LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Φεβρουαρίου 2025 20:32

Επίθεση στο Μόναχο: Μια μητέρα και η δίχρονη κόρη της υπέκυψαν στα τραύματά τους

Η επίθεση με το αυτοκίνητο έφερε και πάλι στο προσκήνιο τα ζητήματα ασφαλείας μία εβδομάδα πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία.

Γερμανία - Αστυνομία

Μία μητέρα, 37 ετών, και η δίχρονη κόρη της υπέκυψαν στα τραύματά τους από την επίθεση με αυτοκίνητο που σημειώθηκε την Πέμπτη στην πόλη του Μονάχου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τουλάχιστον 37 άτομα τραυματίστηκαν όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων σε συγκέντρωση συνδικαλιστών.

Ο οδηγός ήταν ένας 24χρονος Αφγανός αιτών άσυλο, σύμφωνα με την αστυνομία, και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τον ταυτοποίησαν ως Φαρχάντ Ν. Συνελήφθη επί τόπου και οι εισαγγελικές αρχές ανέφεραν ότι ομολόγησε την επίθεση. Φαίνεται πως είχε θρησκευτικά κίνητρα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η μητέρα και το παιδί της ήταν μεταξύ αυτών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα μετά την επίθεση.

«Δυστυχώς, πρέπει να επιβεβαιώσουμε σήμερα τον θάνατο του δίχρονου παιδιού και της 37χρονης μητέρας του», δήλωσε το Σάββατο στον ειδησεογραφικό οργανισμό AFP ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Λούντβιχ Βάλντινγκερ.

Η επίθεση με το αυτοκίνητο έφερε και πάλι στο προσκήνιο τα ζητήματα ασφαλείας μία εβδομάδα πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία.

Μια σειρά επιθέσεων έχουν σημειωθεί στο Μόναχο από μετανάστες, με δύο από τους φερόμενους ως δράστες να προέρχονται από το Αφγανιστάν.

Η επίθεση συνέβη επίσης την παραμονή της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή.

Φτάνοντας στην πόλη την Παρασκευή, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζ. Ντ. Βανς, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στα θύματα της επίθεσης.

Σύμφωνα με το BBC, οι γερμανικές αρχές ανέφεραν ότι ο ύποπτος έφτασε στη χώρα το 2016 και, παρόλο που η αίτησή του για άσυλο απορρίφθηκε, του επιτράπηκε να παραμείνει στη Γερμανία καθώς αντιμετώπιζε κινδύνους απέλασης στο Αφγανιστάν. Διέθετε έγκυρη άδεια διαμονής και εργασίας.

Δεν είχε προηγούμενο ποινικό μητρώο και η αστυνομία δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις σύνδεσης με τζιχαντιστική ομάδα. Επίσης, φαίνεται ότι έδρασε μόνος, σύμφωνα με την αστυνομία.

Την Παρασκευή, η αστυνομία ανέφερε ότι ο ύποπτος είπε στους αστυνομικούς κατά την ανάκριση ότι σκόπιμα οδήγησε το αυτοκίνητό του Mini Cooper στο πλήθος.

Η εισαγγελέας του Μονάχου, Γκαμπριέλε Τίλμαν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο ύποπτος φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» (ο Θεός είναι μεγάλος στα αραβικά) όταν συνελήφθη. Υποστήριξε ότι «ενδέχεται να είχε ισλαμιστικά κίνητρα».

Η προεκλογική εκστρατεία στη Γερμανία, ενόψει των εκλογών στις 23 Φεβρουαρίου, έχει εμπλακεί εδώ και εβδομάδες σε έναν έντονο διάλογο σχετικά με τη μετανάστευση. Οι εκλογές προκηρύχθηκαν μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης συνασπισμού του Γερμανού Καγκελάριου, Όλαφ Σολτς, πέρυσι.

Αρκετά βίαια περιστατικά που σχετίζονται με μετανάστες τον τελευταίο χρόνο έχουν οδηγήσει σε αυξημένη υποστήριξη προς το ακροδεξιό κόμμα AfD.

Τον Δεκέμβριο, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 299 τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας έριξε το αυτοκίνητό του σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία.

Ο ύποπτος ήταν ένας 50χρονος Σαουδάραβας αιτών άσυλο, ο οποίος είχε εκφραστεί ανοιχτά κατά του Ισλάμ.

Τον Ιανουάριο, ένα δίχρονο παιδί και ένας περαστικός που προσπάθησε να βοηθήσει σκοτώθηκαν μετά από επίθεση με μαχαίρι σε ομάδα παιδιών σε πάρκο στην πόλη Άσχαφενμπουργκ της Βαυαρίας, ένα περιστατικό που συγκλόνισε τη χώρα.

Ο ύποπτος είναι ένας 28χρονος Αφγανός αιτών άσυλο.

Ειδήσεις σήμερα:

Politico: ΗΠΑ, Ουκρανία και Ρωσία ξεκινούν ειρηνευτικές συνομιλίες

Σύμη - Πατέρας 13χρονης: Ο 15χρονος το έδωσε στην κόρη μου, την εκβίαζε και της έδινε χάπια (βίντεο)

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Κανένας δεν δικαιούται να προσβάλει μία χαροκαμένη μάνα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕλληνοτουρκικά: Εισβολή οπλισμένων τουρκικών F-16 στο Αιγαίο και σκληρές αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφηΣήμερα 21:25 | Ειδήσεις

Μια εκ των αερομαχιών, οδήγησε σε εμπλοκή τουρκικού μαχητικού, που υποχρεώθηκε σε άτακτη φυγή προς τα τουρκικά παράλια.

Πλατύκαμπος Λάρισας: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με όχημα της αστυνομίας (εικόνες)Σήμερα 19:56 | Ειδήσεις

Η κλούβα της αστυνομίας βρισκόταν στο σημείο για τα μπλόκα των αγροτών. Το ασθενοφόρο μετέφερε δύο ασθενείς.

Τάσος Τέλλογλου στον ΑΝΤ1: Γιατί δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Α. Λυκουρέντζου από την ΚυβέρνησηΣήμερα 20:26 | Ειδήσεις

Κυβερνητικές πηγές βεβαιώνουν στον ΑΝΤ1 οτι η ευθύνη βρίσκεται στον τεχνικό σύμβουλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, που αργησε με την επεξεργασία του αρχείου.

Πλεύρης στον ΑΝΤ1: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφοςΣήμερα 19:39 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπουργός για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αφού προηγουμένως παραδέχθηκε ότι «έχουνε πολιτική ευθύνη για τα όσα έγιναν στον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρώμη - Φοντάνα ντι Τρέβι: Με εισιτήριο η επίσκεψη από τον Φεβρουάριο23:59Σέρρες: Σύλληψη 62χρονου καθηγητή για σεξουαλική επίθεση σε μαθήτρια23:44Απάντηση με... προπόνηση για τον Ολυμπιακό 23:30Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου23:16Πτολεμαϊδα: Πώς ο σκύλος “Bongo”… “ξετρύπωσε” σημαντική ποσότητα ναρκωτικών σε κτήμα 60χρονου23:02Νέα πρόκληση Μιτσκόσκι: Για μένα το όνομα “Μακεδονία” είναι ιερό22:48Σοβαρό τροχαίο στην Εύβοια: ΙΧ βγήκε εκτός δρόμου και κατέληξε σε χωράφι (εικόνες)22:47Ελλάδα – Αρμενία: Υπεγράφη σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας22:33Παρέμβαση ΥΠΑΑΤ για γεωργούς που δεν έλαβαν τη βασική ενίσχυση λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο22:19Ελληνοτουρκικά: Εισβολή οπλισμένων τουρκικών F-16 στο Αιγαίο και σκληρές αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφη22:05Παναθηναϊκός: "Μέσα" για το ματς με τον ΠΑΟΚ, Σφιντέρσκι, Τουμπά – Πρόλαβε τη θλάση ο Πάντοβιτς21:51Υπόθεση "Πελικό" στη Γερμανία: Ένοχος άνδρας που νάρκωνε και κατέγραφε τον βιασμό της συζύγου του21:37Πούτιν: Δεν ξεκινήσαμε εμείς τον πόλεμο στην Ουκρανία21:23Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS21:09Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:55Τάσος Τέλλογλου στον ΑΝΤ1: Γιατί δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Α. Λυκουρέντζου από την Κυβέρνηση20:41Ant1 Sports: Μεθυσμένη… πολιτεία η Νέα Φιλαδέλφεια20:27Πλατύκαμπος Λάρισας: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με όχημα της αστυνομίας (εικόνες)20:13Πλεύρης στον ΑΝΤ1: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφος20:03Χριστουγεννιάτικο Δέντρο: η ιστορία του και τα έθιμα στην Ελλάδα19:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο