίλησαν για πάνω από μία ώρα την περασμένη Τετάρτη, την πρώτη γνωστή απευθείας επικοινωνία μεταξύ των προέδρων των ΗΠΑ και της Ρωσίας από τότε που ο Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μια επικοινωνία που έγινε λίγο πριν ο Ρώσος πρόεδρος διατάξει την πλήρους κλίμακας ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Σύμφωνα με το Politico, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Ουκρανία, Κιθ Κέλογκ, δεν θα είναι παρών στις συνομιλίες αυτές.

Νωρίτερα Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες σε μια συνάντηση κορυφής τη Δευτέρα στο Παρίσι, γνωστοποίησε σήμερα ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι, καθώς οι διπλωματικές κινήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης Τραμπ για την Ουκρανία ανησυχούν την Ευρώπη.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ "θα παραστεί σε μια συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών τη Δευτέρα μετά από πρόσκληση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Πρέπει να δείξουμε τη δύναμη και την ενότητά μας", δήλωσε ο Πολωνός ΥΠΕΞ με ανάρτηση στο X.

Ειδήσεις σήμερα:

Λαύριο: Οι 350 τόνοι εκρηκτικών και η άγνοια της αστυνομίας για την μεταφορά

Σύμη - Πατέρας 13χρονης: Ο 15χρονος το έδωσε στην κόρη μου, την εκβίαζε και της έδινε χάπια (βίντεο)

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Κανένας δεν δικαιούται να προσβάλει μία χαροκαμένη μάνα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Είχαν ξαναληστέψει τη γιαγιά μου και υποψιαζόταν τη νύφη της, λέει η εγγονή της 75χρονης Σήμερα 17:18 | Ειδήσεις

Όταν η 75χρονη απευθύνθηκε στις αρχές για το περιστατικό,  οι αστυνομικοί της είπαν ότι δεν πρόκειται για ληστές, αλλά για κάποιο άτομο από το κοντινό της περιβάλλον.

Ουκρανία: Την παραίτησή του υπέβαλε ο στενός συνεργάτης του Ζελένσκι εν μέσω του σκανδάλου διαφθοράςΣήμερα 17:41 | Ειδήσεις

Οι υπηρεσίες καταπολέμησης της διαφθοράς της Ουκρανίας πραγματοποίησαν έρευνα σήμερα το πρωί στην οικία του Άντριι Γερμάκ.

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος - Πάπας Λέων: Tο κοινό προσκύνημα στην ΝίκαιαΣήμερα 15:12 | Ειδήσεις

Παρόντες στην κοινή προσευχή είναι επικεφαλής και εκπρόσωποι άλλων χριστιανικών εκκλησιών και ομολογιών.

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη οφείλει να είναι παρούσα όχι με λόγια αλλά με πράξειςΣήμερα 13:55 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Ουκρανία και την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα, στη συνάντηση με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα;

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τζουμέρκα: Πάνω από 200 χιλιοστά βροχής σε τρεις μέρες - Το μεγαλύτερο "χτύπημα" από την κακοκαιρία Adel18:16Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης18:06Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Είχαν ξαναληστέψει τη γιαγιά μου και υποψιαζόταν τη νύφη της, λέει η εγγονή της 75χρονης 17:56Ουκρανία: Την παραίτησή του υπέβαλε ο στενός συνεργάτης του Ζελένσκι εν μέσω του σκανδάλου διαφθοράς17:46Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:36Ευλογιά: Εντοπίστηκαν 3 περιστατικά παραβάσεων κανονισμών προστασίας της δημόσιας υγείας και της ζωικής παραγωγής17:26Θεσσαλονίκη: Με σταθερό ρυθμό οι δοκιμές του Μετρό προς Καλαμαριά17:16Ρωσία: Παρελήφθη το νέο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου - Θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα17:06ΥΠΑΑΤ: 11 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα 3,7 δισ. που καταβάλλονται στους αγρότες το 202516:56ΑΑΔΕ: Επιστροφή ενός μηνιαίου ενοικίου για 9.000 δικαιούχους16:46Ψηφιακό Μητρώο: Παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2026 για την απογραφή ανελκυστήρων16:36e-ΕΦΚΑ: Παράταση προθεσμίας για καταβολή δόσεων ρύθμισης και τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών16:26Ολυμπιακός - Ελ Κααμπί: Έγινε ο κορυφαίος ξένος σκόρερ με ελληνική ομάδα στην Ευρώπη...μαζί με τον Βαζέχα16:16Λέσβος: Η Adel χτυπάει το νησί - Σφοδρή χαλαζόπτωση (Εικόνες + Βίντεο)16:06Πιερρακάκης: Ο Προϋπολογισμός του 2026 είναι το επόμενο βήμα για την Ελλάδα που δεν φοβάται το αύριο, δημιουργεί, πατά σε σταθερά θεμέλια15:56Τέμπη: Νέα διακοπή στη δίκη για τα χαμένα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας15:46Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος - Πάπας Λέων: Tο κοινό προσκύνημα στην Νίκαια15:36Χανιά: Στους δρόμους οι αγρότες - Αγοράζουμε σε τιμές Ευρώπης, πουλάμε σε τιμές Βαλκανίων και ο πολίτης αγοράζει σε τιμές Βρυξελλών15:26Κυριακή Γρίβα: Ελεύθερη και η αστυνομικός-επόπτρια που είχε υπηρεσία την ημέρα της δολοφονίας15:16Βουλή: "Όχι" σε περικοπές στους αγρότες και σε διαιρεμένη Κύπρο - Τα μηνύματα Κακλαμάνη και Μέτσολα15:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο